ReadyorNot
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 351
- İsim
- An10im1i
Avast 2014 te başlayan ve 2020 yıllarında müşteri bilgilerini (8 petabytedan fazla dosyadan bahsediliyor) satmaktan dolayı FTC tarafından bildirilen tarayıcı datalarını toplamak ve tanıtım amacıyla 3.taraf Jumpshota ve dahil olan bağlı taraflara iletmesi nedeniyle 16.500.000$ ceza aldı.
Avast ve AVG bilinen birer antivirus yazılım şirketidir.
(Jumpshot 2020 ocak ayında kapatılmıştı.)
Amerika, İngiltere, Meksika, Avustralya, Kanada ve Almanya üzerindeki kişiler %50 çoğunluğu oluşturuyor.
Jumpshot reklam şirketi Omnicom ile yaptığı bu sözleşmeyle bu ihlalleri yapmış oldu.
İnternetteki izini silmek isteyenlere verilen bu hizmetin karşılığı verilerin satılması olmuş.
Mozilla Firefoxta 4 ürünün de Avast Online Security, Avast SafePrice, AVG Online Security ve AVG SafePrice eklentilerini 2019 yılında tepki olarak kaldırmıştı.
FTC 16.5mio$ para cezası dahil Avast'ın elde ettiği verileri tanıtım amacıyla 3.taraflara pazarlamasını ve satışını yasakladı.
Firmanın yorumlarına yer vermiyorum...
Bu bir karalama yazısı değil özel ve önemli bir gelişmedir.
Avast ve AVG bilinen birer antivirus yazılım şirketidir.
(Jumpshot 2020 ocak ayında kapatılmıştı.)
Amerika, İngiltere, Meksika, Avustralya, Kanada ve Almanya üzerindeki kişiler %50 çoğunluğu oluşturuyor.
Jumpshot reklam şirketi Omnicom ile yaptığı bu sözleşmeyle bu ihlalleri yapmış oldu.
İnternetteki izini silmek isteyenlere verilen bu hizmetin karşılığı verilerin satılması olmuş.
Mozilla Firefoxta 4 ürünün de Avast Online Security, Avast SafePrice, AVG Online Security ve AVG SafePrice eklentilerini 2019 yılında tepki olarak kaldırmıştı.
FTC 16.5mio$ para cezası dahil Avast'ın elde ettiği verileri tanıtım amacıyla 3.taraflara pazarlamasını ve satışını yasakladı.
Firmanın yorumlarına yer vermiyorum...
Bu bir karalama yazısı değil özel ve önemli bir gelişmedir.
Son düzenleme: