ASUS K53SD LAPTOP MODİFİYE

Reaksiyon skoru
46
Arkadaşlar merhaba, kuzenim bu laptopa sahip ve bazı parçalarını değiştirmek veya yükseltmek istemektedir. Öncelikle ilk sorumuz bu laptopun ekran kartını ve işlemcisini değiştirebilir miyiz, hangi parçaları, hangi parçalar ile değiştirmemizi önerebilirsiniz. İşlemci veya ekran kartının değişmesi durumunda ana kartı da değişmemiz gerekmektemidir? Bu konularda hiçbir bilgimiz olmadığı için her türlü öneriniz bizim işimize yarayacaktır. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

20201217_232938.jpg

Okuduğum bilgi yanlış değilse o modelde işlemci lehimli yani işlemciyi değiştirmeniz mümkün değil. Ekran kartı olarak eGPU yapabilirisn.
O işlemci adam akıllı hiçbir ekran kartını besleyemez. Güç kaynağı masrafı vsvs derken unut ekran kartı değiştirmeyide.. En fazla SSD takabilirsin onunda FPS ye katkısı olmaz.

Okuduğum bilgi yanlış değilse o modelde işlemci lehimli yani işlemciyi değiştirmeniz mümkün değil. Ekran kartı olarak eGPU yapabilirisn.
O işlemci adam akıllı hiçbir ekran kartını besleyemez. Güç kaynağı masrafı vsvs derken unut ekran kartı değiştirmeyide.. En fazla SSD takabilirsin onunda FPS ye katkısı olmaz.
Peki 4gb lık bir ram ekleyebilir miyiz ve bunun faydası olur mu biraz.

SSD takarsan arayüz ve Windows kullanımı hızlanır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakıyorum.

RAM ekleyebilirsin fakat bunun FPS ye hiçbir etkisi olmaz. Sadece örnek olarak Chrome da daha fazla kasmadan sekme açabilrisin.
Droplar azalır.

SSD takarsan arayüz ve Windows kullanımı hızlanır.

Bakıyorum.

RAM ekleyebilirsin fakat bunun FPS ye hiçbir etkisi olmaz. Sadece örnek olarak Chrome da daha fazla kasmadan sekme açabilrisin.
Droplar azalır.
Tamamdır anladım teşekkür ederim cevabın için

Ram kullanımının FPS e etkisi vardır.
SSD nin FPS e etkisi olmaz.

Geri