Neler Yeni

Askerde Hangi Ehliyet İşe Yarar

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,908
İsim
.
Ben acemi birliginde kırklarelinde idim acemi egitiminin son günlerinde iken istanbul edirne marmara ereğlisi vb + acemiligimi yaptım ilçedeki 3 kışladaki bölüklerden ve komutanlıklardan meslege göre kişinin yetkinligine egitim seviyesi boy pos vs vs kriterlere göre birçok yerden seçmeler yapıldı farklı farklı bölükler kışlalar işte ordu evi için gazino için inzibat için yok ulaştırma şöför aldı işte tamir bakım onarım için vs vs beni birden fazla yer almak istedi neyse sonrasında ilçedeki 3 kışladan tugay komutanının bulundugu kışlanın tugay karargah bölüğüne gönderildim sonrasındada bir subay tarafından 50-60 kişi tuggeneralin makamı ve konutunda hizmet vermek üzere bizleri mülakata soktu sonrasında beni seçtiler , ilk etapda 2.5 ay kadar komutanın kışladaki makamında sonrada komutanın askeriye tarafından korunan , devletin tahsis ettigi müstakil villasında görev yaptım hiçbir iştima tören ek görev yemek sırası vb şeylerle meşgul olmadım kışlada iken nöbet saatimde sabit akşam 9-11 idi komutan konutunda ise sivildim ve nöbet tutmadım villanın altında bir müştemilat vardı buzdolabı televizyon banyo çamaşır makinası mutfak gardrop vb bir ev gibi düşünün işte ne lazımsa orda askerlik görevimizi sürdürdük , benim şöyle bir şansım olmuştu kendi tertipimdeki erler adına yapılacak olan konuşmayı halka ben arz etmiştim oradaki konuşmamı beğenmişlerdi aynı zamanda yaşça biraz daha büyük olmam daha olgun birisi olmam ve eğitim düzeyim + mesleğim sebebi ile tercih ettiklerini düşünüyorum şans faktörüde önemli tabi acemi birligine düştügünüz yer
Peki bu seçmeler her sene oluyor mu
Birde şoförlük yaparken kullandığın sürdüğün araba neydi

Son düzenleme:

onr1818

80+ Bronze
Peki bu seçmeler her sene oluyor mu
Birde şoförlük yaparken kullandığın sürdüğün araba neydi
heyerde seçme bu şekildemi oluyor onun hakkında bilgim yok

ben çok fazla kışla dışı görev sürüşü yapmadım kışla içi komutansız basit araçların taşınma temizlik yakıt alımı yada benzeri basit sebepler ile sürülme işlerini yapdım çünkü komutan general idi ve 1 adet emir astsubayı 1 adet sivil 2 adette kamuflajlı uzman çavuş koruma-şöförü vardı ama her daim sende sürücü yada araç komutanı olarak görev yapmaya hazırsın denebilir diğer uzmanların yada astsubayın olmadıgı bir senaryo olur ise görevi sen devir alırsın neyse gelelim araçlara , araçlar 1 adet renault talisman 1 adet jeep cheroke 1 adette kamuflajlı ve kripto telsizli land rover defender tabii ki hepsi general forslu
ama mesela benden sonra komutan emeklı oldu ve yerıne bir albay tayin edilmiş o sebeple emir astsubayı ve 2 uzmanı başka yerlere gönderilmiş sadece 1 uzman cavusu kalmıs ve ben terhis olmama yakın zamanda gelen alt devre arkadaşlarımdan biriside benim görevimi devir alan diyeyim o daha aktif rol oynamaya baslamıs aracı gene uzman çavuş sürüyor haberci(posta) da ön sag koltukda araç komutanı olarak eşlik ediyor uzman çavusun olmadıgı yada herhangi bir sebeple egale oldugu durumda aracı haberci sürüyor ayrıca komutan kısla ıcı kısla dısı nereye gıderse haberci si devamlı peşinde oluyor örnegin bizim kışlamızın kurmay başkanı vardı kurmay albay bir adam onun makam aracı renault symbol idi ve şöförüde araç komutanıda bizim gibi normal er idi ama bizim kıslamızdan 10 km ötedeki diğer bir kıslada garnızon komutanı yardımcısı olarak gorev yapan albayın renault megan ı ve uzman cavus soforu vardı biraz komutanın rutbesıne kıdemıne makamına göre şartlar kosullar degişiyor ulastırma kısmının komutanı yarbaydı mesela onun makam aracı land rover defender idi gibi gibi

Son düzenleme:

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
Reis ben normal er olmak istiyorum
Ama madem biliyorsun bana su konuyu biraz acarmisin düşünürüm araba sürmekten çok keyif alıyorum
Birde ben normal zorunlu askerlik ten sonra sözleşmeli er olacağım nasıl olacak bu iş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis nasıl oluyor bu işler konuyu biraz acarmisin
Başvuru falan mi yapıyoruz
Kardeşm bnde erim. Dediğim gibi şoför yazacaksın mesleğine sana ne iş yapıyoun dediklerinde şoförüm taksiciyim falan diyosun yer varsa alırlar. Söz. Eri tavsiye etmem en az uzmanlık öneririm. Söz er içinde alımlar var başvurup kazanırsan olursun

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,908
İsim
.
Kardeşm bnde erim. Dediğim gibi şoför yazacaksın mesleğine sana ne iş yapıyoun dediklerinde şoförüm taksiciyim falan diyosun yer varsa alırlar. Söz. Eri tavsiye etmem en az uzmanlık öneririm. Söz er içinde alımlar var başvurup kazanırsan olursun
Er için neden tavsiye etmezsin
Birde uzman için en az lise mezunu lazım
Ortaokul mezunu olamıyor maalesef o yüzden er bana yeter

Son düzenleme:

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
Er için neden tavsiye etmezsin
Birde uzman için en az lise mezunu lazım
Ortaokul mezunu olamıyor maalesef o yüzden er bana yeter
Askerlik yapmadığın için bilmiyorsun işte. Söz er olmadan önce tavsiyem askere gidip görmen. Direkt söz. Er gidersen fes edersen tazminat mevzularıda var. Benim düşüncelerim bu şekilde.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,908
İsim
.
Askerlik yapmadığın için bilmiyorsun işte. Söz er olmadan önce tavsiyem askere gidip görmen. Direkt söz. Er gidersen fes edersen tazminat mevzularıda var. Benim düşüncelerim bu şekilde.
Reis gidip göreceğim zaten
Öyle ha deyince sözlemşmeli er olunmuyor
Önce normal zorunlu 6 ay Askerliğini yapıyorsun
Er olarak yapıyorsun zaten

Sen bana neden er olunmayacağını anlatırmısın rica etsem

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
Reis gidip göreceğim zaten
Öyle ha deyince sözlemşmeli er olunmuyor
Önce normal zorunlu 6 ay Askerliğini yapıyorsun
Er olarak yapıyorsun zaten

Sen bana neden er olunmayacağını anlatırmısın rica etsem
Yanlışın var kardeşim artık sınava girip söz. Er oluyorsun parkur mülakat vesaire. Askerlik yapmadan da söz. Er oluyorsun olan arkadaşlarımda var hatta. Er rütbelerin en düşüğüdür, sürekli sana emir verirler şurayı temizle şu saatte kalk durmadan mıntıka falan emir alıyorsun yani sürekli. En az 3 sene imzalıyorsun bide zor yani en az uzman olmak lazım bence. Zaten askerden snra uzmanlar geliyor ama iş yapmıyor uzmanlar.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,908
İsim
.
Yanlışın var kardeşim artık sınava girip söz. Er oluyorsun parkur mülakat vesaire. Askerlik yapmadan da söz. Er oluyorsun olan arkadaşlarımda var hatta. Er rütbelerin en düşüğüdür, sürekli sana emir verirler şurayı temizle şu saatte kalk durmadan mıntıka falan emir alıyorsun yani sürekli. En az 3 sene imzalıyorsun bide zor yani en az uzman olmak lazım bence. Zaten askerden snra uzmanlar geliyor ama iş yapmıyor uzmanlar.
Sana zahmet özele bakarmısın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,768
Üyeler
161,341
Son üye