Ekran kartı ve işlemcisi iyi güç çeken sistemlerin bir çoğunda böyle durum. Pilde kullanmak yerine adaptöre takılı kullanmak zorundalık gibi bir şey. O yüzden kriter olarak değerlendirilebilecek bir özellik değil bence.
Dediğin şey Mac, Arm işlemcili Windows laptoplar için daha mantıklı bir kriter.
Tabii ki öyle ancak yine kullanıcıya göre değişiyor. Bazen benim de pilde kullanmam gereken yerler oluyor ve herhangi bir yük gerektiren bir uygulamayı açtığınızda 70 dakikalık kullanım gerçekten sorun olabilir bazı kullanıcılar için. G16'da Helios Neo'ya göre +40 dakika kazanıyorsunuz.
Sorun olacak kadar kötü dememin sebebi ise Helios Neo ile aynı konfigürasyonda olan cihazlar daha uzun pil süresi verebiliyor. Bununla da kalmayıp iş birazcık da performansa da yansıyor. Örneğin aynı konfigürasyona sahip Legion Pro 5i ile Helios Neo sadece CPU için arasında %15'e varan prizde performans farkları çıkıyor. Konu GPU'a geldiğinde bu fark neredeyse tamamen kapanıyor ancak pilde kullanımda bu da garipsenecek bir durum.
nedenini yazdım acer predator daha mantıklı dediğim gibi asus rog bu fiyata aşırı pahalı.
ROG G16'nın pahalılığı konusunda haklısın ancak baktığımızda sRGB %100 minimum olarak ele alırsak
-Asus'un kendi verisi, farklı değere sahip olabilir- en yakın konfigürasyona sahip ürün Helios Neo 16 QHD çıkıyor. Aralarında 6 bin TL civarı fark var.
G16'nın tam renk gamutu değerlerini, parlaklığını ve GtG sürelerini bilmiyoruz ancak QHD olması başlı başına Helios Neo için iyi.
Konu performansla diğer yerlere gelince 6K'lık farka değer denilebilecek seviyeye ulaşıyor.
Neden bilmiyorum ancak Helios Neo tuhaf bir CPU performansına sahip.
Asus ROG G16 13650HX Helios Neo ise 13700HX SoC kullanıyor. Asus 2 Performans çekirdeği daha az olmasına rağmen Cinebench'te çok az farkla daha yüksek skor alıyor. Bu inanılmaz bir şey.
Duruma baktığımızda "Asus mu iyi yoksa Helios Neo'da mı bir sorun var?" sorusunun cevabını ararsanız birbiriyle aynı konfigürasyona sahip olan Legion Pro 5i ile Helios Neo arasında %15'lik bir CPU skoru farkı çıkıyor.
Aynı SoC'ye sahip bir cihazdan %15 daha düşük performans vermesi cidden tuhaf. GPU konusunda aynı performansı verse de CPU konusunda üründe bir tuhaflık var.
Geriye malzeme kalitesi, yazılım konusu vesaire kalıyor ki Helios Neo'nun bu konuda ROG G16'dan kötü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Tüm bunları kattığımızda 6 bin TL fazladan verilebilir bence.
İki ürünü de kullandım hatta şu an Nitro 16 QHD 4070 sahibiyim. Asus fanboyluğu vesaire yapmadığımı belirtmek için söylüyorum bunu.
Helios Neo ile Helios arasında ciddi fark var. Helios Neo ise basitçe Nitro denebilir. Helios Neo'nun Asus'taki TUF'ın karşılığına geliyor. Eğer attığınız ürün Helios Neo yerine Helios olsaydı kesinlikle onu önerirdim.
Tüm bu söylediklerimin verileri var. İsterseniz paylaşabilirim veya isterseniz de araştırarak görebilirsiniz.