🔥İndirim Asrock B550M-HDV 2.509 TL / B450M-HDV 2.149 TL

İsimbulamajim

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
5,639
A520 parasına B450, B450 parasına B550 anakart.

Bence B550 Adini tasimasi icin 2 tane m2 si olmasi lazim guzelde bir VRM sogutma bloğu olmasi lazim

anakartın görselinde sol alttaki vrm'nin yamuk oldugunu fark ettim sonra youtubedan video unboxing filan izledim onlarda yamuk...
bu paraya bu kadar oluyo heralde

sinerjide b450 99tl de kargo ekle. mantıklı olan b550 alınması.

Bir elektrik elektronik mühendisi olarak şu yorumu yazarken ne düşündüğünü o kadar merak ediyorum ki anlatamam......
elektrik mühendisi değilim hocam nerden çıktı o, neyse buyrun aydınlatın bizi lütfen açıklayın :)

B550 modellere çift M2 koymuyorlar üstüne üstlük herhangi bir soğutma bloğu da yok eee ne anladım bu işten sadece ram mhz fark ediyor. Başka ne farkı var bilen biri söyleyebilir mi ?

elektrik mühendisi değilim hocam nerden çıktı o, neyse buyrun aydınlatın bizi lütfen açıklayın :)
Elektrik elektronik mühendisi diye size demedim. Kendimden bahsediyordum. Maalesef noktalama işareti kullanmamamdan kaynaklı yanlış anlaşılmış. Ayrıca hemen açıklayayım. Anakartın uzerindeki kompenentlerin altin oranda yerlestirilip yerlestirilmemesi (sadece pozisyonlarindan bahsediyorum) kaliteyle uzaktan yakindan alakadar bir durum değildir. Argesini yapan mühendis/ mühendisler büyük ihtimal pcb uzerindeki konumlandirmayi yuksek akimin olusturacagi manyetik alanin data tasiyan (analog veya digital) diger yollarla etkilesimini minumuma indirgemek icin basvurdugu bir durumdur. Yani kalite ile alakali hiçbir şey ifade etmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,742
Üyeler
184,211
Son üye
zydron
Geri