İnceleme ASUS ROG Ekosistem İncelemesi

anilg1310

80+
Reaksiyon skoru
177
🖥️ ASUS ROG STRIX XG27AQDMGR woled monitör (26.5 inç 240Hz)
(Öğrenci evimde kaldığımdan ve fotoğraflarda kaldıramadığım bir kaç sorun olduğundan biraz oynama yaptım fakat içeriği değiştirmedim dostlar.)
Daha önce 4K monitör kullanıyordum fakat 2K ve OLED deneyimine geçmek istediğim için tercihimi bu modelden yana kullandım. Piyasada model numaraları birbirine çok benzediği için 1., 2. veya 3. nesil paneller maalesef çok karıştırılıyor. Benim bu spesifik 2. nesil modeli seçmemin ana nedenleri şunlar:
BuKarıştırılan monitör: Bu ve Şu monitör.
  • OLED koruma (Neo yakınlık sensörü): hayat kurtaran, mükemmel bir donanım. Ben bilgisayar başındayken ekran açık kalıyor, kalktığım an ekranı otomatik kapatıp piksel temizleme işlemini başlatıyor. "aman yanık olur mu?" stresini tamamen ortadan kaldırıyor.
  • neden QD-OLED değil de WOLED? QD-OLED paneller daha parlak olsa da gün ışığında veya yansımalarda renk bozulması yaşatabiliyor ve forumlarda aksi söylense de 2 farklı qd-oled monitör deneme test etme şansım olmuştu. Aksini söyleyenler inanın kendi malını övenler bence. Ve prizmatik yapıları nedeniyle metin okuma sorunları yaratabiliyor. Bu modelde ise ışık altında veya metin okurken hiçbir sorun yaşamadım.
  • garanti ve güven: ASUS'un OLED yanığını 3 yıllık garanti kapsamına alması çok büyük bir artı. Gerek yurt içi gerek yurt dışı forumlarda, ASUS'un kullanıcıyı mağdur etmediğini (ücret iadesine kadar destek verdiklerini) görmek bana bu ekosisteme girerken büyük bir güven verdi.
  • 1774382770127.webp
  • 1774382776958.webp
  • 1774382784725.webp
  • 1774382794202.webp
  • 1774382811000.webp

⌨️ ASUS ROG Azoth white (%75 NX Snow Switch)

Bugüne kadar Aula, MCHOSE ve çeşitli markaların fiyat/performans odaklı birçok kablolu/kablosuz klavyesini kullandım. Ancak Azoth'a geçtiğim an "gerçekten klavye kullanıyormuşum" dedim. Bir çevre birimine bu bütçeyi ayırmak başta garip hissettirse de sonuna kadar hak ediyor.

• premium hissiyat: full metal kasasıyla son derece tok bir yapısı var. Nx snow Switch'lerin hissiyatı ise tek kelimeyle kusursuz.
  • OLED ekran: sadece bir detay değil; sistem performansını ve durumunu detaylıca görebildiğim çok işlevsel ve büyük bir ekran.
  • batarya ömrü: gerçekten iddia ettikleri gibi, %50 parlaklık oranında kullanmama rağmen şarjı 2.5 aydan fazla gidiyor.
  • 1774383020333.webp
  • 1774383031839.webp
1774383044613.webp

🖱️ ASUS ROG Keris II Origin

4 yıldır kullandığım ROG Gladius 3 Wireless modelinin yıpranması ve kampanyaların sunduğu avantajlar sebebiyle bu fareye geçiş yaptım.

• performans ve ergonomi: 8000Hz raporlama hızıyla rekabetçi oyunlarda insanın içini kıpır kıpır yapan bir akıcılık sunuyor. Ellerim büyük olmasına rağmen form faktörü elime çok güzel oturdu.
  • kutu içeriği ve pil: oldukça hafif bir mouse. Kutudan çıkan terleme önleyici sticker setleri çok başarılı. Alalı iki hafta olmasına ve sürekli kullanmama rağmen henüz şarj etme gereği duymadım.
  • 1774383062845.webp
  • 1774383090540.webp

🔗 kampanya avantajları ve ekosistem konforu

Bu ekosistemi kurarken ASUS'un kampanyalarından ciddi bir şekilde faydalandım. Cihazlarla birlikte toplam 3 adet Resident Evil Requiem oyun kodu ve "ROG ekipmanını anlat" kampanyasından cihaz başı 1000 TL (toplam 3000 TL) nakit geri ödeme aldım. Oyunlarla birlikte Total'de yaklaşık 9.000 TL gibi bir avantajım oldu.

Pek çok kişinin şikayet ettiği Armoury Crate yazılımında hiçbir sorun yaşamadım. Gerek donanımsal gerek yazılımsal olarak birbirleriyle bu kadar uyumlu çalışan zahmetsiz araçlar kullanmak kafamı gerçekten çok rahatlattı.

son söz:ürünleri alırken yerli/yabancı tüm kaynakları taradım. Maalesef forumlarda ezbere yorum yapan veya "hater" olarak adlandırabileceğimiz kitleler hala mevcut. Bir ürüne 500 kişi "al", 500 kişi "alma" diyebiliyor. Günün sonunda kendi sağlığınız, konforunuz ve bütçeniz söz konusu. Bu yüzden herkesin kendi detaylı araştırmasını yapmasını tavsiye ediyorum. En azından OLED konusunda benim gibi yanık endişeniz varsa, kullandığım bu ikinci nesil woled modeli gönül rahatlığıyla önerebilirim (linkini konunun en üstüne ekledim).

Sormak istediğiniz, "acaba?" dediğiniz noktalar varsa bilgim dahilinde seve seve cevaplarım.

Sensör olayı oldukça güzel bi özellik gerçekten

Sensör olayı oldukça güzel bi özellik gerçekten
Evet gerçekten de öyle. aslında bütçemi arttırıp tandem oled gibi seçeneklere kayacaktım fakat şu sensör olayı ve bunu konforlaştırıp koruma sağlaması vs. yüzünden sırf bunda kaldım. Şikayet de "MES" Gen1 modeline göre daha az olduğundan ve 3 yıllık garantiye oled yanığı da dahil olduğundan direkt buna yapıştım.
Dell-AOC vs. al diyen elemanlarda oldu tabii saygı duyarım fakat ben sabah akşam onları alıp piksel temizleme yapıp cleartype ile metin düzeltmekle uğraşamam monitör mü benim malım ben mi monitörün malıyım ikilemine gireceğime direkt ROG ekosistemine geçmek daha mantıklı ve konforlu geldi.

Bu konudan bağımsız ekosistemlere genelde karışıyım her firma her ürünü iyi yapamıyor

Geri