Asus Prime b450m-k ii BİOS durumu

oguz2665

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhabalar, geçtiğimiz cuma günü incehesap gaminggecesinden asus prime b450m-k ii anakart aldım. Ürün henüz gelmedi, fakat yaptığım araştırmalar sonucunda ryzen 3.nesil işlemcileri kullanabilmek için bios güncellemesi yapılması gerekiyomuş ve bunun için de 1. veya 2. nesil ryzen işlemciyle yapılabiliyormuş. Bende ryzen 5 3400g var. Sizce anakart bios güncel haliyle mi gelir ? direkt işlemciyi takıp kullanmaya başlayabilir miyim ? Eğer biosu 3.nesil destekleyen sürümde değilse işlemciyi takıp çalıştırdığımda ne gibi bir sorunla karşılaşırım ?

Merhabalar, geçtiğimiz cuma günü incehesap gaminggecesinden asus prime b450m-k ii anakart aldım. Ürün henüz gelmedi, fakat yaptığım araştırmalar sonucunda ryzen 3.nesil işlemcileri kullanabilmek için bios güncellemesi yapılması gerekiyomuş ve bunun için de 1. veya 2. nesil ryzen işlemciyle yapılabiliyormuş. Bende ryzen 5 3400g var. Sizce anakart bios güncel haliyle mi gelir ? direkt işlemciyi takıp kullanmaya başlayabilir miyim ? Eğer biosu 3.nesil destekleyen sürümde değilse işlemciyi takıp çalıştırdığımda ne gibi bir sorunla karşılaşırım ?
Güncel haliyle gelmıyo bana b550m-k eski biosuyla geldi.

Ben de direk 5600x takıp açmayı denedım ama bilgisayarım boot olmadı siyah ekranda kaldı. Sonra ryezn 5 1600 takıp biosu updateledım sonra 5600x takıldım ve boot oldu. Yani işlemciyi takıp çalıştırdıgında bir şey olmaz gene biosu updatesiz olsa bile

B450M-K kutu çıkışı destekliyor Ryzen 3000' i ama 3400G zaten Ryzen 3000 sayılmıyor zen+ yani Ryzen 2000 mimarisinde. O yüzden ilk bios bile yeterli olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,704
Üyeler
186,100
Son üye
Tercüme Group
Geri