Çözüldü✓ Asus B450-mk2 ryzen 5 5600 Overclock

berlins0

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar işlemcime overclock yapmak istiyorum fakat daha önce pbo dışında hiç denemediğim için bilmiyorum nasıl yapılıyor yardımcı olabilir misiniz.

işlemciye hemen voltaj verme hafif hafif mhz arttır mavi ekran alırsan az voltaj ver

işlemciye hemen voltaj verme hafif hafif mhz arttır mavi ekran alırsan az voltaj ver
voltaj verebilirim fakat negatif voltaj vs vermem gerekiyor mu. O tarafı hiç bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci pbo fullüyor mu? +200mhz -30co
pbo olarak 4650 mhz sabit kullanabiliyorum prime95 testi derece olarak max 75 görüyor

voltaj verebilirim fakat negatif voltaj vs vermem gerekiyor mu. O tarafı hiç bilmiyorum

pbo olarak 4650 mhz sabit kullanabiliyorum prime95 testi derece olarak max 75 görüyor

Sadece voltaj vererek yapabilirsem o şekilde deneyebilirim hedef olarak 4.8 ghz 4.9 ghz deneyip test etmek istiyorum. En azından göreyim nasıl performans vereceğini sürekli o şekil kullanmam büyük ihtimalle

Son düzenleme:

Sadece voltaj vererek yapabilirsem o şekilde deneyebilirim hedef olarak 4.8 ghz 4.9 ghz deneyip test etmek istiyorum. En azından göreyim nasıl performans vereceğini sürekli o şekil kullanmam büyük ihtimalle
4.9 her işlemci için zor 4.8 1.3 civarı görebilirse pbo yerine gündelik kullanılır 1.35 üstü ciddi ısınıyor

Sadece denemek için 1.45e kadar voltaj verilir sıkıntı yok

4.9 her işlemci için zor 4.8 1.3 civarı görebilirse pbo yerine gündelik kullanılır 1.35 üstü ciddi ısınıyor

Sadece denemek için 1.45e kadar voltaj verilir sıkıntı yok
Bu işlerde yeniyim eğer müsaitseniz hangi ayar voltaj arttırıyor söyler misiniz çok fazla voltaj seçeneği var çünkü

4.7ghz 1.180 v benim en stabil değerlerim soğutucu frost commender

Bu işlerde yeniyim eğer müsaitseniz hangi ayar voltaj arttırıyor söyler misiniz çok fazla voltaj seçeneği var çünkü
Cpu core voltage gibi bir şey olacak asus anakartta tam adını hiç hatırlamıyorum valla

Bu arada pbo üstüne çok artış sağlamaz beklentiniz varsa uğraşmayın hiç

Cpu core voltage gibi bir şey olacak asus anakartta tam adını hiç hatırlamıyorum valla

Bu arada pbo üstüne çok artış sağlamaz beklentiniz varsa uğraşmayın hiç
4.8 ghz 1.3v prime95 teste başlamadan kendini kapatıyor var mı öneri neden olur çok fazla mı verdim voltajı

Voltajı yükseltip denedim testi başlattı fakat sıcaklıklar 100 gördü hemen kapattım sanırım olmayacak gibi
Şans işi hocam sıvı soğutma ile iki tane 5600 ile sonuçlarım

1. Pbo +200mhz -11co //// statik 4.7ghz 1.325v (4.75 üstünü göremedi)

2. Pbo +200mhz -30 //// statik 4.8ghz 1.275v (4.85 çok voltaj istiyor 4.9 stabil değil)

Pbo ile devam veya 4.7ghz çekmeniz lazım oda pbo ile aynı noktaya gelecek uğraşmaya gerek var mı bilmem

Geri