ASUS Rog Strix rx570 ısınma sorunu

berkerg

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi rx570 ekran kartım'da ısınma sorunu yaşıyorum. Termal macunu değiştirdim ama hiçbir faydası olmadı neredeyse. Acaba bir şeyi yanlış yapmış olabilir miyim?

Boşta - 50
Cod MW2 - 90
GTA5 - 75

derecelerde oluyor.

Hangi termal macunu kullandın?

3 sene kadar aynı ekran kartını kullandım. Ben de Rog serisi bir kartın soğutmasının üst düzey olmasını bekledim almadan önce, ama beklediğim kadar değildi. Ama yine de 90 derece sıcaklıklar aşırı fazla. Kullandığın macun, gayet kaliteli. Umarım ekran kartının çipinin tüm yüzeyine yayarak (nohut kadar koymak yerine yayıp) montaj yapmışsındır. Ben MSI afterburner kullanarak manuel fan ayarı yaparak kullandım. 75 derece sıcaklıkta %100 fan hızı olacak şekilde kullandım, neredeyse 75-76 dereceleri geçmedi, en ağır oyunlarda.

Bu yüzden bence termal macununun yayılımını düzgün yaparak, tekrar dikkatli bir montaj yap. Bir yerde hata yapmış olabilirsin. Bu da olmazsa manuel fan ayarları yapıp kullanmaya devam et.

3 sene kadar aynı ekran kartını kullandım. Ben de Rog serisi bir kartın soğutmasının üst düzey olmasını bekledim almadan önce, ama beklediğim kadar değildi. Ama yine de 90 derece sıcaklıklar aşırı fazla. Kullandığın macun, gayet kaliteli. Umarım ekran kartının çipinin tüm yüzeyine yayarak (nohut kadar koymak yerine yayıp) montaj yapmışsındır. Ben MSI afterburner kullanarak manuel fan ayarı yaparak kullandım. 75 derece sıcaklıkta %100 fan hızı olacak şekilde kullandım, neredeyse 75-76 dereceleri geçmedi, en ağır oyunlarda.

Bu yüzden bence termal macununun yayılımını düzgün yaparak, tekrar dikkatli bir montaj yap. Bir yerde hata yapmış olabilirsin. Bu da olmazsa manuel fan ayarları yapıp kullanmaya devam et.
Evet macunu her yere yayarak sürdüm. Artık çözümü fanlarda arayacağım. Fan ayarların duruyorsa atabilir misin?

Ben sorunumu şöyle çözdüm: Afterburnerı sildim, gpu tweak 3 kullanmaya başladım. Hatta bu konuyla ilgili konum bile var.

Boşta 50 olması garip mining yapan kartım bile undervolt ile 40 derece oluyor

Aynı sorunu yaşıyordum, UV ile sorunu çözdüm. Kart artık 70 dereceyi zor görüyor.
Boşta 35
Valorant 50
RDR2 65-70
GTA5 55-60

Geri