Neler Yeni

ASRock B550M-HDV + 5600G Mavi Ekran / Windows Yükleyememe

erkamacar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Erkam
Merhaba, ben ofis için 3 adet kasa topladım. İlk kasanın parçalarını birleşirdim birkaç windows ve mavi ekran hatası sonrası Windows kuruldu bir şekilde hatta 2 gündür stabildi. Bellek tanılama yapayım dedim Windows'un kendi aracıyla, sorun bulamamıştı reset atınca ilk loading ekranında takılı kaldı hep. Belki bunda sorun vardır dedim ikinci kasaya geçtim bunda hiç kuramadım Windows'u hep bir hata hep mavi ekran geliyor. Evimdeki masaüstünün RAM'leri ile denedim olmadı, SSD klonlama yaptım olmadı, BIOS güncelledim yetmedi format sırasında hata aldığım için kendi masaüstüme taktım m2'yi format attım vs vs ne yaptıysam ya mavi ekran yada format sırasında saçma sapan hatalar aldım. Zaten uzay kurulum yaptım işlemci çok defa sök tak yaptım yine olmadı. Sıkıntı ne çözemedim kafayı yedirtecek bana. Rica ediyorum bana yardımcı olun.

Toplanan sistem:
ASRock B550M-HDV
Ryzen 5 5600G
G.Skill DDR4 16GB 3200MHz CL16 F4-3200C16S-16GVK
Samsung 970 Evo Plus 500GB

Masaüstümdeki RAM: G.Skill 16GBx2 3200MHz CL16 F4-3200C16D-32GVK

Aldığım hataların bazıları;
Mavi Ekran Hataları: inaccessibe_boot_device / whea_uncorrectable_error
Windows format sırasında yeniden başlatma ekranında gelen hatalar: "Windows çevrimdışı yerel ayar bilgisini ayarlayamadı 0x80FF0000" / "Windows Bilgisayarı Bir Sonraki Kurulum Aşamasında Önyüklemeye Hazırlayamadı"

Not: Windows 10/11 ISO'larını hem Microsoft aracıyla hemde farklı sitelerden indirip Rufus ile farklı USB belleklere yazdırdım. Sonuç değişmedi.
Not2: RAM'lerin GSkill sitesinde QVL listesinde aldığım anakart mevcut. Şu an Memtest yapıyorum 2. aşamada 0 Error.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,436
Üyeler
160,248
Son üye
Monk jade
Top Bottom