Asus tuf gaming k7 optik mekanik klavye 816 tl itopya indirimi

eXe-Dracarys

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
169
Arkadaslar klavyenin hepsiburada fiyata suan 1500 tl bandinda. Son gunlerde fiyati artti baya dolardan dolayi mi bilemiyorum. Son 6 ay icerisinde en dusuk 972 TL'ye inmis.
Almak isteyen arkadaslar olursa imkaniniz varsa degerlendirebilirsiniz diye bilgilendirmek istedim.
Ben siparisi verdim bakalim geldigi zaman bi inceleme konusu acarim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Az önce aldım, klavye başında çok zaman harcadığım için klavye toz vb şeylere maruz kalıyor, bugüne kadar G710 hiç üzmedi ancak daha önce kullanmış olduğum Cherry MX Red bulunan bir klavyem çift yazma gibi sorunlar yaşatmıştı. Cherry MX Red ayarında, çift tıklama sorunu yaşatmayacak bir klavye olarak bunu seçtim. Oyun benim için ikinci planda, daha çok yazı yazmakla geçiyor zamanım. Blue Switch çok kastırıcı yazı yazarken ve kafa şişiriyor. Anakartımın da Asus olması nedeniyle Aura sync güzel olacak.

Tek sıkıntım ses tekerleği. O kadar alıştım ki ne yaparım bilmiyorum. Umarım klavye bunun dışında kullanım açısından üzmez. Bu fiyat bandında alınabilecek düzgün klavye yok zaten.

T
Az önce aldım, klavye başında çok zaman harcadığım için klavye toz vb şeylere maruz kalıyor, bugüne kadar G710 hiç üzmedi ancak daha önce kullanmış olduğum Cherry MX Red bulunan bir klavyem çift yazma gibi sorunlar yaşatmıştı. Cherry MX Red ayarında, çift tıklama sorunu yaşatmayacak bir klavye olarak bunu seçtim. Oyun benim için ikinci planda, daha çok yazı yazmakla geçiyor zamanım. Blue Switch çok kastırıcı yazı yazarken ve kafa şişiriyor. Anakartımın da Asus olması nedeniyle Aura sync güzel olacak.

Tek sıkıntım ses tekerleği. O kadar alıştım ki ne yaparım bilmiyorum. Umarım klavye bunun dışında kullanım açısından üzmez. Bu fiyat bandında alınabilecek düzgün klavye yok zaten.
Hayirli olsun hocam.
tuşa basim hissiyati nasil peki? Cherry mx red ile birebir ayni diyebilirmisin. Yoksa basim hissi mi daha mi guzel. Hemen alisabildin mi klavye yi deneyimini pylasirmisin

Henüz kargolanmadı :D gelince deneyimlerimi paylaşırım.

Arkadaslar klavyenin hepsiburada fiyata suan 1500 TL bandinda. Son gunlerde fiyati artti baya dolardan dolayi mi bilemiyorum. Son 6 ay icerisinde en dusuk 972 TL'ye inmis.
Almak isteyen arkadaslar olursa imkaniniz varsa degerlendirebilirsiniz diye bilgilendirmek istedim.
Ben siparisi verdim bakalim geldigi zaman bi inceleme konusu acarim.

Gayet güzel duruyor gerçekten.

Klavye bugün geldi, beklediğimden iyi çıktı. Red switch beğenip de klavye alacak herkes doğrusal optik switchleri değerlendirebilir. Red switch ile hissiyatı neredeyse aynı, tepkisi blue switchden sonra oyunlarda ve yazımda daha iyi geldi.

En büyük problem, yay sesi çınlaması. Ciddi derecede yay sesi çınlaması var.

Örnek ses kaydı

Son düzenleme:
Klavye bugün geldi, beklediğimden iyi çıktı. Red switch beğenip de klavye alacak herkes doğrusal optik switchleri değerlendirebilir. Red switch ile hissiyatı neredeyse aynı, tepkisi blue switchden sonra oyunlarda ve yazımda daha iyi geldi.

En büyük problem, yay sesi çınlaması. Ciddi derecede yay sesi çınlaması var.

Örnek ses kaydı
Hocam evet yay sesi benimde dikkatimi cekti. Onun disi da gayet guzel. . Yay sesine yapacak birsey sanirim. İade etme hakkimiz var mi? Bu sebepten dolayi farkli secenek klavye dusundum ama red ve blue switch istemiyorum. Yada belli bir sure sonra bu sese alisirmiyim

Hocam evet yay sesi benimde dikkatimi cekti. Onun disi da gayet guzel. . Yay sesine yapacak birsey sanirim. İade etme hakkimiz var mi? Bu sebepten dolayi farkli secenek klavye dusundum ama red ve blue switch istemiyorum. Yada belli bir sure sonra bu sese alisirmiyim

Aslında biraz araştırdıktan sonra sorunun switchlerdeki yaylardan değil, arka plakanın metal olmasından dolayı rezonans sorunu olduğunu öğrendim. Bir çok arka plakası metal klavyede bu sorun yaşanıyormuş. Beni oldukça rahatsız etti alışabileceğimi sanmıyorum. Alışabilmem için ya kulaklık takmam ya da sürekli bir şeyler dinlemem gerekli. İade şansımız var elbette, itopya bu konuda sorunlu diyorlar fakat şansımı deneyeceğim. Eğer iade olursa Asus Flare'den yana kullanacağım şansımı. Şayet değişim/iade olmazsa klavyeye ses yalıtımı yapmak için içini açmam gerekecek.

Aynı sorun Corsair K70 klavyelerde de var örneğin;

Sesi kesmek için örnek işlem;

Bu kadar para verip bir de bununla uğraşmak sinir bozucu olur.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,547
Üyeler
183,851
Son üye
brtk
Geri