0.5 ms olsaydı keşke beeeeeeeee
monitör ihtiyacım olsa şans verebilirdim
Orada 5 de yazsa 0.5 de yazsa zerre önemi yok pazarlamadan ibaret.0.5 ms olsaydı keşke beeeeeeeee
Dostum biz insanların gelmiş geçmiş en hızlı tepki süresi 40ms zaten (o da tahmin ve tecrübe ile yapılmış pek tutarlı değil yani) bu 0.5ms için fiyat farkı ödemeye kesinlikle değmez pazarlama bunlar diye düşünmekteyim0.5 ms olsaydı keşke beeeeeeeee
İnsanların tepki suresiyle hiç alakası yok bu olayın. Elma ile arabayı kıyaslıyorsunuz.Dostum biz insanların gelmiş geçmiş en hızlı tepki süresi 40ms zaten (o da tahmin ve tecrübe ile yapılmış pek tutarlı değil yani) bu 0.5ms için fiyat farkı ödemeye kesinlikle değmez pazarlama bunlar diye düşünmekteyim
Bizim tepki süresiyle nasıl alakası yok anlamadım hocam. Bilgisayarın işlediğinin ekrana düşme süresi olmuyor mu hocam MS değerleri. Yanlış biliyorsam kusura bakmayınİnsanların tepki suresiyle hiç alakası yok bu olayın. Elma ile arabayı kıyaslıyorsunuz.
Ben orada kaç yazdığı önemli değil derken gerçek değeri söylemediklerini kastettim.
Yok hocam. Sizin dediğiniz input lag yani giriş gecikmesi. Bazı özel durumlar dışında (BFI, HDR VB.) bakmanıza hiç gerek yok. Modern monitorler yeterince düşük input lag'a sahip olur.Bizim tepki süresiyle nasıl alakası yok anlamadım hocam. Bilgisayarın işlediğinin ekrana düşme süresi olmuyor mu hocam MS değerleri. Yanlış biliyorsam kusura bakmayın
Sağolun hocam. Yeni bir bilgi daha öğrendimYok hocam. Sizin dediğiniz input lag yani giriş gecikmesi. Bazı özel durumlar dışında (BFI, HDR VB.) bakmanıza hiç gerek yok. Modern monitorler yeterince düşük input lag'a sahip olur.
Bizim bahsettiğimiz ise piksel tepki süresi. Bir pixelin bir renkten başka bir renge geçiş süresi gibi bir şey. Eğer yüksek olursa ekrandaki hareketli cisimlerin arkasında renkli/siyah iz oluşur ve hareketli cisimler daha bulanık olur. Örneğin hızlı bir 180Hz ile yavaş bir 180Hz arasıbdaki fark:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
VA panellerin en kötüsü ise şu seviyeleri görebilir:
Alıntıyı görüntüle
Dolayısıyla önemli bir değer. Ancak başlıkta yazan değerler gerçek değil, kelime oyunu.
1) Overdrive dediğimiz bir ayar var. Bu ayar monitörün tepki süresini hızlandırıyor. Bu ayarı aşırı açarak bu 0.5-1 ms gibi değerleri elde ediyorlar. Ama bu da ghosting'in tersine yani ters ghostinge neden oluyor ve eskisinden de kötü oluyor. Dolayısıyla aslında aşırı açilmış hali kullanilabilir bir mod değil. Sırf bu değerleri yazabilmek için koyuyorlar. 2) Bir değil birden fazla renk geçişi olduğu için farklı tepki süreleri var. En yavaşını ya da ortalamayı değil en hızlı süreyi söylüyorlar. Örneğin ghostingi ile ünlü Samsung Odyssey G5 diye bir model var bilirsiniz. Onun tepki süresine bakın:
Alıntıyı görüntüle
Sağda 0.7, 1ms vb. değerleri görüyorsunuz değil mi? İşte size onu söylüyorlar. Sol taraftaki 30'ları değil.