Neler Yeni

Astigmat için kontak lens kullanımı nasıldır?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Arkadaşlar selam yakın zamanda göz hastanesine gideceğim doktorumdan da detaylı bilgileri alacağım fakat birkaç endişem var sizlerle paylaşmak fikir almak istiyorum, öncelikle astigmatım olduğu için uzağı zor seçiyorum çok bulanık ve aktif olarak motosiklet sürücüsüyüm gözlük kullanamıyorum kask takarken hem buğulanmadan dolayı hem de kaskın içine düzgün oturmadığından dolayı ve olası bir kaza anında darbe alırsam eğer parçalanıp gözüme zarar vereceğini düşündüğüm için kullanmıyorum. Şimdi meslek olarak kuryelik yapacağım ve günlük hayatımda durmadan kullanmam gerekecek sabah, öğle ve akşam sizce lens kullanmak nasıl bir şey? Zararları var mı? Nasıl kullanmam ve bakımını yapmam gerekir? Motosiklet üstünde kullanmam sakıncalı mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

r4NG3r

80+ Silver
Astigmat için ayrı bir durum var mı bilmiyorum ama ben normal miyop için yıllardır kullanıyorum çok memnumum bir zararını görmedim

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Astigmat için ayrı bir durum var mı bilmiyorum ama ben normal miyop için yıllardır kullanıyorum çok memnumum bir zararını görmedim
Hissiyatı nasıl peki nasıl gözünüze yerleştiriyorsunuz ben biraz çekiniyorum bu göz olaylarında..

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,527
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Lenslerin de çeşitleri var. Kimisini her gün çıkartıp suyunda bekletmek gerekirken kimiyle uyuyabiliyorsun fakat o da kuruluk yapar. Hissiyat olarak anlamak zor, ama kuruluk varsa fena batma yapar. Gözünün uygunluğu için doktora da başvurman gerek ona göre reçete yazılır.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Berk Era
Toric Lens kullanacaksınız öncelikle doktorunuz gerekli bilgiyi verecektir.

ELimi gözüme süremeyen biriydim ben mesela. İlk başlarda da baya zorlandım takarken özellikle. Çıkarması çok kolay ama takması zulumdu. Zamanla alışıyorsunuz.

İlk Acuvue ile başladım. Sonra biofinityi deneyim dedim. Bio çok daha ince olduğu için gözünüzde yok gibi ve daha kullanışlı.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Lenslerin de çeşitleri var. Kimisini her gün çıkartıp suyunda bekletmek gerekirken kimiyle uyuyabiliyorsun fakat o da kuruluk yapar. Hissiyat olarak anlamak zor, ama kuruluk varsa fena batma yapar. Gözünün uygunluğu için doktora da başvurman gerek ona göre reçete yazılır.
Evet hocam araştırdım çeşitleri çok zaten doktorumla detaylı görüşeceğim fakat hissiyat konusu ve tecrübe konusu önemli benim için çünkü motorsiklet kullanacağım için deneyimleyen arkadaşlardan bilgi, fikir ve görüş almaya çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Toric Lens kullanacaksınız öncelikle doktorunuz gerekli bilgiyi verecektir.

ELimi gözüme süremeyen biriydim ben mesela. İlk başlarda da baya zorlandım takarken özellikle. Çıkarması çok kolay ama takması zulumdu. Zamanla alışıyorsunuz.

İlk Acuvue ile başladım. Sonra biofinityi deneyim dedim. Bio çok daha ince olduğu için gözünüzde yok gibi ve daha kullanışlı.
Teşekkürler düşünceleriniz için aslında bu lens işine hiç girmeyecektim fakat meslek olarak kuryelik yapınca işler ciddiye biniyor ve bir de gerçekten geceleri göremiyorum adam gibi uzağı seçemiyorum gözlük kullanamadığım için lens kullanmak istedim çekincelerim var maalesef, Takarken ne şartlar da zorlandınız?
kaskın önündeki cama dereceli cam takılabiliyor yada farklı gözlük modelleri var kask içi
Hocam o biraz masraflı değil mi sonuç olarak Allah korusun kaza olduğunda kask perte de çıkabilir vizör de aynı şekilde ve durmadan para veremem bu benim düşüncem bir de şu var günlük hayatımda da işime yarayacağı için lens kullanmak mecburiyetindeyim sadece motor için değil.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,527
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Evet hocam araştırdım çeşitleri çok zaten doktorumla detaylı görüşeceğim fakat hissiyat konusu ve tecrübe konusu önemli benim için çünkü motorsiklet kullanacağım için deneyimleyen arkadaşlardan bilgi, fikir ve görüş almaya çalışıyorum.

Teşekkürler düşünceleriniz için aslında bu lens işine hiç girmeyecektim fakat meslek olarak kuryelik yapınca işler ciddiye biniyor ve bir de gerçekten geceleri göremiyorum adam gibi uzağı seçemiyorum gözlük kullanamadığım için lens kullanmak istedim çekincelerim var maalesef, Takarken ne şartlar da zorlandınız?

Hocam o biraz masraflı değil mi sonuç olarak Allah korusun kaza olduğunda kask perte de çıkabilir vizör de aynı şekilde ve durmadan para veremem bu benim düşüncem bir de şu var günlük hayatımda da işime yarayacağı için lens kullanmak mecburiyetindeyim sadece motor için değil.
Motosiklete kasksız binemezsin zaten. Kask varken bir sorun olacağını sanmam.

WhoCares

80+ Gold

ben sana alternatif sundum senin bileceğin iş tabi normal vizörlere göre pahalı herkese hitap etmez gözlükten rahatsiz olanlar yada lens kullanmayı tercih etmeyenler için seçenek ama ben lens kullanmayı tercih ederim

Top Bottom