Neler Yeni

ASUS DUAL 6600XT Oyunlarda Yüksek Fan

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Hocam ben format atacağım ama, disklerim şunlar.
Kurulum ekranında C ve E diskini sileceğim.
Ama Harddisk dursun istiyorum, onu silmesem o dursa ondaki verilere yine formattan sonra ulaşabilir miyim sorunsuz?

Bir takım şeyleri Flash'a yedekledim HDD'yi de temizlerim diye ama, bu şekilde oluyor mu diye merak ettim.

Bi de bir kaç merak ettiğim şey var, malum her zaman format atmıyoruz.
Ben fotoğrafını attığım disklerden M2 olana kurmak istiyorum Windows'u. Diğerleride ek depolama olacak.

Kurulumdaki Disk seçme bölümünde biçimlendir vs. yazıyor, doğru sıralama nasıl olmalı?
Bütün diskleri boşaltacağım, zaten Resim yedeklerim vs. hep HDD içindeydi.
Onlarıda Flash'a yedekledim.Alıntıyı görüntüle
biçimlendirme yerinde ssd ve m2 biçimlendirirsin hangisine windows kurmak istiyorsan ona kurarsın diğierini normal yedek olarak durur hardisk bir şey yapmazsan olduğu gibi kalır bir şey de olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben format atacağım ama, disklerim şunlar.
Kurulum ekranında C ve E diskini sileceğim.
Ama Harddisk dursun istiyorum, onu silmesem o dursa ondaki verilere yine formattan sonra ulaşabilir miyim sorunsuz?

Bir takım şeyleri Flash'a yedekledim HDD'yi de temizlerim diye ama, bu şekilde oluyor mu diye merak ettim.

Bi de bir kaç merak ettiğim şey var, malum her zaman format atmıyoruz.
Ben fotoğrafını attığım disklerden M2 olana kurmak istiyorum Windows'u. Diğerleride ek depolama olacak.

Kurulumdaki Disk seçme bölümünde biçimlendir vs. yazıyor, doğru sıralama nasıl olmalı?
Bütün diskleri boşaltacağım, zaten Resim yedeklerim vs. hep HDD içindeydi.
Onlarıda Flash'a yedekledim.Alıntıyı görüntüle
ama format atman darboğazı değiştirmeyecek bu yazılımsal sorun değil donanımsal bunu anca overclock ile arayı kapatabilirsin bir nebze yoksa ben niye zahmete giriğ işlemcimi satıp yenisini aldım bende atardım format :D

biçimlendirme yerinde ssd ve m2 biçimlendirirsin hangisine windows kurmak istiyorsan ona kurarsın diğierini normal yedek olarak durur hardisk bir şey yapmazsan olduğu gibi kalır bir şey de olmaz

ama format atman darboğazı değiştirmeyecek bu yazılımsal sorun değil donanımsal bunu anca overclock ile arayı kapatabilirsin bir nebze yoksa ben niye zahmete giriğ işlemcimi satıp yenisini aldım bende atardım format :D
Yok hocam, belli darboğaz dışında yazılımsal bir şey var. Performans düşüklüğü oluyor çünkü. Eski kartın driver kalıntılarından oluyor %99.

Bu kurulum yerinde şöyle mi yapacağım, orayı her seferinde unutuyorum nasıl yapılacağını çünkü.

SSD'ye gelip sil veya biçimlendir diyeceğiz.

Aynı şekilde M2'ye gelip ona da sil veya biçimlendir diyeceğiz.
Daha sonra Windows'u kuracağım diske gelip, yeni demem gerekli ve daha sonra kendisi otomatik olarak Windows için bölümler oluşturacak.

Daha sonra diğer ek depolama için olan SSD'ye de mi aynı şeyi diyeceğim? Yani yeni deyip, ek bölüm oluşturmasından bahsediyorum hocam.

Bundan sonra M2'ye gelip devam deyip kurulumu başlatacağız sanırım.

Ama HDD için ek bir şey yapmaya gerek var mı?
Yoksa ona dokunmayayım mı?

Bi de şu sil veya biçimlendir olayını tam olarak anlayamadım, hangisini seçmemiz gerekli?

Rufus ile 21H2 ISO'sunu FAT32 olarak yazdırdım, bir sorun olmaz değil mi hocam?
Bu NTFS mevzusu nedir? Yoksa FAT32'de olur mu?

Görsel başka bir yerden.

images (19).jpeg

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Yok hocam, belli darboğaz dışında yazılımsal bir şey var. Performans düşüklüğü oluyor çünkü. Eski kartın driver kalıntılarından oluyor %99.

Bu kurulum yerinde şöyle mi yapacağım, orayı her seferinde unutuyorum nasıl yapılacağını çünkü.

SSD'ye gelip sil veya biçimlendir diyeceğiz.

Aynı şekilde M2'ye gelip ona da sil veya biçimlendir diyeceğiz.
Daha sonra Windows'u kuracağım diske gelip, yeni demem gerekli ve daha sonra kendisi otomatik olarak Windows için bölümler oluşturacak.

Daha sonra diğer ek depolama için olan SSD'ye de mi aynı şeyi diyeceğim? Yani yeni deyip, ek bölüm oluşturmasından bahsediyorum hocam.

Bundan sonra M2'ye gelip devam deyip kurulumu başlatacağız sanırım.

Ama HDD için ek bir şey yapmaya gerek var mı?
Yoksa ona dokunmayayım mı?

Bi de şu sil veya biçimlendir olayını tam olarak anlayamadım, hangisini seçmemiz gerekli?

Görsel başka bir yerden.

Alıntıyı görüntüle
öncellikle hdd bir şey yapma onu silmek istemiyorsun diğer iki ssd biçimlerdir diğeri silinmiş onu yeni de oluştur sonra hangisini windows kurmak istiyorsan ona basıp ileri bas ona windows kuracak bu kadar

ıso fat32 yazman gerekıyor ondan doğru yapmışsın

öncellikle hdd bir şey yapma onu silmek istemiyorsun diğer iki ssd biçimlerdir diğeri silinmiş onu yeni de oluştur sonra hangisini windows kurmak istiyorsan ona basıp ileri bas ona windows kuracak bu kadar

ıso fat32 yazman gerekıyor ondan doğru yapmışsın
Fat32'nin doğru olduğuna sevindim hocam.
Peki SSD ve M2'yi dediğiniz gibi biçimlendir dedikten sonra, M2'ye windows kuracağım için ona yeni deyip bölümlerin oluşturulmasını sağlayacağım, buraya kadar anladım.

Peki SSD içinde yeni deyip oluşturmam gerekli mi?

Ve sil demek ile, biçimlendir demek aynı şey sanırım değil mi?

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Fat32'nin doğru olduğuna sevindim hocam.
Peki SSD ve M2'yi dediğiniz gibi biçimlendir dedikten sonra, M2'ye windows kuracağım için ona yeni deyip bölümlerin oluşturulmasını sağlayacağım, buraya kadar anladım.

Peki SSD içinde yeni deyip oluşturmam gerekli mi?

Ve sil demek ile, biçimlendir demek aynı şey sanırım değil mi?
ssd biçimlendirmen yeterli olacak ama sil dediysen yeni diyip oluşturman gerekli sonra m2 ssd windows kur bu kadar

ssd biçimlendirmen yeterli olacak ama sil dediysen yeni diyip oluşturman gerekli sonra m2 ssd windows kur bu kadar
Yani ikisinide biçimlendir deyip, ardından ilk olarak M2'ye "yeni" deyip bölümlerin oluşmasını sağlayacağım.
Daha sonra SSD için "yeni" deyip onun da bölümlerinin oluşmasını sağladıktan sonra kuruluma geçeceğiz sanırım, yanlışım varsa düzeltiniz.

Ama hâla şunu anlayamadım, biçimlendir ve sil demek aynı şey midir? Hangisine basmamı tavsiye edersiniz kurulum ekranı ilk geldiğinde?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
%20 darboğaz gayet normal, yazılımsal bir hata olduğunu sanmıyorum.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Yani ikisinide biçimlendir deyip, ardından ilk olarak M2'ye "yeni" deyip bölümlerin oluşmasını sağlayacağım.
Daha sonra SSD için "yeni" deyip onun da bölümlerinin oluşmasını sağladıktan sonra kuruluma geçeceğiz sanırım, yanlışım varsa düzeltiniz.

Ama hâla şunu anlayamadım, biçimlendir ve sil demek aynı şey midir? Hangisine basmamı tavsiye edersiniz kurulum ekranı ilk geldiğinde?
biçimlendire basın yeterli

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Fps Drop oluyor ama hocam arada, bence eski sürücü kalıntılarından yapıyor. Böyle bir ihtimal var mıdır?
yine yapacak fps drop format atman bir şey değiştirmeyecek en başta dediğim temiz silip yükleseydin formata gerek kalmayacaktı boşuna atıyorsun ama nafile dinlediğin yok bizi

yine yapacak fps drop format atman bir şey değiştirmeyecek en başta dediğim temiz silip yükleseydin formata gerek kalmayacaktı boşuna atıyorsun ama nafile dinlediğin yok bizi
Peki Radeon ayarlarındaki fan bölümünü sizin dediğiniz gibi yapınca artık o kadar yüksek değerlere çıkmıyor, ama %35'te kalmıyor. %40 küsürlerdeydi en son şu PUBG'de. Sizdeki de böyle midir acaba?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Asus'un default fan profili biraz agresif. Kartı soğuk tutmak adına fan devrini köklüyor. MSI'da ise fan devri genellikle daha düşük oluyor ama kart bir tık daha sıcak çalışıyor. Fan devirlerini eşitleyince aslında benzer soğutma performansına sahipler.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
Özgürcan
Peki Radeon ayarlarındaki fan bölümünü sizin dediğiniz gibi yapınca artık o kadar yüksek değerlere çıkmıyor, ama %35'te kalmıyor. %40 küsürlerdeydi en son şu PUBG'de. Sizdeki de böyle midir acaba?
30 alın o zaman en düşükte çalışsın

Top Bottom