Neler Yeni

Asus a620 mk bios güncellerken elektirik kesilirse

qalnuez

80+
Merhaba dostlar yeni bir sistem aldım şuanda kargoda açıkçası araştırırken bi kaç şeye denk geldim elektirik giderse anakart çöp olur vs tarzı asusun galiba ezflash tarzında bi çözümü varmış beni bi aydınlatırmısınız bu seri anakartı elektirik gittiğinde kurtarmak mümkün mü yoksa servise mi göndermemiz gerekir

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,931
İsim
Emre Zengin
Merhaba dostlar yeni bir sistem aldım şuanda kargoda açıkçası araştırırken bi kaç şeye denk geldim elektirik giderse anakart çöp olur vs tarzı asusun galiba ezflash tarzında bi çözümü varmış beni bi aydınlatırmısınız bu seri anakartı elektirik gittiğinde kurtarmak mümkün mü yoksa servise mi göndermemiz gerekir
BIOS Flashback desteği yok anakartın. BIOS güncellemek maksimum 5 dakikalık iş. Elektriği çok kesilen bir yerde oturmuyorsan sıkıntı etmene gerek yok. Ha binde bir gerçekleşecek ihtimal oldu elektrik gitti. O zaman anakart garantiye gidecek ve tekrardan BIOS'u yazılacak.

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Kubilay Aktemur
Abdest al, bios işlemini başlat dua etmeye başla. zaten hızlı bitiyor. %30 elektrik kesilmelerine karşı dayanıklılık veriyor bu yöntem. her zaman yaparım.

Master_88

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Harun Seyhan
Eğer bu konuda hala için rahat etmeyecekse elektrik kesilmesine karşı sistemine UPS güç kaynağı alabilirsin. Kesinti sonrası 5-10 dk bilgisayarı açık tutabiliyor o süre de bios update için fazlasıyla yeterli.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,621
İsim
oğuzhan ege
Böyle şeyleri kafaya çok takma beta meta ne varsa ben yapıyorum şahsen. Elektrik olayını düşünme 1 yada 2 dkda bitiyor hemen. 🤣

Top Bottom