Askere Gideceğim Sorularım Var.

Cann01

80+
Reaksiyon skoru
107
Arkadaşlar selamlar,

2025 yılında işimden dolayı bedelli askerlik başvurusu yapmıştım bu seneye çıktı.
Şimdi e devlette aşağıdaki gibi sevk başvurusu son tarih yazıyor.
- Sevk başvurusu yaptığım anda gitmem mi gerekiyor yoksa "en geç o gün orada ol" gibi bir tarih mi verilecek?
- Bir de daha önce giden arkadaşlar özellikle nelere ihtiyaç duyuyordunuz ne almak gerekiyor? Zaten 20-30 gün olduğu için 2 kazak ve 1 pantalon alırım diye düşünüyordum da başka ne almak gerekiyor öneri varsa alırım.
- Son olarak telefon vs askere alınmıyor diye biliyorum orada teslim edebiliyor muyuz yoksa başka bir yerde mi bırakmak gerekiyor?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

-Sevk başvurusunu tamamladıktan sonra zaten sana katılım tarihi gibi şeyleri yazmış olacak.

-2 kazak pantalon derken orda bedelli de olsa sivil takılamazsın hocam belirli sivil şeyler serbest onun harici askeri eşofman veya soğuksa parka verirler onlarla duruyorsun. Nerede olduğunu senin bilmiyorum ama çok terliyorsan bence fanila ve çorap bolca almaya bak. Zaten baktın orda yetmedi askeriye içinde askeri malzeme satan yerler var ordan da alabilirsin genelde ucuz oluyor.

-Gittiğin yerde birine de emanet edebilirsin market,telefoncu belirli bir cüzi miktara alıyorlar ya da askeriyenin kendi depocusu gibi düşün onlar var alıyor törenden sonra gidip bilgilerini söyleyip alıyorsun

Geri