ASUS TUF GAMING VG27AQML5A ghosting var mı

Ademkdll

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar umarım görüntü nettir ve anlamak için yeterlidir. Fazla anladığım bir konu değil cihazı bir süredir kullanıyorum fakat gerçekten gram memnun değilim bir şeyler başından beri yanlış hissettiriyor. Özellikle dizi film vs izlerken sağdan sola veya soldan sağa geçişlerde aşırı kötü hissettiriyor sanki FPS düşük de takılıyor gibi bir değişik. Aklınıza gelecek her türlü monitör ayarını denedim variable od modları da sorunu çözmüyor ayarı fulledikçe UFO'nun dışında beyaz iz oluyor kapatınca da geçişteki iz büyüyor. 3. ayar ise görseldeki şekilde. Sistem yeni ekran kartım da ASUS TUF 5070 Ti. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama gerçekten tuhaflık var gibi.

Ekler

• Screenshot_2026-01-08-02-25-23-950_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2026-01-08-02-25-23-950_com.miui.gallery.webp
    79.3 KB · Hit: 44
bence görselde herhangi bir anormallik yok çok az ghosting görünüyor oda normal. dediğiniz gibi takılma varsa takılmanında ghosting ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ghosting dediğimiz geçişlerde arkasında iz kalmasıdır. od ayarını da fulledikçe sorunun artması normal o yüzden bütün ayarları tek tek deneyip kendinize göre birini seçin ben kapalı kullanıyorum ama genelde 3. seviyesini öneriyorlar

bence görselde herhangi bir anormallik yok çok az ghosting görünüyor oda normal. dediğiniz gibi takılma varsa takılmanında ghosting ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ghosting dediğimiz geçişlerde arkasında iz kalmasıdır. od ayarını da fulledikçe sorunun artması normal o yüzden bütün ayarları tek tek deneyip kendinize göre birini seçin ben kapalı kullanıyorum ama genelde 3. seviyesini öneriyorlar
Valla hocam oyunlarda falan gözüme batan bişey olmadı ama dizi film falan izlemesi gerçekten kötü hissettiriyor cihazda anlamadım gitti. Sağdan sola geçişler pürüzlü ve takılıyor gibi. Mağazadan aldığından dolayı iade işi de olmuyormuş ne yapılır nası düzeltilir bilemiyorum valla.

Şayet başka bir problemi yoksa monitorü tutmanızı tavsiye edebilirim hocam. Bana gayet makul geldi bu fiyat aralığı için

Bir de üç boyut gözlük ile izle. Sonuç ne çıkar merak ettim.

Şayet başka bir problemi yoksa monitorü tutmanızı tavsiye edebilirim hocam. Bana gayet makul geldi bu fiyat aralığı için
Öyle yapcam gibi duruyor hocam baya canımı sıkıyor ama hiç garantiyle uğraşmak da istemiyorum doğrusu. Durum sanırım dizi filmlerdeki fps değerinden kaynaklı tam emin değilim ama Steamden rastgele bir oyun trailerı açtığımda bahsettiğim problem yok ama internetten film açtığımda aynı akıcılıkta değil telefonda izlediğimde bile nispeten daha iyi geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,813
Üyeler
190,645
Son üye
AFK1
Geri