Neler Yeni

Asus Tuf F15 fan sesi sorunu

Sam'Ster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Samet Emre
Merhabalar Asus Tuf F15 Model laptobumdan anormal fan sesleri geliyor yeri geliyor masaya vibrasyon yapıyor grafik tasarım işlerinde kullandığım için çok yük binmiyor Armory Createden 70 derece civarı sonuç alırken hwmonitörden 55 derece sonuç alıyorum burada iki sorum olucak

1) fan sesini nasıl çözebilirim yabancı forumlarda ince makine yağı kullanıp sorunu çözdüğünü iddia edenler var sizce ne kadar doğru
2) sıcaklık konusunda hangi yazılım en doğru sonucu verir ? programlar arasında sapma gördüm ama yaklaşık 15 20 derece fark normal değil bence

şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hazarcn
Ben de asus tuf kullanıyorum i5 10300h 1650ti modelini kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Kasayı açıp kontrol ettim ama fanlarda sorun yok iki fanın şekilleri de farklı. Bende üstü kapalı olmayan fan yani sol taraftaki fan ses yapıyor. Bazen ses yapıyor bazen yapmıyor neye göre yapıyor bende bilmiyorum 5700 rpmlere kadar çıktı ses olmadı ama bazen inadı tutuyor 3000 rpm de ses yapıyor tam esc ve f1in arasında parmağımda vuruyorum düzeliyor. Ayriyetten şunu fark ettim. Ses yapan fanda bir boşluk var sağ sola yatıyor ama ses yapacağını sanmıyorum çok küçük bir boşluk var. Diğer fanda ise (ses yapmayan) hiç boşluk yok artık taşırken sarıldı mı bilmiyorum ama onu fark ettim. Eğer temizlik yaptıracaksan fanları tutup üfleme yapmanı öneririm. Eğer fanın kablosu takılıyken fanları üfleyerek temizlersen kısa devre yapar diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Bende ise ısınma sorunu var o kadar bıktım ki bu sorundan illallah ettim ki laptopun kasasını delerek hava boşlukları açtım tam fanın üstüne + soğutucu aldım + termal bakımlarını tamamen yaptırdım + soğutma blokları temizlendi soğutma blokları buz gibi ama yine işlemci çok ısınıyor. Isı için armoury crate + msı afterburner kullanıyorum verileri aynı. İlk başta ben de senin gibi ısı farkı gördüm ama daha sonra bu iki ısının biri işlemciye birinin ekran kartına ait olduğunu fark ettim belki sende de öyle olabilir. Çoğunlukla bu ısı sorununun kronik olduğunu öğrendim doğruluğundan emin değilim 7-8 tane sınıf arkadaşım asus tuf f15 in 3050 versiyonunu kullanıyor ve hiçbirinde ısınma problemi yok ve hava çıkışları daha fazla sanırım kronik sorun gibi. Bu hatayı da 3050de çözmüşler gibi yapacak bir şey yok sanırım böyle kullanacağım. Eğer sende bir gelişme varsa lütfen beni de bilgilendir çünkü ben yeni aldım laptopu tecrübelerini anlatırsan ona göre kullanacağım laptopu.

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hazarcn
Merhabalar Asus Tuf F15 Model laptobumdan anormal fan sesleri geliyor yeri geliyor masaya vibrasyon yapıyor grafik tasarım işlerinde kullandığım için çok yük binmiyor Armory Createden 70 derece civarı sonuç alırken hwmonitörden 55 derece sonuç alıyorum burada iki sorum olucak

1) fan sesini nasıl çözebilirim yabancı forumlarda ince makine yağı kullanıp sorunu çözdüğünü iddia edenler var sizce ne kadar doğru
2) sıcaklık konusunda hangi yazılım en doğru sonucu verir ? programlar arasında sapma gördüm ama yaklaşık 15 20 derece fark normal değil bence

şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler
Dün akşam fan sesi sorununu çözdüm. Kasasını söktüm ve ses yapan fanın yuvarlak kısmının üzerine minik şerit hâlinde elektrik bandı yapıştırdım. Rot balans mantığı gibi bir şey denedim ve sorunum çözüldü.

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hazarcn
Dün akşam fan sesi sorununu çözdüm. Kasasını söktüm ve ses yapan fanın yuvarlak kısmının üzerine minik şerit hâlinde elektrik bandı yapıştırdım. Rot balans mantığı gibi bir şey denedim ve sorunum çözüldü.
bunu yaptıktan 1 ay sonra tekrar ses yapmaya başladı. Kasayı tekrar söktüm ve fanının yattığını ve ondan ses yaptığını biliyordum. Fanı söküp kontrol ettim ama bir tozlanma kirlenme vs yoktu. Fana yanlamasına üfleyince fan aşırı titriyordu sadece üflememe rağmen. Çok sinirlenmiştim ve fanı çekerek çıkarmaya çalışırken kırdım. Gittim 370tlye fan aldım. Fan tamamen aynı tasarımdaydı sadece fanın kanatları farklıydı. Aldığım fan 4800rpm üstü görmüyor. ama ısınma sorunu yaratmadı.

Weeeii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğu
Dostum selamlar, seninle tıpatıp aynı sorunu şuan yaşıyorum. Mümkünse bu fan için yaptığın elektrik bandı çözümünü görüntülü bir şekilde açıklayabilir misin? Ben dediğini tam olarak beceremedim veya anlayamadım sanırım.

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hazarcn
Dostum selamlar, seninle tıpatıp aynı sorunu şuan yaşıyorum. Mümkünse bu fan için yaptığın elektrik bandı çözümünü görüntülü bir şekilde açıklayabilir misin? Ben dediğini tam olarak beceremedim veya anlayamadım sanırım.
reis sorunu çözmüyor haberin olsun sorun muhtemelen laptobu uzun süre düz olmayacak şekilde kullanınca oluyor çünkü yeni aldığım fan yine ses yapmaya başladı. Soğutucu kullanıyorum laptop aşağı eğimli duruyor 5500 rpmlerde de eğik dönünce muhtemelen bir tarafına zarar verip titreme yapıyor. Görüntü istedin ama şimdi kasayı açamam paintten çizdim. Kasayı aç zaten fanı göreceksin. Attığım resimdeki gibi ilk bi gri renkteki gibi bant çek baktın devam ediyor kırmızı gibi 2. bandı farklı yerlere çek ince olsun devam ediyorsa pozisyonunu değişe değişe deneye deneye yapacaksın artık. Dediğim gibi sorununu bu çözmeyecek.

Ben fanı buradan aldım güzel kutulu şekilde geldi linki https://www.n11.com/urun/asus-fx506...ebook-fan-sag-ver1-20776585?magaza=teknikshop
Mağaza adı teknikshop diğer sitelerdede aynı isimle satış yapıyor ama dikkat et sana hangisi lazım bi ver1 var bi ver2 var dikkat ederek al. Sakın pttavmden alma

resim de burada artık anlar mısın bilmiyorum
Adsız.png

Top Bottom