Neler Yeni

Asus TUF Gaming F15 Laptop Fazla Isınma Sorunu

Alphium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer
Merhaba 7-8 ay önce aldığım Asus TUF Gaming F15 laptopum var, fakat yeni olmasına rağmen Bilgisayar yeni başladığında 60-70 dereceleri gösterdiği oluyor ve hiç bir zaman CPU sıcaklığını 50 altında göremedim. BİOS göstergelerine baktığımda ilk defa orda 40 derecelerde bir şeyler gördüm fakat Armoury Crate baktığımda dediğim gibi 60-70 dereceleri görmekteyim. Başka uygulamalara baktığımda yine 60-70 derce göstermekte bir tek BİOS az gösteriyor. Termal macun desek bilgisayar yeni zaten. Aynı zamanda 60-70 dereceleri görürken elimi koyduğum da da öyle aman aman bir sıcaklık da hissetmiyorum fakat yine sıcaklık var. Sizce nerede sorun var? Veya ne yapabilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
inever existed
işlemci turbo boost kapatıp kullanabilirsin. termal macun değişim ve fan temizliği 6 ay ile 1 yıl arasında önerilir kullanım yoğunluğunuza ve ortama göre de bu süre değişebilir toz vb. etkenlerden.

Alphium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci turbo boost kapatıp kullanabilirsin. termal macun değişim ve fan temizliği 6 ay ile 1 yıl arasında önerilir kullanım yoğunluğunuza ve ortama göre de bu süre değişebilir toz vb. etkenlerden.
toz konusunda sıkıntı yok, şunu fark ettim şarj kablosunu çıkarında değer göstergesi 10-15 derece ani bir şekilde azalmakta

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
inever existed
toz konusunda sıkıntı yok, şunu fark ettim şarj kablosunu çıkarında değer göstergesi 10-15 derece ani bir şekilde azalmakta
evet işlemci tdp düşürür batarya ömrü için. dediğim gibi ya turbo boost kapatın ya da işlemciye tdp limiti koyun.

Top Bottom