talisca1903
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 188
Tek 16 GB var şuan. 8 GB daha ekleyeceğim.neden çıkartacaksın ?
laptopta kaç adet slot bulunuyor ve kaçı dolu
Görev yöneticisinden baktığımda 4800 çalışıyor takılı ram.anladım, bunları iade edip 5600 mhzli bi ram alman daha doğru olur
ya da 16 yı çıkarıp bu ikisini takarsın.
anladım, bunları iade edip 5600 mhzli bi ram alman daha doğru olur
ya da 16 yı çıkarıp bu ikisini takarsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
DDR5 2 slotlu kullanımda daha iyi.
ramler arasında uyumsuzluk v.s de olabilir onu denersin. olursa her türlü 8+8 kullanmak zorunda kalacaksın zaten.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
8+16 kullanmak mantıklı olmuyor işte sıkıntı o. belki ana kartından kaynaklı 4800 max oluyordur onu bilemiyorum, ama cpu-z de 5600 görünüyor.
şöyle düşün 17 gb ram kullanman gerekti diyelim, 8+8 dolunca yine tek slotlu gibi çalışır hız olarak. Yeni aldıysan iade edip 16 gb lık bi RAM alırsın edemiyorsan da 16 yı çıkartıp 8+8 kullanmak daha mantıklı render v.s gibi bir iş yapmayacaksan. oyunda performans artısı ikisinde de benzer olur.
Anladım hocam teşekkürler.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
8+16 kullanmak mantıklı olmuyor işte sıkıntı o. belki ana kartından kaynaklı 4800 max oluyordur onu bilemiyorum, ama cpu-z de 5600 görünüyor.
şöyle düşün 17 gb ram kullanman gerekti diyelim, 8+8 dolunca yine tek slotlu gibi çalışır hız olarak. Yeni aldıysan iade edip 16 gb lık bi RAM alırsın edemiyorsan da 16 yı çıkartıp 8+8 kullanmak daha mantıklı render v.s gibi bir iş yapmayacaksan. oyunda performans artısı ikisinde de benzer olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ramler arasında uyumsuzluk v.s de olabilir onu denersin. olursa her türlü 8+8 kullanmak zorunda kalacaksın zaten.
Alabilirsen 16 al ama fiyatlar uçtu degmeye bilir sadece oyun oynicaksanBuda alacağım ramler :
Maksat çift kanal yapmak hocam.Alabilirsen 16 al ama fiyatlar uçtu degmeye bilir sadece oyun oynicaksan