Asus rog strix g513ih-hn002 düşük FPS

OVBorhan

80+
Reaksiyon skoru
1
oyunlarda düşük fpsler alıyorum donanımıma göre düşük ayarlar lolde 80 110 valorantta 110 150 bf5 de 30 50 arası ve garantiye yolladım bir sorun yok dediler sürücülerim güncel
işlemci: amd ryzen 7 4800h
ekran karı: nvidia geforce gtx 1650
ram: 8 gb
bf5 oynarken değerlerim böyle

Ekler

• WhatsApp Image 2021-10-03 at 04.08.34.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-03 at 04.08.34.jpeg
    83.6 KB · Hit: 61
bf5 oynarken fps 30 40 alıyorum bu değerlerle

bu tarz pc lerde ayarları yükseltirsen fps artar düşürürsen düşer.

teşekkür ederim bi deniyorum hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu pc de hayır.
denedim de daha da düştü fps high ayarlara aldım bf5 te 15 20 ye düştü

Son düzenleme:
teşekkür ederim bi deniyorum hemen

denedim de daha da düştü fps high ayarlara aldım bf5 te 15 20 ye düştü
ozaman yanlış bilgi vermiş olabilirim işlemciniz gereğinden fazla yüke bindiği için ekran kartınız görevini yerine getiremiyor oyüzden FPS kaybı yaşıyorsunuz arka planda işlemcinizi yoran şeyi bulun eğer sadece oyun yoruyorsa Başka çözümler deneyebilirim. @DOGANALPASLAN bilgisi olabilir onada sormak lazım.

arka planda işlemciyi yoran tek şey discord olabilir çünkü 2 aydır felan çözüm arıyorum bulamıyorum 2 gün önce sadece şunu keşifettim 3 ekran kartı olarak var görünüyor

Ekler

• ekran kartı2.png
    ekran kartı2.png
    49.6 KB · Hit: 50
8 gb ram de olsa bu değerler düşük gibi ama acaba bir 8 daha alsan düzelir mi ya?
@Techno08

yaa satmayı düşünüyorum eğer burda da çözüm bulamazsam o yüzden ram e şu an masraf etmek üstemiyorum hak verirsiniz ki ama biraz da olsa düzeltirsem değerleri satmayıp ram arttırıcam

Öncelikle amd işlemcilerde dual chanel RAM çok önemli çünkü tek kanal 8 gb ram varken Amd işlemciler tam performans gösteremez. Ama önce msi afterburner indirip oyun içi sıcaklık ve kullanım değerlerini atmanız lazım. Çünkü cihazın ya sorunu tek kanal RAM ya da harici gpu’yu kullanamaması

Öncelikle amd işlemcilerde dual chanel RAM çok önemli çünkü tek kanal 8 gb ram varken Amd işlemciler tam performans gösteremez. Ama önce msi afterburner indirip oyun içi sıcaklık ve kullanım değerlerini atmanız lazım. Çünkü cihazın ya sorunu tek kanal RAM ya da harici gpu’yu kullanamaması
Dual ram olayı sadece APU işlemciler için geçerli benim İş yerindeki Güncel sistemim Single 16 gb ram ile kullanıyorum rtx 3060 ekran kartı ile youtube daki testlerler ile aynı fps alıyorum.

ama şöyle olursa fark %40 lara kadar çıkıyor onuda test ettim. Mesela 8gb single kullanıyorsun dual 2x8 yaparsan ciddi fark oluyor. Ama dual 16 ile single 16 arasında neredeyse hiç fark yok. 2-3 fps felan fark vardır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,857
Üyeler
184,064
Son üye
Swezyx
Geri