Neler Yeni

Yardım ASUS TUF GAMİNG VG27VQ 27 İNC MONİTÖR 165 HZ ALDIĞIMDA EKRAN TİTRİYOR KAPANIYOR

demir552

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre demir
Yeni aldığım monitor 120 Hz yukarı çektiğim zaman ekran yipirdiyor video ekledim. Driver silip kurdum kabloyu değiştirip denedim. Sizce sorun nedir? Ekran kartındanda olabilir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

DİSPLAYPORT İLE BAĞLI

Son düzenleme:

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf Enes
Monitörünüzün 120Hzin üzerine çıkınca titreme ve kapanma yapması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir

1 Ekran Kartı Uyumluluğu

Sürücü güncellemeleri Ekran kartı sürücülerinizin en son sürüme güncellendiğinden emin olun Bazen eski sürücüler yeni monitörlerle uyumsuzluk sorunlarına neden olabilir
Ekran kartı performansı Monitörünüzün talep ettiği yenileme hızını ekran kartınızın kaldıramaması da titremeye neden olabilir Ekran kartınızın özelliklerini kontrol edin ve monitörünüzün gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını değerlendirin

2 Monitör Ayarları

Yenileme hızı Monitörün menüsünden yenileme hızını otomatik olarak ayarlamayı deneyin Bazen manuel olarak belirlenen bir değer sorunlara yol açabilir
Diğer ayarlar Aşırı kontrast parlaklık veya renk sıcaklığı gibi diğer ayarların da titremeye neden olabileceğini unutmayın Varsayılan ayarlara geri dönerek deneyin

3 Kablo Sorunu

Kablo kalitesi Kullandığınız HDMI veya DisplayPort kablosunun kaliteli olduğundan emin olun Düşük kaliteli bir kablo sinyal kayıplarına ve titremeye neden olabilir
Bağlantı noktası Monitörü farklı bir bağlantı noktasına takmayı deneyin

4 Güç Kaynağı

Yetersiz güç Monitörünüzün ve ekran kartınızın yeterli güç aldığından emin olun Güç kaynağınızın wat değeri sisteminizin toplam güç ihtiyacını karşılayacak kadar yüksek olmalıdır

5 Monitör Arızası

Garanti Eğer monitörünüz yeniyse ve yukarıdaki çözümler işe yaramazsa garanti kapsamında servise gönderebilirsiniz
Pixel hatası Ekranda sabit kalan veya renk değiştiren pikseller varsa panelde bir sorun olabilir

Ek Öneriler

Diğer cihazlarla dene Monitörü farklı bir bilgisayara bağlayarak sorunun bilgisayarınızdan mı yoksa monitörden mi kaynaklandığını kontrol edebilirsiniz
Ekran kartı testleri FurMark gibi bir programla ekran kartınızı test ederek herhangi bir donanım sorununu tespit edebilirsiniz
Windows güncellemeleri Windows işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun

Video Analizi

Paylaştığınız videoyu detaylı bir şekilde incelemek sorunun kaynağını daha net belirlememize yardımcı olacaktır Videoda titremelerin ne sıklıkla gerçekleştiği hangi renklerde daha belirgin olduğu gibi detaylar önemlidir

Özetle

Monitörünüzün titreme sorunu birden fazla faktörden kaynaklanabilir Yukarıdaki çözüm önerilerini sırasıyla deneyerek sorunu çözebilirsiniz Eğer sorun devam ederse bir teknik servise başvurmanız en doğru olacaktır

Bilgisayarınızın özellikleri İşlemci RAM güç kaynağı gibi bilgileri paylaşmanız sorunun çözümünde yardımcı olabilir
Oyun oynarken mi oluyor Sadece oyun oynarken mi titreme oluyor yoksa masaüstü kullanımında da mı
Başka belirtiler Ekranda renk bozulmaları görüntü kaybolmaları gibi başka belirtiler var mı

Top Bottom