Neler Yeni

Yardım Asus Tuf Gtx 1650 3. Monitör?

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
3. Ekranda yapacağın şeyler FPS düşürür onun dışında sadece görüntü vericek durumda masaüstü açıksa fark olmaz pek
Genel olarak diğer mesajlarda dediğim gibi oyun odaklı olmayacağı için herhangi bir koşulda birden fazla monitöre ağır iş gücü yükleneceğini düşünmüyorum ama max, substance after gibi programlar doğal olarak sistemi yorup, fps kaybına uğratıcaktır tek derdim açıkçası bu monitörün sistemi fazla bir performans kaybına uğratmaması yada farklı bir sorun oluşturmaması bu monitör daha çok dediğim gibi bir görselin veya bir tarayıcı sekmesinin açık kalması gibi referans işlerde kullanılacak.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Anime , Bilgisayar , Kodlama
Genel olarak diğer mesajlarda dediğim gibi oyun odaklı olmayacağı için herhangi bir koşulda birden fazla monitöre ağır iş gücü yükleneceğini düşünmüyorum ama max, substance after gibi programlar doğal olarak sistemi yorup, fps kaybına uğratıcaktır tek derdim açıkçası bu monitörün sistemi fazla bir performans kaybına uğratmaması yada farklı bir sorun oluşturmaması bu monitör daha çok dediğim gibi bir görselin veya bir tarayıcı sekmesinin açık kalması gibi referans işlerde kullanılacak.
DOstum fazladan monitör takmak fps düşürmez ama düşürmez derken gidip monitör takıp bir monitörde oyun öbüründe başka uygulamalar açılırsa düşürür ama google falan açılcaksa pek etkilemez ağır olmayan şeylerde pek bir şey kaybetmezsin.

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
Aslında ne demek istediğini anlıyorum bende konuyu açarken aslında donanımsal bir sıkıntı veyahut ekran kartında bir sıkıntı çıkarır mı kısmında açmıştım ama cevaplarla evrile evrile oyun/fps gibi evrildi :D

İceWolf

80+ Silver
Sadece görüntü amaçlıysa bir sorun olmayacaktır.

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
Sadece görüntü amaçlıysa bir sorun olmayacaktır.
Teşekkür ediyorum o halde sizin cevabınız üzerinden sormuş olayım,

Alfais Al-4600 HDMI to Dvi 24+1 Çevirici Dönüştürücü Monitör Kablosu https://www.amazon.com.tr/dp/B07HL7FNS1/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_16ZB692T4RCREMP7XN2D

Bu ürün yeterli olucak mıdır yada hali hazır hdmi kablom var, ona uygun bir dönüştürücü mü sipariş etmek mantıklı olucaktır çok masraf etmek istemiyoruz açıkçası dönüştürücü için harici kablolar için yeterince ettik.

İceWolf

80+ Silver
Kabloyu dönüştürücülerle eklemli hale getirmek yerine direk linkteki 1 ucu hdmi, 1 ucu DVI tek kablo kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü bir müddet sonra dönüştürücülerdeki verimlilik istemediğiniz seviyelere düşebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gönderdiğiniz linkteki kablo biraz zayıf gibi duruyor. Onun yerine daha sağlam bir kablo seçmenizi tavsiye ederim.
Örnek olarak:

Son düzenleme:

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
Kabloyu dönüştürücülerle eklemli hale getirmek yerine direk linkteki 1 ucu hdmi, 1 ucu DVI tek kablo kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü bir müddet sonra dönüştürücülerdeki verimlilik istemediğiniz seviyelere düşebiliyor.

Gönderdiğiniz linkteki kablo biraz zayıf gibi duruyor. Onun yerine daha sağlam bir kablo seçmenizi tavsiye ederim.
Örnek olarak:
Teşekkürler bunu sipariş edebilirim sanırım peki zayıf veya daha güçlü olduğunu neye göre anlayabilirim acaba?

İceWolf

80+ Silver
Örnek olarak:

Kalitesiz kablolarda özellikle DPI pinlerinde temas problemi oluyor buda görüntü bozulmalarına ve kayıplarına yol açıyor. Kaliteli olduğunu yorumlardan ve görüntüsünden anlayabilirsiniz. UGREEN çok kullandık ve kaliteli diyebilirim.

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
Örnek olarak:

Kalitesiz kablolarda özellikle DPI pinlerinde temas problemi oluyor buda görüntü bozulmalarına ve kayıplarına yol açıyor. Kaliteli olduğunu yorumlardan ve görüntüsünden anlayabilirsiniz. UGREEN çok kullandık ve kaliteli diyebilirim.
Hocam son olarak kullandığınızı düşünerek sormak istedim acaba fiyat olarak bu civarlarda akım korumalı en az 4lü priz öneriniz var mıdır acaba?

İceWolf

80+ Silver
Ben S-link Swapp SP10AF kullanıyorum. Kimileri kötü der kimileri iyi der ama bendeki 2 sindede yıllardır hiçbir problem yok.

KPSharingan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Berke S
Ben S-link Swapp SP10AF kullanıyorum. Kimileri kötü der kimileri iyi der ama bendeki 2 sindede yıllardır hiçbir problem yok.
Hocam attığınız kabloyu şuan sipariş veriyorum ama priz konusunda en uyguna satılanı 350tl şuan için biraz daha alt bütçelerde bir tavsiye var mıdır acaba forumda daha önceki konulardan bir kaç adet buldum ama onlarda da üzerine max binecek yükün önemi yazıyor çok anlamadığım için üzerine binicek aslınfa şuan için 550w psu lu bir pc ve konu içerisindeki monitörden üç adet bağlanıcak acaba burada dikkat etmem gereken hususlar nelerdir yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır?
F5ACE1B2-6522-4400-952E-AAA01B8F5157.png
6C2761CC-4804-4685-8222-618C9D713E2A.png

Bunlarda forumda bulduğum daha önce tavsiye edilmiş prizler

EfsAnd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emirhan
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba daha önce donanımsal bilgisizlikten dolayı çokça konum veyahut sorum olmuştu yine bir bilenden yardım almak istedim şuan markanın bir önemi var mı bilemiyorum ama da-v5 sistemindeki asus tuf 1650 ye arkadaşla çift monitör bağladık cayır cayırda kullanıyor lakin aynı monitörden elimizde bir tane daha mevcut ekran kartında toplamda üç çıkış var DP, Hdmi ve DVI şuan hdmi ve dp ile monitörler bağlı dvi içinde hdmi'dan dvi'a dönüştürücü alıp 3. monitör olarak eklemeyi düşünüyoruz lakin monitörlerin gücünü prizden alıp sıkıntı yaratmıyacağını düşünsek de ekran kartı acaba donanım vs anlamda 3 tane monitörün üstesinden gelebilir mi? herhangi bir uzun vadede sıkıntı yaratır mı acaba?

monitörlerin 2 tanesi bu bir tanesi e2 olmayan modeli şimdiden teşekkürl

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba daha önce donanımsal bilgisizlikten dolayı çokça konum veyahut sorum olmuştu yine bir bilenden yardım almak istedim şuan markanın bir önemi var mı bilemiyorum ama da-v5 sistemindeki asus tuf 1650 ye arkadaşla çift monitör bağladık cayır cayırda kullanıyor lakin aynı monitörden elimizde bir tane daha mevcut ekran kartında toplamda üç çıkış var DP, Hdmi ve DVI şuan hdmi ve dp ile monitörler bağlı dvi içinde hdmi'dan dvi'a dönüştürücü alıp 3. monitör olarak eklemeyi düşünüyoruz lakin monitörlerin gücünü prizden alıp sıkıntı yaratmıyacağını düşünsek de ekran kartı acaba donanım vs anlamda 3 tane monitörün üstesinden gelebilir mi? herhangi bir uzun vadede sıkıntı yaratır mı acaba?

monitörlerin 2 tanesi bu bir tanesi e2 olmayan modeli şimdiden teşekkürler.
Monüterden dolayı güç kaybı yaşamazsın diye biliyorum ama önemli bişey yaparken oyun oynarken monitorden bişeyler yaparsan fps kaybï yaşayabilirsin

İceWolf

80+ Silver
Hocam attığınız kabloyu şuan sipariş veriyorum ama priz konusunda en uyguna satılanı 350tl şuan için biraz daha alt bütçelerde bir tavsiye var mıdır acaba forumda daha önceki konulardan bir kaç adet buldum ama onlarda da üzerine max binecek yükün önemi yazıyor çok anlamadığım için üzerine binicek aslınfa şuan için 550w psu lu bir pc ve konu içerisindeki monitörden üç adet bağlanıcak acaba burada dikkat etmem gereken hususlar nelerdir yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bunlarda forumda bulduğum daha önce tavsiye edilmiş prizler
Hocam resimlerini attıklarınız olabilir. Önemli olan PSU değeri değil, prizden ne kadar güç çektiği. 550w psu nuz misal 250-300 watt çekiyor olabilir.

Top Bottom