ASUS TUF VG259Q3A VS 25G3ZM/BK MONİTÖR

00Tarik00

80+
Reaksiyon skoru
18
Arkadaşlar merhaba, itopyadan almış olduğum AOC 24G2SPU/BK modelim bozulduğu için yaklaşık 1 ay önce servise gönderdim. Bana ürünün artık bulunmadığını, bunun yerine muadil ürün ile değişim sağlanabileceği söylendi ve AOC 25G3ZM/BK modeli sunuldu. 24G2SPU/BK IPS panel 165 hz bir monitördü, 25G3ZM/BK ise VA panel 240hz bir monitör. VA panel bir monitör olduğu için IPS panel olan bir monitörün sunulmasını istedim ve şimdi de TUF VG259Q3A modelini önerdiler. Sizce nasıl bir cihazdır, 24G2SPU/BK'dan sonra üzer mi ya da VA panel olmasına rağmen 25G3ZM/BK modeli tercih edilebilir mi ? Ayrıca farklı modeller önerilmesi için süreçle uğraşmalı mıyım sizce ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ips panel renkler açısından daha iyi. Daha önceki modelin 165hz. Bana kalırsa IPS 180Hz olanı tercih edin.

İncelemelerde 25g3zm renk gamutu bakımından çok daha iyi çıkıyor. İPS demek her türlü daha iyi demek değildir. Kullanılan panelin kalitesi daha önemlidir. 25g3zm iyi bir model, onu almanı öneririm. En iyi overdrive ayarları medium ve strong. Tercihe bağlı ayarlayabilirsiniz.

Burada ölçüm verileri paylaşılmış. Kıyaslama yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
İncelemelerde 25g3zm renk gamutu bakımından çok daha iyi çıkıyor. İPS demek her türlü daha iyi demek değildir. Kullanılan panelin kalitesi daha önemlidir. 25g3zm iyi bir model, onu almanı öneririm. En iyi overdrive ayarları medium ve strong. Tercihe bağlı ayarlayabilirsiniz.

Burada ölçüm verileri paylaşılmış. Kıyaslama yapabilirsiniz.
Hocam birkaç gündür kendileriyle iletişimdeydim. En sonunda asansörlü ve ips panel olan bir monitör istediğimi söyledim ve Asus ROG strix XG259CS monitörü ile değişimi onaylattım. Kağıt üzerinde daha dolu bir monitör, gerçekte nasıl bir performans verecek bilmiyorum sizce bu monitör nasıl acaba ? Zamanında VA panel kullandığımdan ötürü çok memnun kalamamıştım o yüzden 25G3ZM/BK modelini tercih etmedim açıkçası.

Ips öneririm.

Geri