Neler Yeni

Asus Dual 3060 OC V2 Ses sorunu

Reaksiyon skoru
70
Merhabalar. Konuda belirttiğim ekran kartına sahibim. Garantisi bitti.
İlk yıl herhangi bir sorun yoktu. Sonra ise sıcaklık 65 C civarına gelince (Fan devri % 73 iken) sanki fan sağa sola çarpıyormuş gibi gürültülü bir fan sesi geliyordu. Ancak sıcaklık ve fan devri daha yukarılara çıkınca bu ses kesiliyordu. Kısa bir ses olduğu için çok umursamadım. Ancak garanti bittikten sonra bu ses, sıcaklığın bu civarlarda kalıp yükselmediği oyunlarda, çok rahatsız etmeye başladı. Fan devrini azaltıp veya arttırdığımda ses kesiliyordu tabi. Fanı elle manuel durdurunca da ses kesiliyordu. Ekran kartının içini açıp genel bakım ve temizliğini yaptım. Şu an ise ilginç şekilde fan devri %80 ve sıcaklık 72 C lerdeyken bu ses çıkıyor. Coil whine diyenler oldu ama ona benzemeyen bir ses bu. Ayrıca bu ekran kartının kışları 74 C yazları 79 C ye çıkması normal mi ? Normalden çok ısınıyor gibi geldi bana.

Ekran kartından ses gelirken ekran kartının fanlarına dikkatlice baktınızmı herhangi bi yalpalama yamuk dönme vs varmı ?

Ekran kartından ses gelirken ekran kartının fanlarına dikkatlice baktınızmı herhangi bi yalpalama yamuk dönme vs varmı ?
Yok gayet stabil dönüyorlar. Herhangi bir fanı elle durdurduğumda veya devri azalttığımda ses kesiliyor. Yani sorun şu fanda da diyemiyorum çünkü herhangi birinin devrini azalttığımda veya durdurduğumda ses her türlü kesiliyor. Tabi devri arttırdığımda da ses kesiliyor. Çıkamadım işin içinden.
Post automatically merged:

GPU Tweak III programı ile kontrol ediyorum şimdi fan devri % 74 ile % 79 arasında bu ses var. Altında veya üstünde ses yok

Geri