Neler Yeni

Asus TUF A15 2022 laptopumun sorununa servisin cevabı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Merhaba. Konuyu uzatmadan sorumu sormak istiyorum. Asus Tuf A15 cihazım son 2 haftadır düğmesine bastığımda bazen açılmıyordu. Basmaya devam ettiğimde 10-11.kez bastığımda açılıyordu. Açıldığı zaman tekrar basınca normalde uyku moduna alması gerekirken bastıgımda bazen alıyor bazen almıyordu. Yani power düğmesi bozuk gibi düşünebilirsiniz. Klavyesi yekpare ve power düğmesi de klavyenin sağ üst köşesinde. Yani düğme bozuk olsa klavyedeki tüm tuşlar çalışmaması gerekir ama böyle bir durum yok. Bu durumu videoya da aldım.
Herneyse konuya gelelim, 14.10.2023 tarihinde asus yetkili servise sms infocomm'a gönderdim cihazı. Dün ellerine ulaştı. Bugün ise anakartta bir soketin bozuk olduğunu, anakartın değişmesi gerektiğini ve 28000 tl ücret ödemem gerektiğini söylediler. Bende tüketici hakem heyetine başvurdum ve ürünü de geri kargolanmasını istedim servisten. Şimdi size sorum şu; alttaki fotoğrafı servis gönderdi. İşaretli olan soket bozukmuş. Bu ne soketi? Ayrıca laptopu aldığım gün kendi ssd'imi upgrade yaptım. Müşteri hizmetlerini arayarak garanti dışı kalmayacağı teyitini aldım. Yaklaşık 14 aydır sorunsuz kullandığım laptopum son 2 haftadır böyle garip bir duruma dönüştü. Tüketici hakem heyetini sonucu sizce ne olur ?
Son olarak kural dışı mı bilmiyorum ama ikinci fotoğraftaki QR kodu okutarak servise göndermeden önce sorunu gösteren videoyu izleyebilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

soketin yeri de burası

Ekler

• MicrosoftTeams-image.jpg
    MicrosoftTeams-image.jpg
    416.2 KB · Hit: 69
  • qr.jpg
    qr.jpg
    18.2 KB · Hit: 69
  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    309.1 KB · Hit: 66
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
emir kala
Anlıyorum ki garanti devam ediyor, Garanti devam ediyorsa nasıl 28 bin tl masraf cıkarırlar? Kullanıcı hatası diye mi ilettiler mevzuyu?

İşaretli yer için internette bir araştırma yaptım da ne yazık ki bişey bulamadım, bir garip olay...

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Berk
arkadaşlar var mı bilgisi olan
Benim bir bilgim yok lakin garantili değil mi cihaz? Ücret neden çıkardılar. Ayrıca bir anakart değişimi için bu fiyat nedir. Ayrıca şart mı acaba anakart değişimi genelde tamirle uğraşmadan böyle kısa kesebiliyorlar

Makca42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Mehmet Akca
Bozuk olan soketin ne işe yaradığını ne soketi olduğunu sorun servise. Ssd Upgrade yapmak garantiyi bozmaz derler ama burası Türkiye. Ssd ekleme işlerinden önce garantinin bozulup bozulmayacağını telefon ile değil de mail ile sorun aldığınız cevap elinizde mail olarak dursun ilerde lazım olur. Söz uçar yazı kalır hesabı. Garantili bir cihaz ve sorun kullanıcı kaynaklı değil bence. Dediğim gibi burası Türkiye herşeyi kullanıcı hatası deyip bizlere yüklerler. Tüketici mahkemesine verin büyük ihtimalle kazanırsınız diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun.
Bu arada bu makinenin özellikleri nedir ki 28000 tl anakarta para istesinler ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar değerli cevaplarınız için teşekkürler. SSD upgrade yaptığım için garanti bozulmuyor. Zaten garanti dışı da değil cihaz. Anakart soketi tamiri yapmadığı için servis anakart değişimi istedi. Zaten sinir olduğum konu da bu. Anakart değişecekse değiştirin benim sorunum mu bu? Kullanıcı kaynaklı olmasına imkan yok ki. O soket laptopun menteşesinin sağında bulunan bir yerde. SSD takarken dokunma ihtimalim bile sıfır. Sonuç olarak anakart değişimi için 27935 TL para istediler. Laptopum bazen açılıyor bazen açılmıyordu. Açılmama sorununun da bundan olma ihtimali 0 diye düşünüyorum.
Laptop ASUS A15 2022 FA507RE Ryzen 7 6800H 16 GB DDR5 RAM 512 GB M2 SSSD RTX 3050 Tİ

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaslar merhaba. Tuketici hakem heyetine basvurmustum ve bugun sonuc geldi. Ürünün yenisi ile degisimine karar verildi. Bundan sonra surec nasil ilerleyecek? Asus degisim icin beni mi arayacak yoksa ben mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,126
Üyeler
165,638
Son üye
omerrr_
Top Bottom