Normal derken B450 anakartların olması gereken tam sıcaklığı söylediniz sandım. Yanlış anlaşılma oldu.Hocam normali 50-60 arası değil midir; siz 70'i gördüm demediniz mi; 60+10=70 derece olmamış mı sizde?
Bende de sıvı soğutma var ama radyatör ön tarafa takılı. Anakart tarafına hafif sıcak hava geliyor. Bu da benim için kötü.Hocam bende de aynı kart var ve Oto Overclock açık. Snaowman x400 soğutucu var. Önde 2 . Arkada 1 . Yukarıda ise 12 cm fan var.
Kasa fanları 3 kademe hız ayarı var ve sessiz. Üstteki fanı anakart sıcaklığına göre ayarladım arada devreye giriyor çıkıyor.
Anakart ısısının hiç yükseldiğini fark etmedim.
Ama oyun oynarken ekran kartı yüzünden kasa ocaktan yeni alınmış tencere gibi sıcak oluyor.
Bu durumda kasayı öne alıp yan kapağın üst vidalarını söküyorum. Sıcak hava daha rahat tahliye oluyor.
Üst tarafta fan yeri var mı ?Bende de sıvı soğutma var ama radyatör ön tarafa takılı. Anakart tarafına hafif sıcak hava geliyor. Bu da benim için kötü.
Oyun oynarken üstteki fanın devrini yükseltmezsen tabii açman gerekir ve bunu yapınca hava sirkülasyonunu da bozmuş oluyorsun. Yukarıdaki fanı ekran kartı sıcaklığına göre ayarla anakarta göre değilHocam bende de aynı kart var ve Oto Overclock açık. Snaowman x400 soğutucu var. Önde 2 . Arkada 1 . Yukarıda ise 12 cm fan var.
Kasa fanları 3 kademe hız ayarı var ve sessiz. Üstteki fanı anakart sıcaklığına göre ayarladım arada devreye giriyor çıkıyor.
Anakart ısısının hiç yükseldiğini fark etmedim.
Ama oyun oynarken ekran kartı yüzünden kasa ocaktan yeni alınmış tencere gibi sıcak oluyor.
Bu durumda kasayı öne alıp yan kapağın üst vidalarını söküyorum. Sıcak hava daha rahat tahliye oluyor.
Ekran kartına göre ayar yok . Asusun programında. Yeni fan almak lazım aslında uygun boyutlu ama yan kapağı aralayınca gerek kalmıyor.Oyun oynarken üstteki fanın devrini yükseltmezsen tabii açman gerekir ve bunu yapınca hava sirkülasyonunu da bozmuş oluyorsun. Yukarıdaki fanı ekran kartı sıcaklığına göre ayarla anakarta göre değil