Çözüldü✓ Asus Z490-E Gaming Lehim Problemi

Reaksiyon skoru
44
Bugün kasamı elden geçirirken bir şey fark ettim. RGB soketinin üstündeki leğimler bazıları ezik, birtanesi sağ en aşağıdan 2. olan içe göçmüş , sağ en aşağıdaki isede kararmış. Sizce sıkıntı olur mu? sıfır aldım anakartı 1 sene olucak nerdeyse . PC şuan sorunsuz çalışıyor fakat ne işe yarar o lehimler yada zarar verirmi sormak istedim. 2 numara içe göçük durumda fotoğrafta gözükmesede
WhatsApp Image 2022-03-19 at 15.02.52.jpeg

Anakart RGB destekli başka bir anakartın PCB'sini kullanıyor, anakart üreticisi o lehimleri değerlendirmemiş. Olay bu.

Bunun en büyük örneği B560M-A Pro ve B560M Pro anakartlar, B560M Pro'da aydınlatma pinleri var iken B560M-A Pro'da aynı konumdaki lehimler fotoğraftaki gibi. Bu da yukarıda dediğim konuya geliyor.

Çok teşekkürler çok korktum, 1 ile işaretlediğim pin biraz kararık, böyle olması sorun çıkarmaz dimi, normal kullanıyorum sadece dikkatli bakınca fark ettim eğer benden kaynaklıysa çok üzülücem
Post automatically merged:

lehimlerin ezik olması sorun teşkil eder mi??

Çok teşekkürler çok korktum, 1 ile işaretlediğim pin biraz kararık, böyle olması sorun çıkarmaz dimi, normal kullanıyorum sadece dikkatli bakınca fark ettim eğer benden kaynaklıysa çok üzülücem

Yo' hiçbir sıkıntı olmaz, 1 senedir sorun çıkarmayan şey siz fark ettiniz diye bir anda sorun çıkarmaya başlamaz.
Post automatically merged:

lehimlerin ezik olması sorun teşkil eder mi??

O zaten anakart üreticisinin yaptığı bir şey, pinleri eziyorlar ki kısa devre vs durumları en aza insin.

cevabın için teşekkürler şimdikten kalbim çıkıcak malum ekonomi kötüyken biriktirip aldım anlıyabiliyorsunuzdur değerini benim için. İçim rahatladı sayenizde :D :D :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,202,376
Üyeler
191,081
Son üye
ammadagotede
Geri