Asus Prime B450M-K II RYZEN 5 5500 UYUMLU MU YARDIM

omrglylr

80+
Reaksiyon skoru
26
Anakart:

Asus Prime B450M-K II AMD B450 4400 MHz (OC) Soket AM4 mATX Anakart​

İşlemci:

Amd Ryzen 5 5500 3.6 GHz 6 Çekirdek 16MB Cache Am4 Soket 7nm İşlemci​

bu iki parça birbirine uyumlumudur bios ta problem çıkartır mı.

Anakart:

İşlemci:

Çıkarmaz hocam kendim kullanıyorum

bir kaç yerde okumuştum işte ekran gelmiyor bios sorunu falan sıkıntı olmaz yani değil mi kesin emin olmak istiyorumda sonradan başımız ağrımasın
Yok hocam hiç sıkıntı yok

Anakart:

İşlemci:

BİOS'ta çıkarır BİOS'u 3802 sürüme güncelle.

Anakart:

İşlemci:

bios güncellemen lazım bende b450m de kullanıyorum ryzen 5 5500 elinde eski nesil işlemci yoksa güncellemen mümkün değil Quick flash özelliği varsa anakartta belki olabilir ama oda yoksa eski 3000 serisi bi işlemci gerekli olur aldığın yerle konuşup bios un güncellenmesini iste yada orda bi bilgisayarcıya götürüp ücreti karşılığında güncelleştir

peki onu nasıl yaparım hayatımda daha önce hiç biosu güncellemedim
Şimdi 2 seçeneğin var biri 1000,2000 veya 3000 serisi işlemci ile yükseltmek ya da BİOS flashback ile yükseltmek.
Benim tercihim BİOS flashback yapman aşırı kolay. Birazdan nasıl yapacağını anlatıcam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1) https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B450M-K-II/HelpDesk_BIOS/ buradan indir 3802 BİOS sürümünü. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BİOS Renamer olacak. BİOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra CAP dosyasını flash belleğe atın. Sonra bilgisayarı kapatın. Flash belleği kasanın arkasındaki 11 numaralı yere takın (Ekran görüntüsü 230). Sonra Flashback butonuna 3 saniye basın. İşlem başlayacak işlem bitince ışık sönecek o zaman tamamlanmış olacak.
(Kusura bakma yazmam uzun sürdü USB belleği hangi porta takacağını araştırdım.)

Ekler

• Ekran Görüntüsü (230).png
    Ekran Görüntüsü (230).png
    298.8 KB · Hit: 107
Son düzenleme:
Şimdi 2 seçeneğin var biri 1000,2000 veya 3000 serisi işlemci ile yükseltmek ya da BİOS flashback ile yükseltmek.
Benim tercihim BİOS flashback yapman aşırı kolay. Birazdan nasıl yapacağını anlatıcam.

1) https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-B450M-K-II/HelpDesk_BIOS/ buradan indir 3802 BİOS sürümünü. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BİOS Renamer olacak. BİOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra CAP dosyasını flash belleğe atın. Sonra bilgisayarı kapatın. Flash belleği kasanın arkasındaki 11 numaralı yere takın (Ekran görüntüsü 230). Sonra Flashback butonuna 3 saniye basın. İşlem başlayacak işlem bitince ışık sönecek o zaman tamamlanmış olacak.
(Kusura bakma yazmam uzun sürdü USB belleği hangi porta takacağını araştırdım.)
teşekkür ederim ama benim bu kadar bilgim yok bilgisayarcıya falan yaptırcam galiba

bios güncellemen lazım bende b450m de kullanıyorum ryzen 5 5500 elinde eski nesil işlemci yoksa güncellemen mümkün değil Quick flash özelliği varsa anakartta belki olabilir ama oda yoksa eski 3000 serisi bi işlemci gerekli olur aldığın yerle konuşup bios un güncellenmesini iste yada orda bi bilgisayarcıya götürüp ücreti karşılığında güncelleştir
peki bilgisayarcıda ne kadara maal olur bu işlem

teşekkür ederim ama benim bu kadar bilgim yok bilgisayarcıya falan yaptırcam galiba
10 dakikalık iş için bilgisayarcıya para vermeye gerek yok evde başka bilgisayar varsa yazdıklarımı aynen yapın.

Emin değilim ama en az 50 TL alır gibi geliyor.

Hiç bilemiyorum ama bios güncellemek flash üzerinden anakart destekliyorsa çok zor bir işlem değil zorlanmadan yapabilirsiniz almadan önce çevrenizdeki bilgisayarcıları arayıp sormanız daha mantıklı ama

Geri