Neler Yeni

Yardım Assassin's Creed Odyssey İşlemci Sıcaklığı Hk.

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Kağan UĞURLU
Merhaba arkadaşlar, 7600x işlemci ve 3070ti ekran kartına sahibim ultra 2k ayarlarda işlemci sıcaklığı 360lık sıvı soğutma olmasına rağmen oyun içinde 85-90 derece arası seyrediyor. Bu oyun özelinde işlemci tabanlı bir oyun olduğu için bu sıcaklık normal mi bir sorun mu var?

Ekler

• sıcaklık.jpg
    sıcaklık.jpg
    1.6 MB · Hit: 185

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,755
İsim
Eren Güven
Merhaba arkadaşlar, 7600x işlemci ve 3070ti ekran kartına sahibim ultra 2k ayarlarda işlemci sıcaklığı 360lık sıvı soğutma olmasına rağmen oyun içinde 85-90 derece arası seyrediyor. Bu oyun özelinde işlemci tabanlı bir oyun olduğu için bu sıcaklık normal mi bir sorun mu var?
odyseyy ve tlou gibi oyunlarda benim de işlemcim normalden biraz fazla ısınıyor. muhtemelen çoğu kişi de öyledir ama senin işlemci normalden çok fazla ısınıyomuş. herhangi bir sebepten dolayı sistemin darboğaz yapıp yapmadığını kontrol ettin mi? yani normalde bu sistemde darboğaz olmaz ama belki ekran kartı bi şekilde tam yüke girmeyip işlemciyi zorluyodur

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Kağan UĞURLU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutmayı doğru takamadınız muhtemelen olması gerekenden yüksek sıcaklık
Yok aslında soğutma epeydir takılı, 1 haftadır resident evil 2 ramake oynuyorum full ayarlarda 65 derecelerde geziyordu. Bu oyunda bu şekilde oldu.
odyseyy ve tlou gibi oyunlarda benim de işlemcim normalden biraz fazla ısınıyor. muhtemelen çoğu kişi de öyledir ama senin işlemci normalden çok fazla ısınıyomuş. herhangi bir sebepten dolayı sistemin darboğaz yapıp yapmadığını kontrol ettin mi? yani normalde bu sistemde darboğaz olmaz ama belki ekran kartı bi şekilde tam yüke girmeyip işlemciyi zorluyodur
Ekran kartının kullanımına baktığımda oyun içi %97-98 arasında. Videolar girdiğinde sadece 30 fps e düşüp kullanımı da düşüyor.

Thrill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Atakan
Benzer bir sistemde değerler gayet normal görünüyor. İşlemciye çok yük bindiren bir oyun değil gibi.
Benim 5600x bile rahatlıkla besliyor 3070 Ti kartımı. 7600x ile darboğaz olmayacağı için kullanımı düşük olacak ve daha serin çalışacaktır.

Tam performansta bile 360'lık sıvı soğutmanın bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkarmaması gerek.
Fanların ve pompanın doğru çalıştığından, pompanın yüzeyinin işlemciye doğru temas ettiğinden emin olun.
Pompa doğru yerleştirilmemiş, macun doğru sürülmemiş, pompanın koruyucu etiketi belki sökülmemiş olabilir.

Fanların yüksek devirde döndüğünden emin olmak için Biostan pompa ve tüm kasa fanlarını fulleyip öyle test sağlayabilirsiniz.

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Kağan UĞURLU
Benzer bir sistemde değerler gayet normal görünüyor. İşlemciye çok yük bindiren bir oyun değil gibi.
Benim 5600x bile rahatlıkla besliyor 3070 Ti kartımı. 7600x ile darboğaz olmayacağı için kullanımı düşük olacak ve daha serin çalışacaktır.

Tam performansta bile 360'lık sıvı soğutmanın bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkarmaması gerek.
Fanların ve pompanın doğru çalıştığından, pompanın yüzeyinin işlemciye doğru temas ettiğinden emin olun.
Pompa doğru yerleştirilmemiş, macun doğru sürülmemiş, pompanın koruyucu etiketi belki sökülmemiş olabilir.

Fanların yüksek devirde döndüğünden emin olmak için Biostan pompa ve tüm kasa fanlarını fulleyip öyle test sağlayabilirsiniz.
Sıvı soğutucu cougar aqua 360 belkli o arıza vs yapmış olabilir. Fanlar ARCTIC P12 PWM PST 1600 rpm de çalışıyor. Fakat bu şekilde olması garip gerçekten.

Ekler

• sıcaklık.jpg
    sıcaklık.jpg
    1.6 MB · Hit: 48

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,425
İsim
yusuf ecer
Arctic 360 5800x3d kombosu ile 77-78 derecelerde takılıyordum. Nvidia denetim masasından manuel olarak program ekle kısmından odysseyi ekleyip reflex-düşük gecikme on+boost seçersen daha da normalleşip stutterları azaltıyor baya.

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Kağan UĞURLU
Arctic 360 5800x3d kombosu ile 77-78 derecelerde takılıyordum. Nvidia denetim masasından manuel olarak program ekle kısmından odysseyi ekleyip reflex-düşük gecikme on+boost seçersen daha da normalleşip stutterları azaltıyor baya.
Aslında 5800x3d işlemciyi artric gibi bir soğutucu 78 derece de tutuyorsa. Cougar aqua 2-3 derece kaliteden dolayı fark eder 7600x için 85 dereceler normal gibi ne dersin? @Thrill @Eren Güven

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,425
İsim
yusuf ecer
Aslında 5800x3d işlemciyi artric gibi bir soğutucu 78 derece de tutuyorsa. Cougar aqua 2-3 derece kaliteden dolayı fark eder 7600x için 85 dereceler normal gibi ne dersin?
Odyssey biraz işlemciyi sıcak çalıştırıyor, normal geldi. Başka oyun olsaydı çok net sıcaklık yüksek diyebilirdim. Dediğiniz gibi öyle güçlü bir soğutucu bile o sıcaklıklarda çalıştırıyordu.

O sırada AC Odyssey'i yeni almış ben ve benim kasadaki stok fanlı ryzen 5 500 ün bana attığı bakış o.O2o.O2o.O2o.O2

Son düzenleme:

Thrill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Atakan
slında 5800x3d işlemciyi artric gibi bir soğutucu 78 derece de tutuyorsa. Cougar aqua 2-3 derece kaliteden dolayı fark eder 7600x için 85 dereceler normal gibi ne dersin? @Thrill @Eren Güven

Normal değil hayır. Aynı işlemciyi Cooler Master Ml240l V2 - 60 derecelerde tutabiliyor test videosunda
Fiziksel yada donanımsal bir sorun olabilir.

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Kağan UĞURLU
Normal değil hayır. Aynı işlemciyi Cooler Master Ml240l V2 - 60 derecelerde tutabiliyor test videosunda
Fiziksel yada donanımsal bir sorun olabilir.

Fakat test videosunda mirage, valhala da yeni çıkan oyun gece onu indirip test ettim işlemci sıcaklığı 72 nin üstüne çıkmadı. Odyses in 5600x ile olan testi 80 derece. örneğin arkadaş 5800x3d artric 360 sıvı soğutma ile 78 derecede oynadığını söylüyor. Bence oyun optimizasyonıu ile alakalı ultra 2k da yüksek sıcaklıklara çıkıyor.

Top Bottom