Neler Yeni

Yardım Asus TUF Gaming A15 FA507NV SSD sürekli çıkıyor

swxlvr

80+
İyi forumlar, başka bir forumda konu açtım ama şu anlık yazan olmadı. Forum illallah ettirdi, konuların çeşitliliği çok fazla, üye sayısı fazla ve kalitesiz. Yol geçen hanı. Bazen moderatörler konu başlıklarını alakasız şekilde değiştirebiliyor. Hangi sigarayı içiyorsunuz? konusuna yüzlerce cevap geliyor benim açtığım konuyu tınlayan yok. İlgili foruma dair yaptığım eleştirinin forum kurallarına aykırı olup olmadığını bilmiyorum. Konuma geleyim.

SSD'yi taktığım günden beri aynı sorunla karşılaşıyorum, oyun oynarken oyundan atıyor ve şu hatayı alıyorum:
1727905611211.png

BIOS'a giriyorum bazen gözüküyor bazen gözükmüyor yeniden başlatıyorum bilgisayarı her seferinde. Sadece 1 defa sıcaklık artışı uyarısı aldım. BIOS'a gir çık yaptığımda geri geliyor sadece.

Laptopumun modeli: https://www.epey.com/laptop/asus-tuf-gaming-a15-2023-fa507nv-lp023.html

SSD'nin modeli: https://www.epey.com/sabit-disk/kioxia-exceria-pro.html

Yardımlarınız için şimdiden müteşekkirim.

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,607
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Öncelik olarak laptopa bir BIOS güncellemesi yapmanı öneririm. Sıcaklık konusunda ise oyundayken bunu yapıyorsa uyarıya bakma anlık olarak yükselip kapatıyor olabilir diski. Hwinfo64 yazılımı indir arka planda çalışsın oradan bak sıcaklık kaça kadar çıkmış anlık.

swxlvr

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelik olarak laptopa bir BIOS güncellemesi yapmanı öneririm. Sıcaklık konusunda ise oyundayken bunu yapıyorsa uyarıya bakma anlık olarak yükselip kapatıyor olabilir diski. Hwinfo64 yazılımı indir arka planda çalışsın oradan bak sıcaklık kaça kadar çıkmış anlık.
BIOS güncellemesini MyASUS yazılımı üzerinden yaptım, öyle yapmam gerekiyordu değil mi?

swxlvr

80+
30 dakika Spider Man oynadım aldığım sıcaklık...
1727942708055.png

swxlvr

80+
8 dakikada aldığım sonuç...
1727944885963.png

iexplore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
emre
sıcaklık normal değil, bir sorun olabilir ssd'de.

swxlvr

80+
sıcaklık normal değil, bir sorun olabilir ssd'de.
İade etmeli miyim?
Hocam bir şey farkettim 67 saat yazıyor benim alalı o kadar oynama imkanım yok. İade edilmiş ürün bu.

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,607
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İade etmeli miyim?
Hocam bir şey farkettim 67 saat yazıyor ben alalı o kadar oynama imkanım yok. İade edilmiş ürün bu.
Oynamadan kastın oyunsa oyun açmana gerek yok PC açık olması yeterli.

swxlvr

80+

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,607
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Anladım, nasıl bir yol izlemeliyim bu durumda hocam?
Dediğim Hwinfo programını sadece sensörler modunda aç arkada açık kalsın. Oyunu o şekilde oyna SSD kaç dereceyi bulmuş ona bakalım, uzun süre sıcak kalıyorsa kendini korumak için kapatıyor olabilir. Aynı SSD bende de var sorun yaşayan görmedim fakat Pcie4 olduğu için fazla ısınıyor o yüzden laptop kullanımına pek gitmiyor olabilir yani.

swxlvr

80+
Dediğim Hwinfo programını sadece sensörler modunda aç arkada açık kalsın. Oyunu o şekilde oyna SSD kaç dereceyi bulmuş ona bakalım, uzun süre sıcak kalıyorsa kendini korumak için kapatıyor olabilir. Aynı SSD bende de var sorun yaşayan görmedim fakat Pcie4 olduğu için fazla ısınıyor o yüzden laptop kullanımına pek gitmiyor olabilir yani.
Laptopu satıp 4070'li kasaya geçmeyi düşünüyorum artık. Yormaya başladı. 40k ya aldım az para da değil, 2K monitör kullanıyorum yanında, triple A oyunları 1440p de oynayamayacağım. Sizce geçmeli miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Erhan Akçay
Öncelikle geçmiş olsun . Bu kadar paralar verilip hala sıcaklık gibi sorunlarla karşılaşmak kötü tabi. Diskiniz hep biosa giriyorum çıkıyorum demişsiniz kafasına göre bazen gözüküp bazen gözükmüyor mu ? Oradan da bir sorun olduğu belli. Ssdlerde 70 üzeri ısınıyor kabul edilir ve ssd için iyi değildir. Siznki 86 ları görmüş kendi kioxia programına göre. Daha sonra crystal disk info da biraz gerilemiş sadece 78 e. Yni yüksek değerler.

Bnde de diğer amd masaüstü sistemde aynı kioxia pro modeli var hızlı bir disktir ama ısınır , ben anakart soğutucusu ile 55 / 58 leri görüyorum yükte. Siz soğutucusuz laptopta kullandığınız için çok ısınıyor veya bir arızası var. Biosta bir var olup bir yok olmasından öyle anlaşılıyor.
Mümkünse başka bir diski cihaz deneyin sorun anlaşılır. Soğutucusuz kullanıldığından çok ısınmasından da sorun baş gösteriyor olabilir.

swxlvr

80+
Öncelikle geçmiş olsun . Bu kadar paralar verilip hala sıcaklık gibi sorunlarla karşılaşmak kötü tabi. Diskiniz hep biosa giriyorum çıkıyorum demişsiniz kafasına göre bazen gözüküp bazen gözükmüyor mu ? Oradan da bir sorun olduğu belli. Ssdlerde 70 üzeri ısınıyor kabul edilir ve ssd için iyi değildir. Siznki 86 ları görmüş kendi kioxia programına göre. Daha sonra crystal disk info da biraz gerilemiş sadece 78 e. Yni yüksek değerler.

Bnde de diğer amd masaüstü sistemde aynı kioxia pro modeli var hızlı bir disktir ama ısınır , ben anakart soğutucusu ile 55 / 58 leri görüyorum yükte. Siz soğutucusuz laptopta kullandığınız için çok ısınıyor veya bir arızası var. Biosta bir var olup bir yok olmasından öyle anlaşılıyor.
Mümkünse başka bir diski cihaz deneyin sorun anlaşılır. Soğutucusuz kullanıldığından çok ısınmasından da sorun baş gösteriyor olabilir.
Hocam SSD'yi iade edip laptopu da satıp kasaya geçmeli miyim sizce? 4060 1440p de dlss 3.0 FG 60fps götürür mü beni? 65 derecede oyun oynuyor millet.

Son düzenleme:
Top Bottom