Neler Yeni

Asus rx 550 4gb açılışta sürücü başlamıyor.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Çok ilginç bir durum. Başka bir şey aklıma gelmiyor maalesef hocam.
Gerçekten çok ilginç bir durum. Muhtemelen ya yazılımsal bir şey var yada bir modda takılı kalıyor sürücü yüklendiğinde o mod açık olmadığından normal bir şekilde çalışmaya başlıyor. Aslında böyle bir şey olma ihtimali var ama çözümğne giden yolları bulmakta zorlanırım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin
Bunları denedimö sadece geçici olarak görüntü veriyor. Sonra yeniden başlatınca puf.

Bu arada sorun bilgisayar açılınca ya kadar var. Açılınca sorun kalmıyor. Yani sorun sürücünün başlamaması. Başladığında emin ol 1 saat furmark testi açtım banamısın demedi.
Windows hızlı başlatma o devre dışı mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güç seçeneklerine giriyorsunuz.
Güç düğmelerini yapacaklarını seçin var sol tarafta hızlı başlat olucak orda o açıksa kapayıp deneyin hocam.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Windows hızlı başlatma o devre dışı mı?

Güç seçeneklerine giriyorsunuz.
Güç düğmelerini yapacaklarını seçin var sol tarafta hızlı başlat olucak orda o açıksa kapayıp deneyin hocam.
Artık e7500 işlemcili ve HDD sistemde legacy bioslu anakartta hızlı başlatma bulunuyorsa söyleyeyim kapalı.

Sizlere biraz daha yardımcı olmak adına bu ekran kartını denediğim sistemleri yazıcağım.

İlk sistem;
İşlemci:e7500
Anakart: Asus P5G41T-MLX
Ram:hi level 1333mhz Cl 9 ram (1380mhz OC şeklinde ve standart 1064mhz hızında kullandığında aynı)
HDD:WD 1tb
PSU:Corsair vs550

İkinci sistem;
İşlemci:i5 11400f
Anakart: Asus H510m-k
Ram:Corsair vengance lpx 16x1 DDR4 3200mhz ram
HDD: aynı HDD
PSU:aynı PSU

2. Sisteme farklı SSD ile denediğimde ise bu sefer görüntü geliyor ama ekran kartı devre dışı şekilde.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin

Ekler

• IMG_20220214_095253.png
    IMG_20220214_095253.png
    66.5 KB · Hit: 24

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Şundan bahsediyorum.
Kapalı. Zaten HDD var. Açık olması işime yaramaz zaten.

@Altotziki bütün bilgileri yazdım buraya bir ilgileniversen rica etsem.

Ha baştan söyleyeyim sistemin bilgilerini verdim ekstra bilgi veremem çünkü bilgisayarın yanında değilim.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
@VERGİ KİNG hocam hayırdır hemen çözer harcardılar demiştiniz. Biraz foss çıktı galiba.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Garantisi olması lazımç şuanda servise gönderdik haber bekliyoruz. 2. Seferi bu. İlk seferinde bir şey yok diyerek geri gönderdiler.
Bellek veya chip arızasından olabilir. Benim eski karttada driver yükleyince ekranda yeşil çizgiler oluyordu.
Bazı videolarda chip arızasından ise eğer, ısıtarak sorunu bir süre çözülüyordu. Garantisizse onu dene dicektim.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Bellek veya chip arızasından olabilir. Benim eski karttada driver yükleyince ekranda yeşil çizgiler oluyordu.
Bazı videolarda chip arızasından ise eğer, ısıtarak sorunu bir süre çözülüyordu. Garantisizse onu dene dicektim.
Bellek chip arızası olamaz çünkü sürücü başladığında gerçekten ekran kartı çalışıyor. Hatta cayır cayır normal şekilde çalışıyor. Bir süre bilgisayarı kapatmadan kullandığım için biliyorum.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Bellek chip arızası olamaz çünkü sürücü başladığında gerçekten ekran kartı çalışıyor. Hatta cayır cayır normal şekilde çalışıyor. Bir süre bilgisayarı kapatmadan kullandığım için biliyorum.
Evet, driveri yükleyene kadar benimkide sıkıntısız çalışıyor. Bellekten o zaman.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Evet, driveri yükleyene kadar benimkide sıkıntısız çalışıyor. Bellekten o zaman.
Nasıl yani? Bellekte sorun olsaydı herhangi bir zamanda mavi Ekran verirdi sistem. Hatta sistem hiçbir şekilde yeniden başlatmadan görüntü kesmiyor.

Top Bottom