Neler Yeni

Astra - Sportage Takası Mantıklı Mı?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Arkadaşlar birisiyle konuştum takas teklfimi kabul etti. Yarın görüşüceğiz ama ne kadar mantıklı bilmiyorum
Bizim arabamız:
2011 / Opel / Astra /Enjoy Plus / 1.6 / Benzin&LPG / Manuel / 2450 TL hasar kaydı var / Ön kaput boyalı, arka bagaj kapağında lokal boya var değişen yok

Takasa girdiğimiz araba:
2013 / Kia / Sportage / 1.6 / Concept Plus / Benzin / Manuel / Hasar kaydı yok / Boya ve değişen yok

Üstüne yaklaşık 70-80 bin TL istiyor. Mantıklı mı? Ben hiç yanaşmıyorum çünkü 200-210 bin TL'ye otomatik 2015 Sportage var ama babam yarın konuşmak istiyor. Sizce ne kadar mantıklı? Adamın numarasını babam istiyodu ama atmadım çünkü çok pahalı geldi. Almışken iyisini alalım istiyorum çünkü ileride bende kullanacağım o arabayı.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Manuel olması dışında bütün kriterlerimize uyuyor.
Cam tavan benim için en büyük etken
Arkadan olan kazayı da gram takmazdım
7 yaşında arabada hat safhada boya gözetmemek lazım
Km de yok zaten

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Km de yok zaten
Çok fazla olmadığı sürece hasar kaydına bakmıyoruz. Ama işte manuel biraz sıkıntı. Annemde kullanacağı için otomatik şart gibi.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Çok fazla olmadığı sürece hasar kaydına bakmıyoruz. Ama işte manuel biraz sıkıntı. Annemde kullanacağı için otomatik şart gibi.
Hocam c4 cactüs bakabilirsiniz

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
kia sportage gerçekten dışarıdan bakıldığında hoş büyük bir araba gibi duruyor ama rampacılığı hiç yok, azıcık bir yokuş görsün araba bağırmaya başlıyor rampa yukarı gidemiyor tofaşlar bile sizi geçiyor onu da göz önünde bulundurun.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kia sportage gerçekten dışarıdan bakıldığında hoş büyük bir araba gibi duruyor ama rampacılığı hiç yok, azıcık bir yokuş görsün araba bağırmaya başlıyor rampa yukarı gidemiyor tofaşlar bile sizi geçiyor onu da göz önünde bulundurun.
Yokuş kalkış desteği işe yaramıyor mu?

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
Km de yok zaten
cam tavan iyi hoş fakat üzerine bir şey düşerse (ki düşme olasılığı çok fazla, saksı vs) en az 10-20k masraf çıkar, cam tavan bence bir kriter olmamalı fakat sunroof olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yokuş kalkış desteği işe yaramıyor mu?
yokuş kalkış desteği senin düşündüğün gibi değil, yokuş kalkış desteği demek yokuş yukarı duran arabayı daha kolay kaldırmak demek ve kia sportage de yokuş kalkış desteği 3 veya 5 saniye olması lazım yani golf 7-7,5-8 lerde olduğu gibi sınırsız değil.

Hocam c4 cactüs bakabilirsiniz
bence fransız arabalarından uzak durmalısın, görüntüsünü beğenebilirsin fakat sorun çıkardığında kendini parçalarsın.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
cam tavan iyi hoş fakat üzerine bir şey düşerse (ki düşme olasılığı çok fazla, saksı vs) en az 10-20k masraf çıkar, cam tavan bence bir kriter olmamalı fakat sunroof olabilir.

yokuş kalkış desteği senin düşündüğün gibi değil, yokuş kalkış desteği demek yokuş yukarı duran arabayı daha kolay kaldırmak demek ve kia sportage de yokuş kalkış desteği 3 veya 5 saniye olması lazım yani golf 7-7,5-8 lerde olduğu gibi sınırsız değil.
Bu biraz kafa bulandırıcı bil bilgi oldu benim açımdan. Bilemiyorum, şu anda birkaç tane görüştüğüm satıcı var ve bunların çoğu Sportage babamın isteği üzerinde. Sadece iki tane var benim yazdığım, o da Peugeot 2008/3008

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
Bu biraz kafa bulandırıcı bil bilgi oldu benim açımdan.
Sanırım karışık anlattın, şöyle diyim. Yokuş kalkış desteği demek, yokuş yukarı duran bir arabayı kaldırırken stop etmesini önlemek/engellemek demek, daha çok acemiler için yapılan bir özellik, zaten usta bir şoför bunlara ihtiyaç duymaz çoğu zaman.

Sadece iki tane var benim yazdığım, o da Peugeot 2008/3008
Fransızlardan uzak durun dedim de Peugeot son zamanlar güzel arabalar yapıyor, gerek görüntü gerek kalite açısından, 2008/3008 alınabilir bence.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

bence fransız arabalarından uzak durmalısın, görüntüsünü beğenebilirsin fakat sorun çıkardığında kendini parçalarsın.
Hocam o fransız arabası alınmaz kafası 2006 2007 lerde kaldı
307 c4 vs. Çıkardığı arızalar peugeotu bozdu
2013 civarı sonrası tüm peugeotlar alınabilir

Biliyorum masraflı olur
Ama sırf bu yüzden de araba alınmaz değil ya
Ki günümüzde araçların çoğu parçası pahalı sadece cam tavan değil
2000 model kangoonun marş dinamosu 1500 tl düşünebiliyor musun?
Araba kaç para ki zaten marş dinamosuna o kadar para verelim

Top Bottom