Neler Yeni

Asus Tuf A15 vs Lenovo LOQ 15IAX9

Yaraill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasir Post
Üniversite için laptop almayı düşünüyorum bu iki laptop önerdi sorduğum bir kaç kişi, lenovoya 8gb ram takviyesi ve 230w adaptör değişimi yapıp al dedilerde sizce hangisini aliyim aradaki 3-4 bin TL'ye değer mi asus yoksa lenovoyu mu aliyim

Claw's

80+ Silver
O Asus da pil ömrü sıkıntı. Alacaksan Ryzen 7 7735HS'li Asus'u al.

Yaraill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasir Post
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 7 7735Hs'in 4060 versiyonu yok şuan stokta göremedim. Bu ikisi arasında önerdiğin hangisi peki

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Mahir Cengiz
Üniversite için laptop almayı düşünüyorum bu iki laptop önerdi sorduğum bir kaç kişi, lenovoya 8gb ram takviyesi ve 230w adaptör değişimi yapıp al dedilerde sizce hangisini aliyim aradaki 3-4 bin TL'ye değer mi asus yoksa lenovoyu mu aliyim
Hocam 7435hs de dahili gpu yok başka modellere yönelmeni öneririm loqdan ucuz 4060lı cihaz yok

Her iki dizüstü bilgisayar da güçlü özelliklere sahip, ancak bazı önemli farklılıklar var. İşte karşılaştırma:

Asus TUF Gaming A15 FA507NVR

İşlemci: Ryzen 7 7435HS (çok güçlü, çok çekirdekli performans).
RAM: 16GB, daha iyi çoklu görev ve oyun performansı.
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060, oyun ve grafik işleme için güçlü.
Ekran: 15.6 inç, FHD, 144Hz, akıcı oyun deneyimi için ideal.
Depolama: 512GB SSD, hızlı veri erişimi.

Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR

İşlemci: Intel i5-12450HX (iyi performans ama Ryzen 7 kadar güçlü değil).
RAM: 8GB, yeterli olabilir ama daha fazla RAM ile daha iyi çoklu görev yapabilirsin.
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060, benzer grafik performansı.
Ekran: 15.6 inç, FHD, ancak yenileme hızı belirtilmemiş.
Depolama: 512GB SSD, aynı hızda veri erişimi.

Hangi Seçeneği Tercih Etmelisin?​

Performans Önceliği: Eğer yüksek oyun performansı ve çoklu görev için daha güçlü bir işlemci ve daha fazla RAM istiyorsan, Asus TUF Gaming A15 daha iyi bir seçenek.
Bütçe ve Kullanım: Eğer daha düşük bütçeli bir çözüm arıyorsan ve çok fazla RAM'e ihtiyacın yoksa, Lenovo LOQ 15IAX9 de yeterli olacaktır.

Oyun performansı ve çoklu görev önceliğin varsa Asus TUF Gaming A15 FA507NVR daha iyi bir tercih olacaktır. Eğer bütçen kısıtlıysa ve temel oyun performansı yeterliyse Lenovo LOQ 15IAX9 tercih edilebilir. İhtiyacına göre karar verebilirsin!

İyi Forumlar.

Burak SR

80+
Ben 17.999 a 40 gün önce Asus TUF A15 Ryzen 5 7535HS modelini aldım sessiz çalışıyor üstüne pil ömrü 4 saati buluyor neredeyse gündelik kullanımda Ryzen işlemciler gerçekten pil ömrü olsun performans olsun 6nm üretim kalitesi olsun hakkını veriyor kanım ısındı bu işlemciye asus kalitesi şaşmaz zaten memnunum Ryzen 7 li modeli tercih ederdim ben hem DDR5 teknolojisi hem uzun pil ömrü hem de iyi performans.

1.Asustan şaşmıcan.
2.Ryzenden şaşmıcan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her iki dizüstü bilgisayar da güçlü özelliklere sahip, ancak bazı önemli farklılıklar var. İşte karşılaştırma:

Asus TUF Gaming A15 FA507NVR

İşlemci: Ryzen 7 7435HS (çok güçlü, çok çekirdekli performans).
RAM: 16GB, daha iyi çoklu görev ve oyun performansı.
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060, oyun ve grafik işleme için güçlü.
Ekran: 15.6 inç, FHD, 144Hz, akıcı oyun deneyimi için ideal.
Depolama: 512GB SSD, hızlı veri erişimi.

Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR

İşlemci: Intel i5-12450HX (iyi performans ama Ryzen 7 kadar güçlü değil).
RAM: 8GB, yeterli olabilir ama daha fazla RAM ile daha iyi çoklu görev yapabilirsin.
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4060, benzer grafik performansı.
Ekran: 15.6 inç, FHD, ancak yenileme hızı belirtilmemiş.
Depolama: 512GB SSD, aynı hızda veri erişimi.

Hangi Seçeneği Tercih Etmelisin?​

Performans Önceliği: Eğer yüksek oyun performansı ve çoklu görev için daha güçlü bir işlemci ve daha fazla RAM istiyorsan, Asus TUF Gaming A15 daha iyi bir seçenek.
Bütçe ve Kullanım: Eğer daha düşük bütçeli bir çözüm arıyorsan ve çok fazla RAM'e ihtiyacın yoksa, Lenovo LOQ 15IAX9 de yeterli olacaktır.

Oyun performansı ve çoklu görev önceliğin varsa Asus TUF Gaming A15 FA507NVR daha iyi bir tercih olacaktır. Eğer bütçen kısıtlıysa ve temel oyun performansı yeterliyse Lenovo LOQ 15IAX9 tercih edilebilir. İhtiyacına göre karar verebilirsin!

İyi Forumlar.
Asus her türlü derim laptop hem sessiz çalışıyor gündelikte fan sesi o kadar sessiz üstüne pil ömrü iyi Ryzen üstüne tanımam artık..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Naısl sıkıntı ryzen 5 7535 modeli ile 4 saat alıyorum gündelikte neredeyse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,342
Üyeler
163,475
Son üye
Nyxia
Top Bottom