Neler Yeni

ASUS'un Coil Whine Sorununa Cevabı

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Coil Whine ve bazı sürücülerde 1-2 saat sonra otomatik fan ayarında fanların gereksiz yere 2500RPM'e çıkması gerekçesiyle onarım talebi oluşturdum.
Az önce telefonda görüştüm ve
Dedikleri şu:
Coil Whine normaldir.
Tüm AMD sürücülerde Fanların oyunda 1-2 saat geçtikten sonra otomatik 2500RPM'de gereksiz yere dönmesi normaldir.

Onarım merkezine gönderim yapıldığında size büyük ihtimal geri gönderilecektir.

Cidden şaka mı yapıyorlar?
Çevremde özellikle bu ikinci sorunu yaşayan kişi yok ve neredeyse tüm sürücülerde olan bir hatayı yazılımsal diyerek geçiştirmek de ayrı mantık.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben yine de göndereceğim. MyASUS Üzerinden açtığım onarım talebine dönüş bekliyorum.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Adamlar haklı bence. Her coil whine olana yeni kart verseler batarlardı. Sık görülen bir şey ne de olsa.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Asus joke to you.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
coilwhine normal sayılabilir ama fanların 2500rpm'e çıkması normal değil. ben gta felan girerken %50 fan hızına sabitliyorum 1900rpm civarı 5-6 saat gta oynadım hiç artmadı azalmadı

Bergee

80+ Silver
Adamlar haklı bence. Her coil whine olana yeni kart verseler batarlardı. Sık görülen bir şey ne de olsa.
O zaman olmamalı? Bir ürün üretiyorsan ve milyonlar alıyorsan arkasında duracaksın :) Bizim ülkenin malı olsa ooo ayıp yapılır mı bir daha türk markası almam dersiniz :D

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
ROG RX570 8GB OC

Güya 3 Yıl garantisi var. Bu tip sorunlar garantiye dahil edilmeyecekse garantiye ne gerek var?
Görüntü gelmemesi, Fan bozulması, Aşırı ısınma gibi şeyler için olabilir.
Ayrıca üst düzey bir kart olsa Coil Whine için ilgilenebilirlerdi o kadar para vermiş adam sorunsuz olmalı kafası ile.
RX 570 çok takmamış olabilirler sadece tahmin tabi.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bak ona okeyim. Coil Whine olsa gene kullanırım kartı eyvallah ama beni asıl sinir eden şey İkinci sorun. Manuel fan ayarı yapınca da geçmediği sürücüler oldu. Ve buna yazılımsal diyorlar. Bu sorunu tek ben yaşıyorsam bu yazılımsal değil o zaman?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
O zaman olmamalı? Bir ürün üretiyorsan ve milyonlar alıyorsan arkasında duracaksın :)
O Asus'un engelleyebileceği bir şey değil ki. Her markada ve kartta epey olma şansı olan bir şey.

Bergee

80+ Silver
O Asus'un engelleyebileceği bir şey değil ki. Her markada ve kartta epey olma şansı olan bir şey.
Nasıl engelleyebileceği bir şey değil yahu? O ses bobinden gelmiyor mu? Kalın kalın sarmıyorlar mı o bobinleri tutkallarını güzel sürsünler etsinler biz üzerine silikon sıkıp sesi bir nevi azaltmıştık mesela ama ne kadar öyle gider bilinmez.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Bir de diyorlar ki normal. Ya tamam coil whine normal. Olağan bir şey. Ama İkinci sorunu bile takmadılar. Bana GPU Tweak önerdiler. Ha oradan fan ayarı yapmışım ya Radeondan ha Afterburnerdan. Birisinde bile bu sorun adam gibi çözülmedi. Armoury crate öneriyor bir de. Yazılımı bile kuramıyorum ben.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Nasıl engelleyebileceği bir şey değil yahu? O ses bobinden gelmiyor mu? Kalın kalın sarmıyorlar mı o bobinleri tutkallarını güzel sürsünler etsinler biz üzerine silikon sıkıp sesi bir nevi azaltmıştık mesela ama ne kadar öyle gider bilinmez.
Şöyle söyleyeyim sana benim eski Rog Strix 2080 Super kartımda bile Coil Whine vardı. Açıkçası engelleyebilecekleri bir şey olsa o kartta olabildiğinde olmamasını sağlamaya çalışırdı diye düşünüyorum ama oldu sonuçta.

Top Bottom