Neler Yeni

Asus Anakart için program önerir misiniz ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
Hazır sistemde asus prime b650m-r anakart bulunuyor.
Daha önce asus laptopta armoury crate vardı fakat onu sildim g-helpler yükledim.
Çok daha iyi ve çok az enerji tüketen açık kaynak kodlu bir programdı.
armoury crate ile ilgili konulara baktım genel olarak çöp deniyor. Fan hızı , sessiz-dengeli-turbo mod gibi ayarları yapabileceğim güvenilir bir uygulama önerir misiniz ?

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Mert Güler
Sürekli değişim yapmıyorsanız biostan bir kere ayarlayın otomatik fanları ayarlasın öyle kalsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Armoury create gerçekten çok şişirilmiş bir uygulama ghelper kullanıyorum çok daha iyi

Bunlar dışında bir program olduğunu görmedim denk gelmedi

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürekli değişim yapmıyorsanız biostan bir kere ayarlayın otomatik fanları ayarlasın öyle kalsın

Armoury create gerçekten çok şişirilmiş bir uygulama ghelper kullanıyorum çok daha iyi

Bunlar dışında bir program olduğunu görmedim denk gelmedi
Laptop'ta ben de g-helper kullanıyordum.
İstediğim zaman sessiz mod , dengeli mod ve turbo mod yapıyordum. İşlemciye limit koyup sıcaklık değerleri azalıyordu.
Fan hızını ayarlayabiliyordum.. Şu an mesela oyuna girerken dengeli yaparım girmediğimde sessiz yaparım. Nasıl yapacağım ?

sürekli bios'a girmek istemiyorum g-helper gibi masaüstünde istediğim ayarı yapmak istiyorum. Sıcaklık ve rpm de gözüküyordu ayrıca.

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Mert Güler
Laptop'ta ben de g-helper kullanıyordum.
İstediğim zaman sessiz mod , dengeli mod ve turbo mod yapıyordum. İşlemciye limit koyup sıcaklık değerleri azalıyordu.
Fan hızını ayarlayabiliyordum.. Şu an mesela oyuna girerken dengeli yaparım girmediğimde sessiz yaparım. Nasıl yapacağım ?

sürekli bios'a girmek istemiyorum g-helper gibi masaüstünde istediğim ayarı yapmak istiyorum. Sıcaklık ve rpm de gözüküyordu ayrıca.
Fan hızı eğrilerini grafik üzerinden ayarlayabiliyorsunuz örnek vereyim size , işlemciniz oyundayken %100 kullanılıyordur diye düşünüyorum biosta %100 e gelince ne kadar fan hızına gelmesi gerektiği ayarlıyorsunuz yada işlemci sıcaklığınıza göre fan hızını ayarlayabiliyorsunuz

Bir porgram daha vardı

Hala yaşıyor mu o bilmiyorum bi bakayım ismine

Evet bak hatırladım bunu indir buradan da ayarlama yapabilirsin

al suite ismi , asusun programı buradan ayar yapabilirsin ve çok hafif

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Fan hızı eğrilerini grafik üzerinden ayarlayabiliyorsunuz örnek vereyim size , işlemciniz oyundayken %100 kullanılıyordur diye düşünüyorum biosta %100 e gelince ne kadar fan hızına gelmesi gerektiği ayarlıyorsunuz yada işlemci sıcaklığınıza göre fan hızını ayarlayabiliyorsunuz

Bir porgram daha vardı

Hala yaşıyor mu o bilmiyorum bi bakayım ismine
Güvenilir bir programa ihtiyacım var bunları yapan.
armoury crate ve AI Suite 3 buldum asus b650m-r anakarta uyumlu.
Armoury crate sistemi çok yoruyor , gereksiz şeyler kullanıyor diyorlar o yüzden tereddüt ediyorum..
G-helper gibi güvenilir açık kaynak kodlu masaüstü yazılımı var mı ?

fan eğrilerini hangi grafikten ayarlıyorum ?

Ayrıca sistemi test edeceğim cinebench vs gerekli ya

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Mert Güler

Q fan control kısmından manuelden ayarlıyorsunuz

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu

Q fan control kısmından manuelden ayarlıyorsunuz
Bios ayarlarını pc hocası videosundan yaptım zaten.
Yukarıda da yazdığım gibi , aktif olarak istediğim her an saniyesinde sessiz moda ya da dengeli moda almak istiyorum.
İstediğim zaman turbo modda oyun oynayayım ya da fanların eğrilerini ayarlayayım. Fan hızlarını ayarlayayım.
Bios ile sürekli uğraşamam , anlık olarak değerleri tespit edip en idealine karar vermem gerekiyor.
Şu an sistemin fanlarını nasıl durdurabilirim mesela ? sadece google açık..
G-helper gibi bir şey lazım ya

biosta turbo seçtim pc hocası da turbo seçti , uygulamadan istediğim gibi ayarlarım diye düşünmüştüm.
Peki armoury crate bu saydıklarımın hepsini yapabiliyor mu ? güvenilir mi ?
eğer güvenilirse ve yapabiliyorsa sistemi biraz zorlasa da mecbur yükleyeceğim..

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Mert Güler
Hocam turbo seçerseniz hep turbo çalışır zaten benim demek istediğim , fan eğrilerini düşük kullanımda düşük hıza ayarlarsanız daha rahat kullanım sağlarsınız oyundan çıktığınız an soğudukça kendi fanı düşürür

armoury crate hepsini yapabiliyor evet

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Sessiz mod - dengeli mod - turbo mod - ultra mod gibi şeyleri program gerektirmeden ve biosa girmeden kolayca yapabileceksem indirmesem de olur.

Hocam turbo seçerseniz hep turbo çalışır zaten benim demek istediğim , fan eğrilerini düşük kullanımda düşük hıza ayarlarsanız daha rahat kullanım sağlarsınız oyundan çıktığınız an soğudukça kendi fanı düşürür

armoury crate hepsini yapabiliyor evet
Her zaman turboda çalışmasını istemiyorum , g-helper'da mesela turbo modda oynuyorum dengeliye ya da sessize aldığımda anında oluyor.
Düşük kullanımı bilgisayar kendisi tespit edebiliyor mu ?
Oyun haricinde ben fanlar çalışmasın istiyorum , oyunlarda da uçak kaldırmasın istiyorum. Zaten şimdilik valo cs pubg oynicam.
Sence armoury crate indirsem pişman olur muyum yoksa alternatifi var mı ?

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Mert Güler
1735921230373.png

bak şimdi bu biostaki bir ayar

full speedin yanında manuel seçili

şimdi tek tek anlatıcam knk sana

fotoğrafta gördüğün 30 ve altındaki %20 var ya bu şu anlama geliyor :
30 dereceye çıktığında işlemci fanlarım %20 hızında çalışsın

eğri yukarı gidiyor , yukarda 60 ve %80 var bu da şu anlama geliyor :
bilgisayarım işlemcisi 60 derece olunca fanların hızı %80 çalışacak

Ve bu hesaplamaları kendi ortamına göre yapmalısın ona göre eğriyi sen kendin ayarla , takip et pc boştayken ses çok fazlaysa boştaki sıcaklığa bak pc nin sonra biosa gir fan hızını düşür artık boştayken otomatik fanlar düşecek

• Muhteşem

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
@mete670 güzelmiş , şöyle bir sıkıntı var ben o değerleri vs pek anlamıyorum daha önce masaüstü sistem kullanmadım.
Bence 30 derece çok düşük fan çalışmamalı , 60 derece dediğin cpu sıcaklığı mı ? %80 fanlar kaç rpm yapıyor peki ? fazla değil mi ?
Armoury crate g-helper gibi ayarlayabiliyor mu her şeyi ? en iyisi ben onu indireyim kafam karışmasın , baktım olmuyo silerim.

Sürekli bios'a girmek yerine g-helper'da olduğu gibi tek tek ayarlamak fan eğrilerini çok daha iyi değil mi ?
armoury crate bunu yapamıyor mu ?

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Mert Güler
Core temp yazılımını indir pc ne sıcaklıkları anlık görebilirsin , yüzdeliklere takılma sen rahatsız olmayacağın seviyeleri ayarla ama yüksek sıcaklıklara düşük fan hızı yapmaya özen göster

@mete670 güzelmiş , şöyle bir sıkıntı var ben o değerleri vs pek anlamıyorum daha önce masaüstü sistem kullanmadım.
Bence 30 derece çok düşük fan çalışmamalı , 60 derece dediğin cpu sıcaklığı mı ? %80 fanlar kaç rpm yapıyor peki ? fazla değil mi ?
Armoury crate g-helper gibi ayarlayabiliyor mu her şeyi ? en iyisi ben onu indireyim kafam karışmasın , baktım olmuyo silerim.

Sürekli bios'a girmek yerine g-helper'da olduğu gibi tek tek ayarlamak fan eğrilerini çok daha iyi değil mi ?
armoury crate bunu yapamıyor mu ?
Armoury create bunu yapıyor ama mantıklı değil bence sistemini neden boş yere o programlarla yorasın ki

Kendi kendine yapabiliyorken sistemin , ayrıca kendini de yoruyorsun

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Core temp yazılımını indir pc ne sıcaklıkları anlık görebilirsin , yüzdeliklere takılma sen rahatsız olmayacağın seviyeleri ayarla ama yüksek sıcaklıklara düşük fan hızı yapmaya özen göster

Armoury create bunu yapıyor ama mantıklı değil bence sistemini neden boş yere o programlarla yorasın ki

Kendi kendine yapabiliyorken sistemin , ayrıca kendini de yoruyorsun
Benim için dediğini yapmak çok zahmetli çünkü. Sürekli bios'a girmek yerine uygulamadan yapmak istiyorum.
Bilgisayardan çok anlamıyorum zaten , masaüstünden hiç anlamıyorum. Öğrenene kadar armoury crate kullansam sorun olur mu ?
Alternatif olarak asus anakart için uygun güvenilir daha iyi bir program varsa onu da kullanabillirim.

Top Bottom