yok hayır sadece 50 52 derece tutmak için bır tarafını yırtıyordu kart bende 30 tuttum zaten öyle yada böyle ısınmıyor normale alınca 2000rpm çalışıyor
yok hayır sadece 50 52 derece tutmak için bır tarafını yırtıyordu kart bende 30 tuttum zaten öyle yada böyle ısınmıyor normale alınca 2000rpm çalışıyor
burda garip bir şey yok, kartı kullanan program yokken değerlerin sıfır yada sıfıra yakın olması normal. fanı da 50 derecede %15, 80 derecede %60 olarak ayarlamanı öneriyorum. 50 derece altında fanlar çalışmıyor. 6600XT ler 80 dereceyi geçmiyor zaten ve fanların %60 üstünde çalışmalarına gerek yok.
Önceki Rx 570 kartımı sattıktan sonra 6600XT Dual'e geçiş yapmıştım.
Önceki kartın driverını silmedim, DDU falan hiç bir şey kullanmadım.
Daha sonra AMD'nin sitesinden 6600XT driverını indirip kurdum, fakat PUBG'da mesela kart 50 derecelerdeyken %70 ve üzeri fan açıyor.
Gpu Tweak 2'mi yüklemek gerekli, silent mod seçeneğine alınca çözülüyormuş herhalde.
Veya Msi Afterburner silip tekrar kuruncada düzeliyor diyenler var. Ayrıca MSI Afterburner üzerinden fan ayarını manuel şekilde arttırınca kart fan açmıyor. Bunun nedeni 0 Db özelliğinden dolayıymış.
Kartın oyunlarda bu denli yüksek fan hızına ulaşmaması için ne yapabilirim?
Aynı kartı kullanan arkadaşlarda durumlar nasıl?
Temiz kurulum yapınca tahminen %50-%60 fan devrini web ağır oyunlarda bile geçmeyebilir. Veya istenirse manuel olarak fan eğrileri oluşturulup, özel fan değerleri ile kullanılabilir. Karar sizindir.
Hocam bir az önce ETS 2'ye girdim. Evet fan %36-35 dolaylarında hep. Sizde de sanırım böyle değil mi?
Ama şunu fark ettim, kart genelde %75 küsür kullanımlarda ve tam olarak maksimum mhz değerini görmüyor. Ayrıca istediğim performansı nedense tam göremedim. Sıfırdan Windows 10 21H2 sürümü var USB'de. Acaba formatlasam mı? Yoksa darboğaz mı oluyor bilemedim.
Hocam bir az önce ETS 2'ye girdim. Evet fan %36-35 dolaylarında hep. Sizde de sanırım böyle değil mi?
Ama şunu fark ettim, kart genelde %75 küsür kullanımlarda ve tam olarak maksimum mhz değerini görmüyor. Ayrıca istediğim performansı nedense tam göremedim. Sıfırdan Windows 10 21H2 sürümü var USB'de. Acaba formatlasam mı? Yoksa darboğaz mı oluyor bilemedim.
PUBG'de değerler çok değişken, kart tam Watta çalışmıyor. FPS bazen çok iyiyken bazen düşüyor ve FPS drop olabiliyor.
Ama işlemci kullanımı düşük, temiz kurulum çözer gibi duruyor. Önceki kartın driver artıklarından yapabiliyormuş bu tip durumları. Temiz kurulum çözer mi sizce? Çünkü DDU falan kullanmadım, eski kartı direkt çıkartıp bunun driverını indirdim.
PUBG'de değerler çok değişken, kart tam Watta çalışmıyor. FPS bazen çok iyiyken bazen düşüyor ve FPS drop olabiliyor.
Ama işlemci kullanımı düşük, temiz kurulum çözer gibi duruyor. Önceki kartın driver artıklarından yapabiliyormuş bu tip durumları. Temiz kurulum çözer mi sizce? Çünkü DDU falan kullanmadım, eski kartı direkt çıkartıp bunun driverını indirdim.
Islemci ile ekran kartı kullanımları yakın darboğaz yiyorsunuz.
Anakartiniz nedir ve işlemci oc yapma imkanınız var mi?
Temiz kurulumda biseyler değişebilir burdan bisey diyemem denemen gerekiyor.
ryzen 5 2600 3.9 4.0ghz oclamayı dene biraz da olsa darboğazı engellersin ben r5 3600 bazı oyunlarda sorun yaşıyorum diye r5 5600 geçtim r5 2600 yaşaman çok doğal ama bu kartı kullanmana engel değil ayriyetten kaç mhz olması gerekiyor 2600 küsür falan olacak herhalde çıkmıyor mu o hızlara slient moda almış olabilrsin belki bilemiyorum
aynısını ben r5 3600 yaşıyordum değişken fps vardı bazen çok yüksek alıyordum ama arada fps drop giriyordu bunu overclock ile halletmeye çalıştım ama bir yere kadar kesebildim bu tarz oyunlarda bunu yaşayacaksın o işlemciyle ama cyberpunk olur rdr2 olur gow olur bu tarz oyunlarda sorun yaşacağını sanmıyorum
ryzen 5 2600 3.9 4.0ghz oclamayı dene biraz da olsa darboğazı engellersin ben r5 3600 bazı oyunlarda sorun yaşıyorum diye r5 5600 geçtim r5 2600 yaşaman çok doğal ama bu kartı kullanmana engel değil ayriyetten kaç mhz olması gerekiyor 2600 küsür falan olacak herhalde çıkmıyor mu o hızlara slient moda almış olabilrsin belki bilemiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
aynısını ben r5 3600 yaşıyordum değişken fps vardı bazen çok yüksek alıyordum ama arada fps drop giriyordu bunu overclock ile halletmeye çalıştım ama bir yere kadar kesebildim bu tarz oyunlarda bunu yaşayacaksın o işlemciyle ama cyberpunk olur rdr2 olur gow olur bu tarz oyunlarda sorun yaşacağını sanmıyorum
Hocam ben format atacağım ama, disklerim şunlar.
Kurulum ekranında C ve E diskini sileceğim.
Ama Harddisk dursun istiyorum, onu silmesem o dursa ondaki verilere yine formattan sonra ulaşabilir miyim sorunsuz?
Bir takım şeyleri Flash'a yedekledim HDD'yi de temizlerim diye ama, bu şekilde oluyor mu diye merak ettim.
Bi de bir kaç merak ettiğim şey var, malum her zaman format atmıyoruz.
Ben fotoğrafını attığım disklerden M2 olana kurmak istiyorum Windows'u. Diğerleride ek depolama olacak.
Kurulumdaki Disk seçme bölümünde biçimlendir vs. yazıyor, doğru sıralama nasıl olmalı?
Bütün diskleri boşaltacağım, zaten Resim yedeklerim vs. hep HDD içindeydi.
Onlarıda Flash'a yedekledim.