DOGANALPASLAN
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 10
Sesi duyana kadar biraz olsun abarttığınızı düşünüyordum ama bu nee? Çok rahatsız edici cidden.Diğer konuda da bahsettiğim gibi aynı sorunu yaşıyorum. Yay sesi muhtemelen klavyede metal backplate olmasından kaynaklanıyor. Yay basıldıktan sonra serbest kalınca klavyede titreşim yaratıyor ve metal sesi çıkmasına sebep oluyor. Metal backplate kullanan hemen hemen tüm klavyelerde bu sorun mevcut, bizim klavyemizdeki ses biraz daha ince olduğu için mekanik klavye sesi diyerek geçemiyoruz. Her tuşa basışımda zil çalıyormuşum gibi hissediyorum.
Sorunun çözümü olarak;
- Klavyeyi açıp en alta bir ses ve titreşim engelleyici sermek
- Yayları yağlamak
- Oring kullanmak
Başka bir çözümü yok. Oring benzeri çözümler denedim kendimce, sesi kesmedi. Yalıtım yapmak veya yayları yağlamak daha kesin çözüm ancak yeni alınan bir klavyeye işlem yaparak garanti dışı bırakmak akıllıca değil.
Bu durumda iade isteyeceğiz, iade olmazsa ya sese katlanacağız ya da garanti dışı bırakacağız.
Bu olumsuzluk dışında klavye gerçekten güzel. Sürekli yazı yazıyor olmasaydım sesi sorun etmezdim ancak benim için oyun değil yazı daha ön planda.
Ses örneği de koyalım, bu klavyeyi tercih edecekler için katkımız olsun.
Vocaroo | Online voice recorder
Vocaroo is a quick and easy way to share voice messages over the interwebs.vocaroo.comVocaroo | Online voice recorder
Vocaroo is a quick and easy way to share voice messages over the interwebs.vocaroo.com