Neler Yeni

ASUS EZ Flash ile BIOS güncelleme sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet
Selam dostlar,

asus ex-b650m-v7 ankaratim var, bios güncelleme ekranında biosu güncelle dedikten sonra yükleme ekranı geliyor altta bar dolmaya tam başlarken siyah ekran geliyor görüntü yok diyip ekran öylece kalıyor. Ama bilgisayar kapanmadı 15 dk bekledim sonra güç tuşu ile kapatıp açtım biosdan güncelleme yapılmamış ne yapamam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Dipnot biosun yüklü olduğu flaşın fat 32 veya ntsf formatında da denedim güncellemeyi başlattıktan 2 saniye sonra bilgisayar kapanıp yeniden açılıyor ama ekrana gelmiyor sadece kasa çalışır durumda kalıyor.

PC özellikler :

Asus EX-B650M-V7 AMD Soket AM5 DDR5 8000MHz

Team T-Force Vulcan Black 16GB(2x8GB) DR5 5600Mhz

AMD RYZEN 5 7500F 3.70GHZ 38MB AM5 MPK

1TB KINGSTON NV2 SNV2S/1000G M.2 NVMe SSD

XFX SWFT319 RX6800 16GB GDDR6 256Bit

VENTO VG12AL 750W 80+ PSU KASA

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,834
İsim
Emre Zengin
Selam dostlar,

asus ex-b650m-v7 ankaratim var, bios güncelleme ekranında biosu güncelle dedikten sonra yükleme ekranı geliyor altta bar dolmaya tam başlarken siyah ekran geliyor görüntü yok diyip ekran öylece kalıyor. Ama bilgisayar kapanmadı 15 dk bekledim sonra güç tuşu ile kapatıp açtım biosdan güncelleme yapılmamış ne yapamam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Dipnot biosun yüklü olduğu flaşın fat 32 veya ntsf formatında da denedim güncellemeyi başlattıktan 2 saniye sonra bilgisayar kapanıp yeniden açılıyor ama ekrana gelmiyor sadece kasa çalışır durumda kalıyor.

PC özellikler :

Asus EX-B650M-V7 AMD Soket AM5 DDR5 8000MHz

Team T-Force Vulcan Black 16GB(2x8GB) DR5 5600Mhz

AMD RYZEN 5 7500F 3.70GHZ 38MB AM5 MPK

1TB KINGSTON NV2 SNV2S/1000G M.2 NVMe SSD

XFX SWFT319 RX6800 16GB GDDR6 256Bit

VENTO VG12AL 750W 80+ PSU KASA
Bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan dener misin?
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır.
Ekran görüntüsü 2024-04-05 132357.png

Ondan sonra bu yazdığım yolla tekrardan BIOS'u tekrardan USB'ye at:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 2413 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...b650m-v7/helpdesk_bios?model2Name=EX-B650M-V7
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra EX-B650M-V7-SI-2413.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki EX-B650M-V7-SI-2413.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan dener misin?
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle

Ondan sonra bu yazdığım yolla tekrardan BIOS'u tekrardan USB'ye at:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 2413 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...b650m-v7/helpdesk_bios?model2Name=EX-B650M-V7
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra EX-B650M-V7-SI-2413.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki EX-B650M-V7-SI-2413.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Emre hocam ben bu yöntemi başka bir Forum sayfasında görüp uyguladım fakat fayda etmedi hala daha güncelleme başladıktan sonra bilgisayar reset atıp siyah ekranda kalıyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,834
İsim
Emre Zengin
Emre hocam ben bu yöntemi başka bir Forum sayfasında görüp uyguladım fakat fayda etmedi hala daha güncelleme başladıktan sonra bilgisayar reset atıp siyah ekranda kalıyor.
Anakartında BIOS Flashback özelliği yok. Bu yazdığım şeyi tekrardan dene bakalım. Bu işlemi yaptıktan sonra BIOS sıfırlandı diye uyarı vermiş miydi sistem?

Top Bottom