Neler Yeni

Asla Colorful (Igame vs.) Ekran kartı almayın. Destek sıfır.

wise

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Akif
Colorful markasının servis hizmetini iincehesap yapıyormuş. Ben ikinci el Igame RTX4080 Ultra WF O.C kartı 1.3 yıl önce bir DH üyesinden satın aldım. Kartta başlarda hiç bir şey yoktu. Sessizdi. Sonradan kart inanılmaz çınlamaya başladı. İlk defa NVIDIA APP uygulamasında test yapınca fark ettim. Kart çınlamıyor. Resmen ıslık çalıyor. Ben detaylı bir not ile birlikte servise gönderdim. Pazartesi girişi yapıldı. Perşembe kargolandı. Arayıp sordum. "Kart neden bu kadar hızlı kargolandı?" diye. Cevapları komik. "Test yapılmış. Çınlama fabrika değerlerinin üstünde olmadığı için onarım ya da değişim yapılmamış." diyor, servis yetkilisi.

İnanılmaz bir çınlama var. Kart ile 4k 140W güç tüketiminde oyun oynarken bile akvaryum gibi ses yapıyor. 4K 320W tüketimde ise kart ıslık çalıyor. 1080P fecahat durumda. Kart çınlamıyor. Resmen alarm zili çalıyor.

Sakın Colorful marka kart almayın. Igame premium seri diye onu aldık. Premium olan serisinde bile ürünlerinin arkasında durmayan ve incehesap gibi servisi olan markanın ürünü alınmaz. İşgüzarlık yaptığımı falan sanmayın. bir yıldan fazla süredir sorun yokken, sonradan başlayan sorun için destek isteyince gerçekten test yapılmalı ve çınlama yapan bobin ya da her neyse onarılmalıydı. Onarıma da olur vermiştim. Derdim değişim yaptırmak falan değildi.

ABD olsa, Avrupa olsa bu kart müşteri memnuniyeti adı altında anında değişirdi. Diğer ülkelerden daha fazla para verip, daha kötü servis hizmeti alan ve tüketici yasaları delikli torba gibi olup, tüketiciden çok satıcıya faydalı olan ülkede yaşamak da bize düşmüş.

Top Bottom