Neler Yeni

Asus rog 4070 140watt laptop aldım sizce bu laptop nasıldır

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Hayırlı olsun. Güzel model. Kaliteli olduğu için pahalı. Ama değer. Bende victustan rog g17 ye geçtim. Kalite olarak arada uçurum var. Bu fiyata victus önerenlere sadece gülüyorum. Bu fiyat bandına çıkılıyorsa bu laptop alınır. Ben g17 kullanıyorum. Memnunum.
güzel bir laptop ama aşırı pahalı hocam ekranı da 2k değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Furkan Kutlu
Geçen yıl 3050Ti’lı ROG kullanıyordum 2 sorunu vardı. Klavyesi 4 5 aylık kullanımda soyulmaya başlamıştı zamanla tuşlar şeffaflaşmıştı içinden RGB ışıklar geçiyordu. Bence bunun sebebi tuşların üzerindeki siyah yüzeyin çok ince olması. Sarı sitedeki ilanları da incelemiştim alınma tarihinden 1 yıl bile geçmemiş cihazlarda bile bu soyulma vardı. Tabii şu an nasıldır bilmiyorum ama mağazada yeni modelleri incelemiştim tuş yapısı hala aynı görünüyor. Diğer sorunu ise kasa malzemesi çok kir gösteriyor. Temizlense bile kirli gözüküyor. Monster kullanan arkadaşım vardı bir hafta temizlemeden bıraksa bile benim yeni temizlediğim halinden güzel görünüyor. Monster bile bu konuda daha iyi yani. İyi yanlarına gelirsek fan sesi güzel fazla rahatsız etmiyor. Ekran, hoparlör, touchpad vs. kaliteli. Bahsettiğim iki sorun sizin için sorun değilse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

YazılımKafa

80+ Silver
güzel bir laptop ama aşırı pahalı hocam ekranı da 2k değil.
Bu modeller hep böyle. Ama fiyatlar çok oynak. Şuanki fiyatlarda normal bence. Ama beklese daha iyi bir model alma ihtimali vardı.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Bu modeller hep böyle. Ama fiyatlar çok oynak. Şuanki fiyatlarda normal bence. Ama beklese daha iyi bir model alma ihtimali vardı.
bu fiyata bu modeli alsaydı keşke.

YazılımKafa

80+ Silver
Teknik olarak daha iyi. Ama şahsen ben bu fiyata acer almam. Bu fiyata asus rog veya msi ın üst serileri dışında tercih etmem. Zevkler ve renkler meselesi. Ben bu fiyatlara premium ürün olmasını tercih ederim. Arkadaşta muhtemelen o şekilde düşünmüş

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Teknik olarak daha iyi. Ama şahsen ben bu fiyata acer almam. Bu fiyata asus rog veya msi ın üst serileri dışında tercih etmem. Zevkler ve renkler meselesi. Ben bu fiyatlara premium ürün olmasını tercih ederim. Arkadaşta muhtemelen o şekilde düşünmüş
arkadaşın aldığı asus rog aşırı pahalı ben iade edip acer predator alırım.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
Batarya konusunda aşırı kötü hatta sorunlu. Kolay kolay 2 saati göremezsiniz. Onun dışında iyi tabii ancak ROG G16'nın bi 2 klasman arkasındadır.

ROG'un ekranının FHD olması biraz üzüyor ancak 4070 mobile ile ne kadar görebilirsiniz ki...

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Batarya konusunda aşırı kötü hatta sorunlu. Kolay kolay 2 saati göremezsiniz. Onun dışında iyi tabii ancak ROG G16'nın bi 2 klasman arkasındadır.

ROG'un ekranının FHD olması biraz üzüyor ancak 4070 mobile ile ne kadar görebilirsiniz ki...
asusta batarya olarak iyi değil gaming laptoplar genel olarak pil olarak iyi değil zaten ne konuda geri mesela? işlemci ve panel olarak daha iyi asus rog kötü değil ama bu fiyata aşırı pahalı 4070 2k kartı zaten 2kda gayet iyi bir performans veriyor testlere bakabilirsin.

Son düzenleme:

YazılımKafa

80+ Silver

4070 2k da iyi performans veriyor. Çoğu AAA oyunda 2k da max ayarlarda 100 fps üstü veriyor

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
asusta batarya olarak iyi değil gaming laptoplar genel olarak pil olarak iyi değil zaten ne konuda geri mesela? işlemci ve panel olarak daha iyi asus rog kötü değil ama bu fiyata aşırı pahalı.
Soğutma, malzeme kalitesi, yazılım desteği, boost yönetimi -ki dolayısıyla performans-...

Gaming Notebook'lar dediğin gibi pil konusunda iyi değiller ancak pildeyken yükte kullanıma bakarsak ROG G16 ile Helios Neo arasında %35+ pil süresi farkı çıkıyor.

Ek olarak ROG G16'nın 165Hz'lik panelinin incelemesi yok. Acer'ın QHD paneli notebook için gayet iyi ancak Asus'daki paneli bilmeden daha iyi daha kötü demek doğru değil.
4070 2k da iyi performans veriyor. Çoğu AAA oyunda 2k da max ayarlarda 100 fps üstü veriyor
Kendim kullanıyorum ve açık konuşmak gerekirse vermiyor. Bu boyutlardaki ekranlar için 2k "olmazsa olmaz" değil. Memnunum ancak "AAA oyıunlarda 100 fps üstü" demek zor. DLSS ile vesaire olur ancak bu sefer de görüntü kalitesini baltalamış oluyorsunuz.

DLSS ne kadar iyi olsa da hareket eden nesnelere geldiğinde can sıkıyor.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Soğutma, malzeme kalitesi, yazılım desteği, boost yönetimi -ki dolayısıyla performans-...

Gaming Notebook'lar dediğin gibi pil konusunda iyi değiller ancak pildeyken yükte kullanıma bakarsak ROG G16 ile Helios Neo arasında %35+ pil süresi farkı çıkıyor.

Ek olarak ROG G16'nın 165Hz'lik panelinin incelemesi yok. Acer'ın QHD paneli notebook için gayet iyi ancak Asus'daki paneli bilmeden daha iyi daha kötü demek doğru değil.

Kendim kullanıyorum ve açık konuşmak gerekirse vermiyor. Bu boyutlardaki ekranlar için 2k "olmazsa olmaz" değil. Memnunum ancak "AAA oyıunlarda 100 fps üstü" demek zor. DLSS ile vesaire olur ancak bu sefer de görüntü kalitesini baltalamış oluyorsunuz.

dalga geçiyorsundur diye düşünüyorum o yüzden daha fazla konuşmayacağım.

YazılımKafa

80+ Silver

Bende kullanıyorum. Evet dlss ile 100 fps i geçiyor. Gözle görülür bir bozulma görmedim. Hiç dikkatimi çekmedi. Dlss bu kartın bir nimeti. Bence kullanmak lazım

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
dalga geçiyorsundur diye düşünüyorum o yüzden daha fazla konuşmayacağım.
Farklı düşündüğün konu varsa yazabilirsin.
Bende kullanıyorum. Evet dlss ile 100 fps i geçiyor. Gözle görülür bir bozulma görmedim. Hiç dikkatimi çekmedi. Dlss bu kartın bir nimeti. Bence kullanmak lazım
Ghosting tarzı gölgelenmeler oluyor. Belki benim fazlaca dikkatimi çekiyordur. Dediğin gibi DLSS ile 100 FPS'ler mümkün. Her geçen gün güncelleniyor daha iyi hale geliyor. Şu an için beni birazcık rahatsız ediyor bu yüzden kullanmıyorum.

Top Bottom