Rehber Askere gitmeden önce OKU!!!!!

hocam ben önceden 2-3 yıl yatılı okulda okumuş birisiyim askere hızlı adapte olacağımı düşünüyorum. Şey soracaktım vakit geçirmek için ne yapılıyor orada serbest zaman vesaire varmı yada dolu zamanlarda nelere izin var ?
Acemi de serbest zaman da genel de ailenle falan konuşursun, devrelerinle kantinden birşeyler alıp takılırsınız boş vakit dediğim de 20-25 dakika. Dakka başı içtima alınıyor.

Ustada ise mesela bizde mesai 5 de biterdi alt devre mıntıka yaparken biz koğuşa çıkar takılırdık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman şöyle bir 1 ay Nokia 105 kullanacağız gibi duruyor. :D
Maalesef. Dış dünyadan tamamen kopacaksınız.

Acemi de serbest zaman da genel de ailenle falan konuşursun, devrelerinle kantinden birşeyler alıp takılırsınız boş vakit dediğim de 20-25 dakika. Dakka başı içtima alınıyor.

Ustada ise mesela bizde mesai 5 de biterdi alt devre mıntıka yaparken biz koğuşa çıkar takılırdık.
Mesela kitap olsun müzik olsun o tarz şeylere izin varmı ?

terör varmı hala

yazıcıda bilmen gereken bişeyler varmı peki

• Beğen
Reaksiyonlar: java
İleri derece düz tabanlık kalıcıdır, iyileşmez. bu yüzden ikinci muayenede büyük ihtimalle kesin muafiyet alırsın. Tarih dolduğu an işlemlerini başlat, nasılsa çürük alıcam diye gevşeklik yapıp bakaya kalma, cezasıyla uğraşırsın.

Bir de temmuz sıcağı altında hava 45 derecekken nöbet tuttuğunu düşünsene. Ah ah
Öyle bi sıcak yok ya gece üstüme yorgan atıyordum soğuktan

Öyle bi sıcak yok ya gece üstüme yorgan atıyordum soğuktan
Aydın da yazın 43 dereceyi gördük. Benim devrelerim sıcağı altında depo taşırken ben odada kahve içiyordum. Paşa makamındaydım:D

Askerde hırsızlık olmaz, yer değişikliği olur derlerdi bize. Senin, atıyorum, saatin çalındı, başkasının bileğinde gördün, kavga etmek suretiyle alamazsın. Sonun disko (disiplin koğuşu) olabilir.
Şafak saati (halen var mı bilmiyorum) almayın. 180 gün geriye saydırırken insanın morali bozulur.
Kısa dönemlere yapmazlar ama uzun dönemler, kendilerinden birinin şafağı yüz gün oldu mu, ertesi gün yüzden düşme adı altında o zavallıya dünyanın kaç bucak olduğunu gösterirler.
Acemilik zordur, zaman geçmez. Usta birliği yerden yere değişmekle daha konforludur.

Askerde hırsızlık olmaz, yer değişikliği olur derlerdi bize. Senin, atıyorum, saatin çalındı, başkasının bileğinde gördün, kavga etmek suretiyle alamazsın. Sonun disko (disiplin koğuşu) olabilir.
Şafak saati (halen var mı bilmiyorum) almayın. 180 gün geriye saydırırken insanın morali bozulur.
Kısa dönemlere yapmazlar ama uzun dönemler, kendilerinden birinin şafağı yüz gün oldu mu, ertesi gün yüzden düşme adı altında o zavallıya dünyanın kaç bucak olduğunu gösterirler.
Acemilik zordur, zaman geçmez. Usta birliği yerden yere değişmekle daha konforludur.
6 ay be başkan. Geçmeyecek bitmeyecek diyordum geleli 1 sene oldu. Güzel anılar biriktirdim.

eğer bir hastalığınız varsa mutlaka aile hekimine söyleyin . Benim uyku apnem vardı . Göğüs hastalıkları bakıyordu sevk edildiğim hastane de . KBB'ye sevk etti baya uğraştım . Aile hekiminiz hata yapmamazı için iyice söyleyin :)

Boş vakit?
Yok öyle bir şey. Saat 21:00 uyuma vakti. Işıklar kapanır. Saat 06:00 uyanma vakti. Aradaki süre eğitim ve iştima ile geçer. Nöbet günün 24 saati boyunca olur. Her gün yeni nöbet çizelgesi çıkar.
Hiç canınız sıkılmaz. Ha, nöbetler de denetlenir. Bun çavuşlar yapar genelde. Subaylar da canları sıkıldığında veya oyalanacak bir şey bulamayınca denetime çıkar.

Terör mü? Terör olmadığı zamanlar da bir şeyler olur.

Geri