Neler Yeni

ASUS Prime B450M-K II anakart için driver

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir

Hocam herkese iyi akşamlar.Birkaç sorum olacaktı da yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.​

ASUS Prime B450M-K II için sadece bios güncellemesi yapmamız yeter mi?​

Hangi bios sürümünü kurmalıyım?(son sürüm yada önerilen sürüm gibi)
diğer driverlar ne işe yarıyor (ağ, ses, SATA, chipset vb.)
yonga seti sürücüsü nedir ne işe yarar?
İlk defa kullanım görecek bilgisayar için hangi driverları yüklemem gerekir(ör:ekran kartı driverı chipset driverı gibi)

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Hocam herkese iyi akşamlar.Birkaç sorum olacaktı da yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.​

ASUS Prime B450M-K II için sadece bios güncellemesi yapmamız yeter mi?​

Hangi bios sürümünü kurmalıyım?(son sürüm yada önerilen sürüm gibi)
diğer driverlar ne işe yarıyor (ağ, ses, SATA, chipset vb.)
yonga seti sürücüsü nedir ne işe yarar?
İlk defa kullanım görecek bilgisayar için hangi driverları yüklemem gerekir(ör:ekran kartı driverı chipset driverı gibi)
1) Öncelikle bu BİOS sürümüne güncelleyin (Sürüm 3802). (https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B450M-K-II/HelpDesk_BIOS/)
2) Diğer driverlar sisteme en güncel sürücüleri yüklüyorlar (aynı işlemi Windows Update de görüyor fakat bazen eski sürücüleri yüklüyebiliyor.) LAN sürücüsünü kurun. Ses sürücüsünü kurun. Chipseti ise AMD'denin kendi sayfasından indirin (daha güncel olduğu için). (https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450)
3) Yonga seti (chipset) bilgisayardaki parçaların uyum içinde çalışmasını sağlar.
4) Chipset ve ekran kartı sürücüsünü kurmanız yeterlidir.

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir
1) Öncelikle bu BİOS sürümüne güncelleyin (Sürüm 3802). (https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B450M-K-II/HelpDesk_BIOS/)
2) Diğer driverlar sisteme en güncel sürücüleri yüklüyorlar (aynı işlemi Windows Update de görüyor fakat bazen eski sürücüleri yüklüyebiliyor.) LAN sürücüsünü kurun. Ses sürücüsünü kurun. Chipseti ise AMD'denin kendi sayfasından indirin (daha güncel olduğu için). (https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450)
3) Yonga seti (chipset) bilgisayardaki parçaların uyum içinde çalışmasını sağlar.
4) Chipset ve ekran kartı sürücüsünü kurmanız yeterlidir.
biosu güncellemezsem ne olur?Çünkü güncellerken veya güncelledikten sonra mavi ekran vb. hatalar veriyor ve pc açılmıyor.O yüzden korkuyorum güncellemeye.Biosu güncellemeyip ses chipset vb. şeyleri kursam olur mu?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir
Daha önce başınıza mı geldi?
yok,bilgisayarı yeni sipariş ettim daha elime ulaşmadı ama forumda,youtube yorumlarında falan çok denk geldim.
Biosu güncellemezsem bir şey olur mu?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
yok,bilgisayarı yeni sipariş ettim daha elime ulaşmadı ama forumda,youtube yorumlarında falan çok denk geldim.
Biosu güncellemezsem bir şey olur mu?
Stabil çalışmayabilir. Performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Bende Msi B450M-A Pro Max var. 7 kez BİOS güncelledim bir problem yaşamadım. Tam tersi olan tüm problemlerim düzeldi. Mavi ekran gibi bir sürü problem yaşıyordum, BİOS güncellemesi ile hepsinden kalıcı olarak kurtuldum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diğer sürücüleri de kur bir problem yaşatmaz.

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir
Stabil çalışmayabilir. Performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Bende Msi B450M-A Pro Max var. 7 kez BİOS güncelledim bir problem yaşamadım. Tam tersi olan tüm problemlerim düzeldi. Mavi ekran gibi bir sürü problem yaşıyordum, BİOS güncellemesi ile hepsinden kalıcı olarak kurtuldum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diğer sürücüleri de kur bir problem yaşatmaz.
bilgisayar elime ulaştığında ilk olarak ne yapayım?Biosa girip X.M.P profilini değiştirp ramlerin MHzsini yükseltikten sonra direk bios güncellemesi mi yapmalıyım?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
bilgisayar elime ulaştığında ilk olarak ne yapayım?Biosa girip X.M.P profilini değiştirp ramlerin MHzsini yükseltikten sonra direk bios güncellemesi mi yapmalıyım?
Bunu yapıp üstüne BİOS güncellediğinizde ayarlarınız tekrar sıfırlanacak o yüzden başta BİOS güncelleyin. Sonra D.O.C.P (sizin bu anakartta XMP'nin adı bu olması gerek) ayarını Profile 1 yapıcaksınız. BOOT seçeneği kısmından da bilgisayarı UEFİ seçip kaydedip çıkacaksınız.

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir
Bunu yapıp üstüne BİOS güncellediğinizde ayarlarınız tekrar sıfırlanacak o yüzden başta BİOS güncelleyin. Sonra D.O.C.P (sizin bu anakartta XMP'nin adı bu olması gerek) ayarını Profile 1 yapıcaksınız. BOOT seçeneği kısmından da bilgisayarı UEFİ seçip kaydedip çıkacaksınız.
sonra da ses,chipset nvidia,ekran kartı driverlarını kuracağım değil mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Guison

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şakir
Anakartta WQHL(önerilen sürüm) yok mu?
Yeni çıkanı bazen sorun çıkartabiliyor özellikle betadaysa.
Birde biosu güncelledikten sonra bir sorun oluşursa garantiye göndersem değişir mi?

Top Bottom