Creative alırsam tercihim x1 olur o da 3 felan satılıyor zaten 2 ye satılanlar pek iyi değil eski. Clavisi amazon amerikada her şeyi dahil 4 e buldum ama satıcısından emin olamadım güvenilir bir yerden bulduğum sürece üstüne biraz daha koyup Clavis almak mantıklı geldimikrofonu hepsi daha iyi yapat tabii ama aralarında iyi kötü farklar var dediğin gibi. Bir de kaliteyi o denli arttırmalarının sebebi bence normal ses kartsız kullandığımızda işlemci çözümlü bir ses duyuyoruz yani anakartın içinde her şey sıkışık. Ses kartı kullanıldığında kartın içindeki materyallerin kalitesi sesin kartta çözülmesi vs vs bence sesi daha iyi hale getiriyor. Clavis dediğin gibi çok iyiymiş ama parası fazla sahibindende var 3300 e. 2 bine creative 0 alırsın mesela usb ses kartı
Kullandığın kulaklıktan yola çıkarak, eğer anakart modelin çok eski değilse mikrofon performansında pek bir fark yaratacağını zannetmiyorum. Surround ses veya gürültü engelleme gibi ek özellikler için vesaire alınabilir tabii. Ama öncelik mikrofonun ses kalitesi ise o bütçede kaliteli mikrofon + mikser almak daha mantıklı olur.Alıntıyı görüntüleHerkese merhaba.Küçük ve masamın üstünde fazladan yer kaplamayacak ama yinede iyi bir performans verecek bir ses kartı arıyorum. Öncelikli beklentim harici mikrofon kullanmayı sevmediğim için kulaklığımın mikrofonunun olabildiğince daha temiz ve yüksek sesli olması bu yüzden hem yazılımı hem de sahip olduğu özellikler açısından Clavis hoşuma gitti siz ne düşünüyorsunuz ya da önerebileceğiniz başka bir ses kartı var mı ?