Asus Prime B450 Plus'da BIOS Guncelleme

Reaksiyon skoru
1
Arkadaslar sistemimde takili olan Asus Prime B450 Plus anakartim var. RAM'larimin asil hizini kullanabilmek icin D.O.C.P ayarini acmak istiyorum. Ama hazir ayarlari acinca PC boot etmiyor. O yuzden manuel ayar yapma karari aldim. Ama izledigim videolarda once BIOS guncellemenizi yapin ondan sonra degisiklik yapin diyorlardi. Ben de BIOS guncellemesi yapmayi dusunuyorum. Guncellemeli miyim? Herhangi bir sorun yaratir mi? Driver guncellemeleri yaparken yillarca BIOS guncellemerinden hep korktum ve sakindim.

Riskli.
Anakartında BIOS Flashback özelliği yok yani eğer BIOS güncelleme sırasında en ufak bir hata alırsan servise göndermen gerekebilir.

Sistem bilgilerinizi paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
Belki BIOS güncellemesine gerek kalmadan sorunu çözebiliriz.

Düzenleme:
Hangi sürümdesiniz bilmiyorum fakat bellek ve sistem stabilitesi adı altında bir çok güncelleme yayınlanmış.
BIOS güncellemesi yapmak kesinlikle faydalı olacaktır.
1624451088762.png

Riskli.
Anakartında BIOS Flashback özelliği yok yani eğer BIOS güncelleme sırasında en ufak bir hata alırsan servise göndermen gerekebilir.

Sistemim su sekilde:

Ryzen 7 3700X
Corsair Vengeance LPX 8GB x 2 3600MHz RAM
MSI GTX 1060 6GB GPU

edindigim bilgilere gore 3600MHz e kadar kullanamiyorum. Ama en azindan 3200MHz e kadar cekebilirim RAM'leri
Post automatically merged:

Riskli.

Düzenleme:
Hangi sürümdesiniz bilmiyorum fakat bellek ve sistem stabilitesi adı altında bir çok güncelleme yayınlanmış.
BIOS güncellemesi yapmak kesinlikle faydalı olacaktır.
galiba dediginiz gibi mantikli olacaktir. benim surumum nerdeyse 1 sene oncesine ait. tesekkur ederim

Ekler

• image_2021-06-23_154021.png
    image_2021-06-23_154021.png
    3.8 KB · Hit: 49
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,161
Üyeler
190,870