Neler Yeni

Asus Prime B650M-A Wifi Ii Anakart Ve Işlemcim Uygun Mudur ?

ruxleth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat Furkan
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da belirttiğim anakarta sahibim ve yeni bir işlemci alacağım yakın zamanda. Ryzen 7 7800x3d yahut ryzen 7 9800x3D almayı düşünüyorum stoklar çoğaldığında. Ancak anakartı indirim fırsatındayken almıştım birkaç ay önce ve yatağın altında duruyor öylece. 9800x3d alsam anakartımın işlemciyi besleme konusunda herhangi bir sıkıntısı olur mu? Herhangi bir uyumsuzluk ya da dar boğaz yaşatır mı güç anlamında ?

Captain Barbossa

80+ Bronze
Anakartta soğutucu bloğu var tamamen çıplak bir model değil. Alınacak işlemciye de iyi bir hava soğutma veya sıvı soğutma alınırsa yinede iş görür. İşlemci aşırı ısınmadığı sürece soğutucu sayesinde kullanılabilir.

Uyumsuzluk sorunu olmaz. Bence eldeki anakartla alıncak işlemci iyi bir soğutucu ile denenebilir. Fakat oc dan falan uzak durun o anakartla pek olmaz .

ruxleth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Overclockla hayatımda uğraşmadım hiç. Stok şekilde kullanacağım parçaları. Sıvı soğutma almayı da düşünüyorum zaten işlemciye ama anakartın VRM'inin ısınmasıyla frekansı kısılması olur mu onu düşünüyorum ısıdan dolayı. 4 ay önce uygun bir fiyata almıştım 9800x3d çıkınca almışken onu almak istiyorum. Ama işte hala kafamı kurcalıyor anakartı felan yakmayalım :unsure:

Captain Barbossa

80+ Bronze
Overclockla hayatımda uğraşmadım hiç. Stok şekilde kullanacağım parçaları. Sıvı soğutma almayı da düşünüyorum zaten işlemciye ama anakartın VRM'inin ısınmasıyla frekansı kısılması olur mu onu düşünüyorum ısıdan dolayı. 4 ay önce uygun bir fiyata almıştım 9800x3d çıkınca almışken onu almak istiyorum. Ama işte hala kafamı kurcalıyor anakartı felan yakmayalım :unsure:
9800x3d takıldı diye anakartta yanma olmaz. Oc la uğraşılmayacağından vrm de aşırı ısınma veya çipsette yanacak kadar ısınma olmaz. İşlemci alınacaksa nasılsa. Bu anakartta sıvı soğutma ile denenir. Oyun oynarken izleme programları sayesinde msi afterburner, hw info gibi, işlemci , anakart vrm mosfet ısıları takip edilebilir.

Sıvı soğutucu iyi bir şey olursa, işlemci çok ısınmayacağından kasada iyi havalandırmaya sahipse anakartta çipset ve vrm ısıları da aşırı yukarlarda olmayabilir. Mesela bu ısılar 85 ve üzeri olmazsa sıkntı olmaz. O programlar sayesinde işlemci yükteyken işlemci frekans hızları da takip edilir. Onda da çok düşme ve sapma yoksa anakarta bir sıkntı olmaz.

Gerçi 9800x3d alınabiliyorsa fiyatı uygun daha iyi bir anakartta alınabilir diye düşünüyorum. Bnmki sadece fikir ilk başta asus prime ile deneyin diye. Yukardaki dediklerim yapılıp bir denenip karar verilebilir.

Veya memnun kalınmazsa durumdan şu linkteki Matx yapıdaki anakart çok pahalı değil. Matx olacaksa bu iyi bir alternatif olabilir. 6.9 K

ruxleth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi cok makul bir fiyata bir kaç ay önce almıştım anakartı yatağın altında duruyor öylece. İşlemciyi alacağım o halde bir sorun olmaz umarım . Tekrar teşekkürler

Top Bottom