Neler Yeni

Çözüldü✓ Asus Tuf A15 Ekran Kartını Devreye Sokmuyor

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Merhaba, cihaz 2 saat önce elime ulaştı. Windows 11 kurup driver'larını attım. Armoury Crate, Msi Afterburner gibi uygulamalarda GPU gözüküyor ama oyunda devreye sokmuyor. Aygıt yöneticisinden dahili GPU'yu devre dışı bıraktım, cihaz Turboda ve GPU modu Ultimate'de. Nasıl çözebilirim?

Ryzen 7 7735HS, RTX 4060, 2X8 4800MHZ DDR5 RAM mevcut.

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Cihan Mert Karagöz
Görev yöneticisinde hangi ekran kartı görünüyor

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
MUX Switch'i açmış zaten. RTX 4050'yi kullanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, cihaz 2 saat önce elime ulaştı. Windows 11 kurup driver'larını attım. Armoury Crate, Msi Afterburner gibi uygulamalarda GPU gözüküyor ama oyunda devreye sokmuyor. Aygıt yöneticisinden dahili GPU'yu devre dışı bıraktım, cihaz Turboda ve GPU modu Ultimate'de. Nasıl çözebilirim?

Ryzen 7 7735HS, RTX 4060, 2X8 4800MHZ DDR5 RAM mevcut.
Oyunda devreye sokmuyor derken neyden bahsediyorsunuz tam olarak? Detaylı anlatabilir misiniz?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RTX 4060 gözüküyor hocam. Furmark testi yapmak istedim Furmark driver kurulu değilmiş gibi hata verdi. GTA V açtım 4FPS veriyor.

MUX Switch'i açmış zaten. RTX 4050'yi kullanıyor.

Oyunda devreye sokmuyor derken neyden bahsediyorsunuz tam olarak? Detaylı anlatabilir misiniz?
Oyun içi 4FPS alıyorum, Furmark testi driver yokmuş gibi hata veriyor başlamıyor. Ekran 144HZ olmuyor tek seçenek var o da 64HZ

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
RTX 4060 gözüküyor hocam. Furmark testi yapmak istedim Furmark driver kurulu değilmiş gibi hata verdi. GTA V açtım 4FPS veriyor.

Oyun içi 4FPS alıyorum, Furmark testi driver yokmuş gibi hata veriyor başlamıyor. Ekran 144HZ olmuyor tek seçenek var o da 64HZ
NVIDIA sürücüsü yüklü değil ya da kod 43 vs. vermiş. Aygıt yöneticisinden kontrol edin.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ömer Murat KARACA
Tam onu yapıyordum. Driver'ı Asus'un sitesinden indirmiştim. Onu DDU ile silip Nvidia sitesinden son sürüm indirip kurdum, düzeldi. EyvAllah teşekkür ederim.
Bu arada Ultimate modu açmadan RTX 4060 devreye girmez mi? Eski Asus Tuf F15 cihazımda Mux yoktu, direk açılıyordu GPU ultimate seçeneği yoktu.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
Tam onu yapıyordum. Driver'ı Asus'un sitesinden indirmiştim. Onu DDU ile silip Nvidia sitesinden son sürüm indirip kurdum, düzeldi. EyvAllah teşekkür ederim.
Bu arada Ultimate modu açmadan RTX 4060 devreye girmez mi? Eski Asus Tuf F15 cihazımda Mux yoktu, direk açılıyordu GPU ultimate seçeneği yoktu.
Üreticilerin sitesinden ekran kartı sürücüsü indirmeyin. NVIDIA'dan indirin. Hayır, girer tabii ki de. Her zamanki gibi Optimus oluyor çünkü. MUX Switchli cihazlarda MUX diye bir switch var ve bu sayede masaüstü grafiği olarak da kullanabiliyorsunuz isterseniz.

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Sinan

Armory crate üzerinden mod seçiminde standart yaparsan oyun vb ağır uygulamalarda otomatik olarak 4060 a geçiş yapar. Normal kullanımda dahili ekran kartını kullanır.

Top Bottom