Neler Yeni

asus laptopuma ssd değişimi yapınca açılmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
Bütçe
2499
Elimde asus fx505dt bq180 tuf gaming laptop var üstünde hynix markasının bir ssd modeli mevcut bunu yükseltip temiz windows kurup kullanmaya devam etmek istedim. Öncelikle Adata legend 850 lite 1tb modelini alıp taktığımızda bilgisayar açılırken asus ekranında takılı kalkyor ve biosa erişemiyorum ama kendi hynix markasını tekrar takınca düzeliyor. Adata dan sonra kioxia exceria plus g3 1tb modelini alıp denedim ve sonuç yine aynı oldu asus ekranında takıldı. herhangi bir ssd takmadığımda da biosa erişebiliyorum. sorun ne bilmiyorum bilgisi olan yardımcı olabilir mi? şimdiden teşekkürler

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Hocam Ssd takili değil iken Boot Ayarlarina girin ve 1. Boot seçeneğini Usb olarak ayarlayin daha sonra ssdyi takip Format Usbsinide tak Format goruntusu alirsin Orda gorursun diski gorup gormedigini

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam boot kısmında öyle bir şey yok maalesef
1000013698.jpg

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Tekin Ayber
Main kısmında taktığın ssd lerin adı çıkıyorsa yani ssdler biosa düşüyorsa bilgisayar ssdleri tanıyor ama demişsin ki yeni ssd leri takınca biosa girmiyor o zaman sen de eski ssd yi tak ve biosa gir sonra da biosda iken yeni ssd yi tak ve kaydet deyip biosu yeniden başlat bakalım biosa girebiliryor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
bilgisayar çalışır durumdayken bunu yapmam bir sorun teşkil eder mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Main kısmında taktığın ssd lerin adı çıkıyorsa yani ssdler biosa düşüyorsa bilgisayar ssdleri tanıyor ama demişsin ki yeni ssd leri takınca biosa girmiyor o zaman sen de eski ssd yi tak ve biosa gir sonra da biosda iken yeni ssd yi tak ve kaydet deyip biosu yeniden başlat bakalım biosa girebiliryor mu?
denedim olmadı ssd yi değiştirip save and exit yaptım ve tekrar adus yazısının olduğu ekranda takıldı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Ssd takili değil iken Boot Ayarlarina girin ve 1. Boot seçeneğini Usb olarak ayarlayin daha sonra ssdyi takip Format Usbsinide tak Format goruntusu alirsin Orda gorursun diski gorup gormedigini
bir usb bellek takıp üste aldım sonra ssd yi taktım ve takrar asus yazısının olduğu ekranda takıldı

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Hocam Format usbsi kullaniyorsunuz degil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
hayır :D bu hatayı yaptığımı sonradan farkettim şuan usb ye windows kuruyorum çok özür dilerim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
Hocam Format usbsi kullaniyorsunuz degil mi?
hocam format usbsini taktım boot menüsünden üste aldım hatta yapmışken ilk ssd yi formatladım her şey güzel ama boot şuanda usb üzerinde olmasına rağmen yeni ssd yi taktığımda yine asus ekranında takıldı kafayı yemek üzereyim artık
1000013717.jpg

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
SERHAT BOZBAYIR
hocam format usbsini taktım boot menüsünden üste aldım hatta yapmışken ilk ssd yi formatladım her şey güzel ama boot şuanda usb üzerinde olmasına rağmen yeni ssd yi taktığımda yine asus ekranında takıldı kafayı yemek üzereyim artık Alıntıyı görüntüle
Hocam Eski ssdnizi takip Biosa erişin ve Main de iken ctrl+s basın ekstra ayarlar gelecektir Orada WWD controller varsa Disabled yapın ya da Sata Connector Var ise AHCI yapin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
Hocam Eski ssdnizi takip Biosa erişin ve Main de iken ctrl+s basın ekstra ayarlar gelecektir Orada WWD controller varsa Disabled yapın ya da Sata Connector Var ise AHCI yapin
hocam biraz geç dönüyorum kusura bakmayın. WWD controller diye bir şey göremedim onun dışında sata connector var ve AHCI seçili durumda

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
SERHAT BOZBAYIR
hocam biraz geç dönüyorum kusura bakmayın. WWD controller diye bir şey göremedim onun dışında sata connector var ve AHCI seçili durumda
Hay allah hocam neymiş sizin dert böyle başka bir bilgisayar yardimi ile aldiginiz ssdye windows kurup yapin o halde

stayleon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
emre b
Ssd bozuk olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Burak Özdil
Hay allah hocam neymiş sizin dert böyle başka bir bilgisayar yardimi ile aldiginiz ssdye windows kurup yapin o halde
valla kafayı yemek üzereyim ama bir gelişme oldu bu olayları yaşadığımızda ben asusun teknik servşsini arayıp durumu bildirdim bana talep açtıklarını ve döneceklerini söylediler bugün bir mail geldi ve mailde şu yazıyor "Cihazınızın M.2 slotu max 512GB M.2 NVMe SSD desteği bulunmaktadır. 1 TB için bir uyum garantisi ne yazık ki veremiyoruz." böyle bir şey olabilir mi?

Top Bottom