Neler Yeni

Öneri Asus Dual 1660Ti Isınma sorunu yaşayanlar için öneri

Aperius

80+
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Asus Dual 1660Ti aldığım için ağlamaktan göz pınarlarım kurumuştu fakat dünden beri biraz daha mutlu sayılırım, hemen nedeninden bahsediyorum.

Birkaç gündür ısı seviyesini aşırı derecede kafama takıyordum çünkü 89 dereceye kadar ulaşmıştı, ben de ayarları düşüreyim belki o kadar da ısınmaz derken Vsync-Dikey Yenilemeyi açmaya karar verdim.
60 fps'e sabitlediğim taktirde kayda değer ısı düşüşü not ettim, 30 derece düşen oyunlar oldu. Monitörün 144 hz olması, oyunun da 144 hz ayarlarda çalışması ekran kartını ekstra yoruyormuş. Nasıl akıl edemedim bilmiyorum. Hadi Apex, CS falan fistan neyse yansın kart sonuçta fps'e ihtiyaç var rekabetçi oyunlarda ama örneğin Civ 6 oynarken de 88 dereceye tahammül edemiyor insan. Strateji oyunu aga 60 fps ile de oynarsın.

Yani demem o ki, oynadığınız oyun bu kartı 88-89 dereceye kadar itiyorsa o oyunun ayarlarını kontrol edebilirsiniz, 60 fps Vsync veya 60 frame cap açıp gözlemleyebilirsiniz, çözünürlük ayarları varsayıyorum ki 1920x1080 (144hz), mesela Civ 6 ayarlarında 144hz detayı verildiğinden 60hz de vardır diye düşünerek ayarı 1920x1080(60hz) olarak değiştirdim. İnanılmaz ısı düşüşü yaşadım. Keza Divinity 2 de frame cap'i 60fps e kilitlediğimde onda da rahatladı kart. Mantık; fps değerini çok da umursamadığınız oyunlarda frame cap & vsync açmak eğer varsa çözünürlük ayarını 60hz olarak değiştirmek. Şimdiye kadar birkaç oyunda denedim gerçekten yararını gördüm. Ek olarak civ 6'yı DX 11 de çalıştırdığım taktirde yine ısı düşüşü gözlemledim. Diğer oyunlarda da DX versiyonunu düşürmenin işe yarayacağını düşünüyorum. Sizler de deneyebilirsiniz. UV vesaire uğraşmaktansa bir tık grafik ve akıcılıktan feragat etmek kafama yattı. Kurcalayın ayarları teker teker deneyin siz de kafanıza yatacak bir ayar bulursunuz bence. Ben kendimi biraz moron gibi hissettim bu meseleyi çözdüğüm anda :ROFLMAO:

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Onun yerine UV yapsanız fps'den pek ödün vermeyip sıcaklıkları düzeltebilirsiniz.
UV yapmak çok zor değil zaten, en basitinden pl kısarsınız, çok fps kaybetmeden sıcaklık değerlerini düzeltebilirsiniz.

Aperius

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onun yerine UV yapsanız fps'den pek ödün vermeyip sıcaklıkları düzeltebilirsiniz.
UV yapmak çok zor değil zaten, en basitinden pl kısarsınız, çok fps kaybetmeden sıcaklık değerlerini düzeltebilirsiniz.
Güvenemiyorum bir türlü sistemin dengesi bozulacak diye, kapanır mavi ekran verir ne bileyim bir de düzeltmekle uğraşmak zorunda kalmayayım. Ben kendime UV konusunda güvenemedim o yüzden bu çözüme başvurdum tabi yapmak isteyen UV yapabilir

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram