Neler Yeni

Asus a15 FA507nu laptop soğutucu

erkamtb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
erkam tb
Arkadaşlar kaç kişi zalman ns3000 önermiş fakat hepsiburada gibi sitelerdeki yorumlarda çok kişi titreşimden sesten ve ışıktan rahatsızlıklarını dile getirmiş. ns 2000 bakıyorum fakat 700 tl biraz fazla bana fakat çok kaliteli çok memnun kalırsın vb denirse ancak çıkarım 700tlye. Başka önerileriniz varsa beklerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıyetten 2. elde olur fakat baktıklarımda ya kablosu yok yada bayağı yakın fiyatlara çıkıyorlardı. Yer İstanbul

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kaan Ünkoç
Merhaba hocam aynı laptop'dan ben de aldım. Bende de ısınma problemleri oldu, internetten baktım ama ne yaptıysam düzeltemedim. Isınma problemi olduğu için de fan sesi de uçak motoru gibi. Ben iade başvurusunda bulundum ama kabul ederler mi bilmiyorum. Sen alalı neredeyse 1 ay olmuş bir çözüm yolu bulabildin mi?
Arkadaşlar kaç kişi zalman ns3000 önermiş fakat hepsiburada gibi sitelerdeki yorumlarda çok kişi titreşimden sesten ve ışıktan rahatsızlıklarını dile getirmiş. ns 2000 bakıyorum fakat 700 TL biraz fazla bana fakat çok kaliteli çok memnun kalırsın vb denirse ancak çıkarım 700tlye. Başka önerileriniz varsa beklerim.

ayrıyetten 2. elde olur fakat baktıklarımda ya kablosu yok yada bayağı yakın fiyatlara çıkıyorlardı. Yer İstanbul

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
Dostum ısınmayan laptop zor bulursun çıkarsa oda fiyatına göre tuzlu oluyor. İşlemci de turbo kapatırsan 10 dereceden fazla düşüşler oluyor onu deneyebilirsin aynı ürünü bende kullanıyorum.

erkamtb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
erkam tb
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba hocam aynı laptop'dan ben de aldım. Bende de ısınma problemleri oldu, internetten baktım ama ne yaptıysam düzeltemedim. Isınma problemi olduğu için de fan sesi de uçak motoru gibi. Ben iade başvurusunda bulundum ama kabul ederler mi bilmiyorum. Sen alalı neredeyse 1 ay olmuş bir çözüm yolu bulabildin mi?
ısınma sorunu normal değil mi zaten? bu fiyat + bu işlemciye bence gayet normal değerler.

Dostum ısınmayan laptop zor bulursun çıkarsa oda fiyatına göre tuzlu oluyor. İşlemci de turbo kapatırsan 10 dereceden fazla düşüşler oluyor onu deneyebilirsin aynı ürünü bende kullanıyorum.
ısınmayan laptop aramıyorum laptop soğutucu arıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kaan Ünkoç
Merhaba arkadaşlar, ısınma sorununu cpu turbo boost'u ''disabled'' yaparak hallettim. gerçekten çok fark etti. Güncel durum ektedir.
Ekran Görüntüsü (1).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kaan Ünkoç
g helper ve ortadaki? asusun kendi uygulamaları değil değil mi?
En sağdaki g-helper
Ortadaki HwInfo64: bu sıcaklik değerlerini gösteriyor
Diğeri de Cinebench: işlemciyi %100 çalıştırarak strese sokuyor. Hwinfo64 ile de sonucu gözlemliyorum.

Sana tavsiyem armoury crate uygulamasını silip G-helper yüklemen. Armoury crate kullanırken boşta 60-65 derecedeydi, oyunda (cs go) 85-88 arasıydı.
Bilgisayarı komple yeniden kurdum ve armoury crate uygulaması yerine G-helper yükledim ve boşta 40-45 oyunda(cs go 70, iron harvest ve aoe4 80max idi) ayriyeten fan seside daha makul bir seviyeye indi.

İnternete "how to disabled cpu turbo boost" diye aratırsan ve bu seçenegi "disabled" yaparsan da iyi bir fark yaratıyor.

G helper ile armoury crate ile yaptigin her şeyi yapabilirsin.

Son düzenleme:

erkamtb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
erkam tb
En sağdaki g-helper
Ortadaki HwInfo64: bu sıcaklik değerlerini gösteriyor
Diğeri de Cinebench: işlemciyi %100 çalıştırarak strese sokuyor. Hwinfo64 ile de sonucu gözlemliyorum.

Sana tavsiyem armoury crate uygulamasını silip G-helper yüklemen. Armoury crate kullanırken boşta 60-65 derecedeydi, oyunda (cs go) 85-88 arasıydı.
Bilgisayarı komple yeniden kurdum ve armoury crate uygulaması yerine G-helper yükledim ve boşta 40-45 oyunda(cs go 70, iron harvest ve aoe4 80max idi) ayriyeten fan seside daha makul bir seviyeye indi.

İnternete "how to disabled cpu turbo boost" diye aratırsan ve bu seçenegi "disabled" yaparsan da iyi bir fark yaratıyor.

G helper ile armoury crate ile yaptigin her şeyi yapabilirsin.
hmm deneyeyim g helper programını. Sağ ol. birde ne kadar performans kaybı yaşadın cpu turbo boostu kapadığında?

1688228102382.png

laptop screen turned off yazıyor bende?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kaan Ünkoç
hmm deneyeyim g helper programını. Sağ ol. birde ne kadar performans kaybı yaşadın cpu turbo boostu kapadığında?

Alıntıyı görüntüle

Turned off olayını anlamadım.
Pek bir fps kaybı olmadı ki zaten bu sistem her oyuna fazlasıyla yeten bir sistem 100 fps yerine 80fps de oyna ama ısınmadan oyna rahat rahat oyna, 20 fps için çile çekme, 3 yil vs sonra pc gücü yetmez ise ayarlari değiştirirsin. G-HELPER yüklemişsin armoury crate sil.

Alıntıyı görüntüle

Cpu sicakliğı 79 derece yazıyor oyun mu oynuyorsun yoksa bu bostaki hali mi?

Cinebench ve HWinfo64 yükle ve değerlere bak burayada atarsan ben de bakayım karsilastirma yapayim benimkilerle.

Alıntıyı görüntüle

Hocam turned off yazmasının nedeni driver eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum. Ryzen 7 7735hs driverını amd nin sayfasinda indirip kur birde öyle bak.

Son düzenleme:

erkamtb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
erkam tb
Turned off olayını anlamadım.
Pek bir fps kaybı olmadı ki zaten bu sistem her oyuna fazlasıyla yeten bir sistem 100 fps yerine 80fps de oyna ama ısınmadan oyna rahat rahat oyna, 20 fps için çile çekme, 3 yil vs sonra pc gücü yetmez ise ayarlari değiştirirsin. G-HELPER yüklemişsin armoury crate sil.

Cpu sicakliğı 79 derece yazıyor oyun mu oynuyorsun yoksa bu bostaki hali mi?

Cinebench ve HWinfo64 yükle ve değerlere bak burayada atarsan ben de bakayım karsilastirma yapayim benimkilerle.

Hocam turned off yazmasının nedeni driver eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum. Ryzen 7 7735hs driverını amd nin sayfasinda indirip kur birde öyle bak.
Kusura bakma daha yeni gördüm. Turned off nedeni ben nvidia denetim masasında gpu only ye almıştım ayarı optimus yapınca düzeldi. 79 derecede satisfactory açıktı ve boostu daha kapamadım. Cinebench önceden yapmıştım bir daha yapayım. Birde Zalman ns3000 almayı düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,002,942
Üyeler
158,924
Son üye
KYSU
Top Bottom